Una d'ous i truites

Un relat de: Esther Llombart Ramis
Em vaig despertar recordant perfectament el somni d’aquella nit. Estava a la cuina i volia fer una truita. El primer ou que agafo el trenco per abocar-lo en un plat i em surt tot negre de dins. Era estrany, el somni, que ho recordés amb exactitud, la sensació de desencís i desassossec que m’envaïa.

Aquell dia, potser pel fet d’haver somiat amb ous i truites, vaig decidir fer una truita per dinar. Agafo un plat, agafo un ou, li dono un cop i l’aboco al plat. Em vaig quedar parada, esglaiada. L’ou era tot negre de dins. I aquest cop no era un somni, estava ben desperta. Vaig llançar aquest ou i vaig continuar amb els altres que tenia. Tots els altres ous estaven bé, perfectes. Fou el primer i l’últim ou negre que he vist en la meva vida, almenys fins a dia d’avui.

La concurrència entre els somnis i la realitat ja no em sorprenia, és un fet habitual. No em feia por la premonició, sinó la intuïció que un ou negre per dins era un missatge inquietant amb un significat en aquell moment per dilucidar.

Pocs dies després un test d’embaràs em va confirmar una sospita que tenia. L’alegria, però, no va durar gaire. Vaig començar a tenir pèrdues i dolors, i el metge em va manar fer repòs. Tot i fer bondat, vaig perdre el bebè. El vaig perdre a casa. Vaig notar alguna cosa que em queia de dins meu. Era de la mida d’un ou, però blanquinós i rodó. Fou el primer i l’últim avortament en la meva vida, almenys fins a dia d’avui.

La vida i la mort són les cares d’una mateixa moneda. Normalment passen molts anys fins que es capgira la moneda, però de vegades és qüestió d’hores. I aquesta incertesa, aquesta fragilitat, li dóna a la vida una espurna màgica i impredictible que, com una bengala, és lluent, fulgent i encisadora, però efímera i caduca.

Comentaris

  • E. VILADOMS | 10-05-2015

    Bo aquest relat de somnis premonitoris i avortament. La mort d'aquell qui encara no és.
    Et passo aquest enllaç per si t'interessa http://tornemi.cat/tornemi-destiu-2015/
    Es tracta d'un certamen artístic multidisciplinar que, en aquesta ocasió, justament té com a eix els somnis.

  • molt bo[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 04-05-2015 | Valoració: 10

    Un bon relat