Una de psiquiatres (Qüestions de l'ofici II)

Un relat de: Gabriel Boloix Torres

relatsencatala.com adverteix que aquest relat contè llenguatge que pot ferir algunes sensibilitats. No recomanat per menors de 18 anys.

RETALLS
Doctor, m'escolta, doctor? Què em sent?
Col·lecciono retalls de diaris, de revistes, d'esqueles…amb vides de trinxaraires, mamarratxos, meuques, borratxos, assassins. M'excita col·leccionar retalls. M'apassiona col·leccionar retalls de casos tèrbols, vides tèrboles, morts tèrboles.
El primer que miro quan compro el diari són els successos. Me'ls llegeixo de dalt a baix. I m'obsessiono amb certs casos i més a més hi tinc malsons. Potser tot plegat ve d'herència. Recordo que a casa ja compraven El Caso i mon pare se'l llegia una bona estona. A mi me l'amagaven.
A l'escola tots els nens i les nenes escrivien redaccions de la piscina, del fútbol , de la tele, de l'escola i les meves eren sobre el cas de la nena de la veïna que es va tallar un dit amb el ventilador i de com es va embrutar tot el menjador i de la feinada que tingueren en netejar-ho tot i de com jo, després, vaig anar a comprovar l'estat del ventilador al contenidor d'escombraries.
Tot plegat és preocupant, doctor. A l'institut aquesta curiositat malaltissa va créixer i créixer. Les tardes del dissabte- en comptes d'estar lligant al bar de sempre-, jo i un altre company marxàvem als afores del poble per comprovar si era veritat que en unes cases abandonades hi havia cadàvers. Quan vaig aconseguir sortir amb una noia em va deixar.
Per què?, es preguntarà…Perquè deia que no li agradava les pel·lícules que llogava al vídeo: Halloween, Divendres tretze…
Els meus viatges sempre han estat per alimentar la meva sed de veure més, de conèixer més, de no matar aquesta curiositat…Quan vaig anar a França em vaig fixar d'aprop amb una guillotina i a Alemanya vaig poder veure d'aprop les antigues cambres de gas. Va ser fascinant! El meu proper viatge el vull fer als Estats Units. Tinc moltes ganes de visitar el museu nacional de les presons i poder observar d'aprop una cadira elèctrica. Quan la tingui aprop m'hi asseuré i la fotografiaré i quan tingui la foto revel·lada, l'ampliaré i l'emmarcaré i la penjaré a l'habitació.
Doctor, què em sent? Què en pensa de tot plegat? Què en pensa de tot això?
M'agradaria muntar una agència de viatges que organitzés viatges per visitar aquests llocs. Què en pensa, doctor? Tindria sortida? Doctor, doctor…vostè també pensa que tot això és tabú? Doctor, és perillós el que em passa?

Un moment! Què és això? Perdoni, oi que no és molestarà si remeno això? Oi què no?
Així sabré quins són els seus gustos. Vés per on! Vostè també llegia El caso? I aquests retalls què són? Vostè també en col·lecciona? I de successos?


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Gabriel Boloix Torres

Gabriel Boloix Torres

84 Relats

8 Comentaris

77731 Lectures

Valoració de l'autor: 9.33

Biografia:
Agraïr a Relats en català que en seu dia publiqués tots aquests textos que vaig escriure ja fa molt de temps.

Agrair-te a tu lector-a que els estiguis llegint.
****
Vaig entrar per casualitat en aquest portal i vaig decidir la primera vegada, com si fos un joc penjar-hi algún text, ho vaig fer sota l'àlies de SRBOTO08.
****
En Gabriel ha publicat una dotzena de relats i poemes en llibres col·lectius, ha format part d'entitats literàries, ha guanyat algún que altre premi i també ha publicat alguna obra a nivell individual. També ha publicat sèries de poemes al portal literari www.Joescric.com

Vet aquí algunes de les meves pàgines:
http://naufragiobrer.blogspot.com
http://escritsdelfum.blogspot.com
http://illadelfum.blogspot.com
www.facebook.com/lilladgboloix

Salut i lletres!!!