UN TREN ANOMENAT DESIG

Un relat de: Nil


El vent de gregal gronxa el canyer
que voreja a ambdós costats de la via fèrria.
Per un: filera de roques entrecavalcades per a
esmorteir el fort impacte del vaivé de les ones.
Per l’altre: zona d’aparcament on no són pocs
els homes casats que hi venen a fer el salt a la dona.
Un camioner de caminar garrell apareix de sobte.
Jo el miro i ell se m’insinua apuntant cap a un
caminoi fet on cautelosament ens endinsem
per a portar a cap pràctiques intensives de braille.
Gelida nit d’hivern la nostra, el mar llambreja.
El més versàtil de nosaltres gustós es deixa...
Piiií-piiií!, txuf-txuf, piiií-piiií!, txuf-txuf txuf-txuf.
El pas fuent d’un tren encès anomenat desig
no sols els nostres lúbrics esbufecs sufoca,
sinó que també entretalla la fosca què fins ara
feia difícil poder veure’ns bé la cara.

Comentaris

 • Així així...[Ofensiu]
  Nil | 27-05-2017


  Bé, les aventures són interminables....
  Tenint en conta que he recorregut bona part de la bola del món. D'aquest poema no n'estic del tot satisfet, trobo que m'encallo en alguns girs. N'he fet una versió millorada. Però com no hi ha opció per esborrar-ne aquest i ficar l'altra...
  Per error vaig clicar aquest sense tenir-lo corregit del tot.

 • Un capítol...[Ofensiu]
  Montseblanc | 27-05-2017

  ...més d’aquestes aventures sexuals sorgides sense gairebé planificació, prenent la vida tal com ve i gaudint el moment amb intensitat. Molt ben transmès, Nil.

 • Fuster[Ofensiu]
  Nil | 22-05-2017

  Bona matí,
  Doncs en referència al que dic d’en Fuster crec que no ho somniat pas. Si no mal recordo ho vaig llegir fa més de trenta anys. Podria ésser també una reflexió d’un estudiós de la seva obra. Amb aquesta afirmació se ve a dir que la classe política i intel·lectual del país mai ha estat a l’alçada de l'excel·lent patrimoni cultural-històric. Si aconsegueixo repescar aquesta sentència t’ho faré saber de seguida. Salut, Nil.

 • Gràcies![Ofensiu]
  Nil | 21-05-2017


  Camioner, caminar i caminoi. Massa semblants! Per això a sota dic que en comptes de caminar gerell, millor "posat garel"l. I en comptes de caminoi "corrio"l, que és un camí estret en que amb prou feines hi pot passar una persona. Bé, a tots ens pot passar. Hauria d'haver un mecanisme per poder corregir-ho un cop publicat. Tinc l'ordinador que em fa el ximple i ho he hagut de fer amb el mòbil que fa poc que el tinc i encara no sé pas com funciona del tot.
  Gràcies pel teu elogi. La veritat és que cada cop em costa menys fer un poema. Alguns he trigat trescentes hores. Aquest ni punt de comparació! Em plau que t'hagi agradat... Nil, una abraçada.

 • Molt bo[Ofensiu]
  montserrat vilaró berenguer | 21-05-2017 | Valoració: 10

  Tant sa val si diu.garrell o el que sigui. Tens una facilitat envejable per escriure. M' encanta el relat i quasi puc sentir el mar

 • Esmena de l'autor[Ofensiu]
  Nil | 21-05-2017

  NOTA DE L'AUTOR:

  ON DIU:
  Camioner de caminar garell, ha de dir: Camioner de posat garell
  ON DIU:
  Caminoi fet, ha de dir: corriol

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Nil

Nil

47 Relats

495 Comentaris

33954 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:

- Primer poema publicat en aquest espai: XÀLDIGA -06-09-2016

- Homoerotic catalan poetry - Poesia homoeròtica catalana - Poesía homoerótica- Poesie homoerotique - Homoerotische poesie - Poesia omo-erotica - الشعر المتجانس.

- Foto de perfilL: retrat anònim trobat als Encants Vells, Fira de Bellcaire, de BCN. Conté una data: 22 novembre 1913, - Guantánamo, CUBA -. Amb l'endreça: " A mi hermana Salvadora y José".


- Vaig provar d'ésser poeta. I com que sóc un escriptor hàbil, i com que era quaranta vegades més sensitiu que ningú, vaig reeixir una mica. (Rupert Brooke, poeta anglès, considerat per W.B.Yeats, Irlandès i poeta també, com el jove més formós d'Anglaterra.

- La poesia no és cosa de sentiments sinó d'experiències. (Rainer Maria Rilke, poeta austríac)

- Tots els hòmens que primer toquen amb la paraula, després arriben més lluny amb les mans. (Antonio Skármeta, escriptor xilè).

- La poesia té 4 o 5 temes d'ençà fa 5 mil anys, allò que importa no és pas el que dius, sinó com ho dius. (Antonio Cisneros, poeta peruà)

- La poesia és l'evidència de la vida. Si la teva vida crema bé, la poesia només serà cendra. ( Leonard Cohen, poeta canadenc)

- La poesia és el camí per a la supervivència, per arribar a les consciències, per acceptar les derrotes, per saber viure les nostres misèries, per a estar prop d'allò màgic de l'existència. (Niño de Elche).

- La poesia es la musicalitat de les coses que discorren a ones per a recrear amb la paraula imatges visuals. ( Boris Pasternack, poeta rus )

- La poesía no quiere adeptos, quiere amantes. (Federico García Lorca )

- Ara mateix hi ha joves que diuen els seus versos. Per llurs ulls plens de vida passen les seves visions. (...........) ara amb el que ell de la bellesa ha fet veure, es commouen. ( Molt Rarament -fragments) - .Konstandinos P. Kavafis.

. Estació Arc de Triomf - BARCELONA.

. (Amb) -Tacte! : nildepoesia@gmail.com.