Un pessic de sal un pensament de pebre

Un relat de: nadàlia
Després de la jornada electoral d'avui, volia fer unes breus reflexions. En primer lloc vull tenir i creure en la esperança que en aquest país on respiro i per tant visc cada dia, a partir de demà 26 de Novembre del 2012 les polítiques, la gestió de la cosa pública es farà amb seny, saviesa, cooperació dels partits que implicarà diàleg per governar tot un país, Catalunya, i no per fer política de partit. Senyors polítics han de treballar de valent per tot el poble, per superar les diferències entre pobres i rics, per tant per una justícia social ferma i compromesa. També han de vetllar perquè les escoles públiques i la sanitat pública garanteixin la qualitat que sempre han tingut des de que tenim democràcia i és la que volem els ciutadans d'aquest país. D'altra banda una més gran atenció, molt més gran a l'agricultura i ramaderia. S 'han de recolzar les poques famílies que encara treballen el camp i vetllen per la qualitat del bestiar i per un comerç d'aproximació local. Pensem que el cap sense pagesos es convertiria en una espècie de selva sense cap tipus de control del sotabosc, sense espais ded cultiu que ens alimenten i ofereixen espais que trenquen el bosc....etc, cal, poder , millorar tecnològicament, s'phauria de veure amb què i perquè aquesta tendència que ens omple de mòbils, Ipods, smartsphone, ordinadors, però que ens allunya de l'escalf de la mà d'aqueslls avis que poder per sort són a la residència. Cal possiblement decréixer, només sóc un ciutadà com mil.lions d'altres i m'agradaria que en aqauest país el néixer i el morir fos envoltat d'amor i dels familiars propers com encara es fa en algunes famílies.
Busquem imaginació i sortides per trobar feina, per donar feina a moltes famílies on no treballa cap dels seus membres, mirin els proposo una idea que de ben segur no serà acceptada d'entrada. Caldria primer rebaixar el que entenem és el nivell de vida: cotxes, vacances indefinides, visió consumjista al 100% i materialista de la vida i tornar a valorar fort l'educació dels fills nounats i enels primers anys de vida que cuisi un dels pares i l'altre treballi fora de casa. Treball a casa valorat pel que implica d'atenció a la mainada, col.laboració amb les escoles, afavorir poder viure al ritme dels nens petits...i l'altra persona de la parella que treballi fora de casa.
Això diran alguns que és un retrocés, però crec que no sempre es podrà créixer,
es veu com està el país i fóra actualment una proposta revolucionària tornar a pujar els fillls i estar pels avis a casa, hi hauria més treball per repartir i hom guanyaria en qualitat de vida i de relació familiar intergeneracional. És una idea que surt d'un ciutadà que observa com tothom va de bòlid, que hi ha molts nanos destesos, que hi ha molts avis que han aixecat el país sols a casa, amb malalties que no són amorosides per l'escalf i l'escolta d'un fill o d'una filla i que han clos la rialla en no veure el joc i l'alegria dels seus néts. Penso que cal decréixer amb materialisme i créixer en humanitat. Per sixò cal una poítica honrada que retalli per on ha de retallar, pels que més tenen i que no es permeti ni un bri de corrupció, hauríem de proclamar Catalunya país exclós de corrupció. "VISCA UNA CATALUNYA SOLIDÀRIA AMB ELS QUE PATEIXEN MÉS, TOLERANT AMB LES IDEES DELS ALTRES I QUE PUGUI APORTAR EL PRINCIPI :SEMPRE QUE NO ESTÀS D'ACORD AMB MI M'ENRIQUEIXES" FEM UN PAÍS PLE DE JUSTÍCIA I PAU.

Comentaris

  • un relat molt progressista [Ofensiu]
    Rafaelmolero | 24-12-2012 | Valoració: 10

    M'ha agradat, tens tota la raó, no és que entenga de política, però és interessant fer
    una política d'unitat, Si llegeixen tots els polítics aquest relat haurien de fer més unitat de fraternitat, de germanisme, per apropiada a l'esperança d'una unió més
    important per a la humanitat. No solament a Catalunya, sinò a tota Espanya. Saluts.
    Rafael Molero Cruz

  • Tan de bo[Ofensiu]
    Atlantis | 27-11-2012

    les teves paraules tinguin ressó en els polítics! Globalment d'acord amb eks teus desigs!!!

l´Autor

nadàlia

46 Relats

86 Comentaris

45374 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Persona a qui entre d'altres coses, li agrada escriure, tinc publicada una novel.la eròtica "L'emprovador de senyores" del 2003, de l'editorial Abadia...fa temps que assajo poemes i relats i em deixo anar amb la imaginació i les vivències com a fogar de nous temes.
Escriure, escriure , per foragitar esculls i viure el moment present.
Tinc , també, tres flors a casa, que perfumen l'estela del camí.
Una forta abraçada i moltes lectures, que n'hi ha per donar i per vendre!
La vida? neix també al secà i entre les pedres,la vida empeny la vida, fem-ho senzill!