Un pensament pels immigrants

Un relat de: Shikra

La nit en què es va descobrir el cos sense vida de Yadir estès a la platja fosca, les onades remorejaven en un gris suau. La mar semblava una taca immensa d'oli de motor de cotxe i feia una olor forta a algues mortes. Aquestes nits fredes i fosques són les que el mar aprofita per arrossegar els cossos de les seves víctimes a les costes, com l'assassí que s'ha de desempallegar de la prova del seu delicte. La nit en què es va descobrir el cos de Yadir, les estrelles, testimonis d'aquella mort, es sentien tan avergonyides per la injustícia comesa, que es van amagar sota un teló de núvols espessos. Tampoc la lluna va aparèixer perquè ningú vol tenir res a veure amb la mort d'un innocent. Yadir era, estès a la platja, un embolcall, un cos bru i desnodrit, jove i buit de vida, sacsejat per l'infortuni després d'haver mantingut, durant dies, l'últim fil d'un vigor que l'havia empès a la seva aventura definitiva. El mar havia guanyat la batalla salvatge i desigual que havia mantingut amb Yadir. La sorra de la platja es va empassar les últimes espurnes de la seva vida, el seu últim alè.

Yadir no té enamorada que tiri pètals de roses al mar de la platja que s'endugué la seva vida. Ho faré jo, per a tots ells, en aquest moment, des del meu pensament.

Comentaris

  • Tinc...[Ofensiu]
    annah | 24-03-2010 | Valoració: 10

    la pell de gallina... i els ulls humits!

    Crític, contundent, trist, i real.
    Ple de passió i sentiment. Amb les paraules justes i necessàries.

    Una abraçada!

    Anna

  • Un relat trist[Ofensiu]
    Nonna_Carme | 24-03-2010 | Valoració: 10

    que no deixa indiferent a ningú. Curull de imatges bellíssimes ( la lluna i les estrelles avergonyides... Els pètals de rosa que llences ttu mateixa...) Resumint: una prosa poètica que farà que et continuï llegint,
    Una abraçada,Shikra

  • Un pensament...[Ofensiu]
    Toni Arencón Arias | 23-03-2010 | Valoració: 10


    M'afegeixo a aquest pensament... m'afegeixo per convicció moral i per posicionament humanista ... m'incloc, sí, m'afegeixo.

    Aquesta descripció:
    "La nit en què es va descobrir el cos de Yadira, les estrelles, testimonis d'aquella mort, és sentien tan avergonyides per la injustícia comesa, que es van amagar sota un teló de núvols espessos ..." em sembla d'una bellesa extraordinària.

    Enhorabona per aquest relat!

    Crec que sóc el primer lletraferit que et comenta. No et desanimis per l'absència de comentaris. Veuràs que som molts els acollits sota el sostre d'aquesta casa comuna, que els relats passen desapercebuts, que el temps és efímer per llegir, per madurar, per reflexionar i per a escriure comentaris.

    El teu relat coincideix en el temps amb la publicació de La ballarina cega de Sidi Bu Said on també esmento, des d'una altra perspectiva, el tema de la immigració. Si tens temps, Visita'l. Agrairé la teva opinió.

    Una forta abraçada!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Shikra

7 Relats

6 Comentaris

4357 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99