Un ocell s'encén

Un relat de: El follet de la son

Avui necessito una història. Vinc de fer un dinar amb tota una colla d'amigues i d'amics i l'alcohol del vermut de poble, del vi negre i dels xumets de whisky encara corre pels túnels del meu cos. El moment després, quan m'he quedat jo enfrontat solament amb la meva solitud, m'ha portat al desig que ara mateix no sé descriure d'escoltar una història, d'abraonar-me sense cap mena d'escrúpol ni de temença devers veus anònimes que em puguin explicar coses. Miro al meu voltant i ningú va torrat com jo, ningú fa aquells ulls vermells ni es mou amb la despreocupació de qui no li importen les mirades indiscretes i estranyes dels altres.

Algú em vol explicar un conte?

El d'aquella noia que et trobava llegint un llibre de poemes al costat d'una estufa en un bar al zènit de l'hivern i que se t'acostava per llegir-ne un en veu alta, o aquell de l'avi que s'havia passat la vida observant les persones que xerraven entre elles però que es miraven als ulls amb una fixesa tan profunda que només podia voler significar que volien dir una altra cosa? Explica'm un conte, oblida't de la realitat, oblida't del món quotidià. El món quotidià és indefugible, però la fantasia només existeix dins de la ment de les persones. Qui serà capaç de superar la realitat amb la ficció?

El cel un ocell s'encén, sóc l'únic torrat de la sala i ningú em mira mentre demano al món una cosa tan trascendental com un conte. Sóc irreal, ans malgrat in vino veritas, vino est proditor.

Comentaris

  • segon[Ofensiu]
    laieta | 30-11-2006 | Valoració: 10

    relat que et llegeixo. on eres que no t'havia descobert? jo necessito cada dia un conte...

  • Un relat que m'ha encisat...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 28-11-2006 | Valoració: 9

    ... del començament al final. La descripció és tant real que et sents allà dins, participant de la història.
    Felicitats. Et seguiré llegint.

  • Defensa de la fantasia.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 28-11-2006

    M'agrada molt, sobretot la segona part on demanes un conte, i poses exemples dels contes que t'agradaria que t'expliquessin. genial el conte de la noia que se t'acosta quan estàs assegut en un bar llegint poemes, i que s'ofereix per a llegir-te'n algun en veu alta. M'imagino la neu caien darrere els vidres, i la noia amb blens de cabells rossos caient-li suaus per unes galtes vermelles de fred, amb la pell blanca i ulls profundament blaus, i una veu com de violoncel. I a fora, a més de la neu, el vent gemega. I a dins el bar, una llar de foc... i les busques del rellotge que van avançant dins la matinada sense pressa... mmm un gran relat...

l´Autor

Foto de perfil de El follet de la son

El follet de la son

98 Relats

171 Comentaris

91558 Lectures

Valoració de l'autor: 9.69

Biografia:
Tener el valor, sabiendo previamente que vas a ser derrotado, y salir a pelear: Eso es la literatura.

(R. Bolaño)
_____________________

Cada nit de deliris,
quan la foguera es fon,
reparteix pols de somnis
el follet de la son.

Si us puc ser útil per alguna cosa:
pradinyus@gmail.com