Un Nadal sense tu

Un relat de: Yuna

Tant de bo fos només un Nadal sense tu, però la teva absència va mes enllà de Nadals, aniversaris, vacances, tot allò que podia compartir amb tu i que per un destí errat va desaparèixer com el fum.

Passejo per el carrer i vec la felicitat en la cara dels padrins que gaudeixen de nets amb innocència d'infant, de comerciants que vesteixen les botigues amb colors i llums, de jovent que només veu dies de festa i disbauxa, de senyores atrafegades amb la compra d'aliments que ens menjarem com si el mon s'acabes, del pidolaire que recull uns dies més de vida, del pare noel dintre d'una vermellosa disfressa que l'hi va gran, dels escombraires que netegen els carrers per a que tot sigui perfecte per Nadal. I em pregunto, que deuen veure en mi quan em miren ? I llavors una ràbia desconsolada surt de dintre meu, perquè me'n adono que poder ningú em mira, poder ningú se'n adona de la tristesa que porto dintre per haver de passar un altre Nadal sense tu.

Sé que algo faig malament, no soc l'única que ha perdut una persona estimada, però alhora no entenc com poden somriure i fer front a aquesta mancança. Com puc aixecar cap i obrir-me a la vida que encara tinc? Com puc sentir.me feliç sense tu que em feies veure coses que tenia davant i no veia, que em feies volar per damunt de lo terrenal i em portaves al límit de l'existència, com puc sentir.te al meu costat?

De cop i volta un nen em mira i em pregunta … Estàs trista ? I sorpresa me'l miro i l'hi dic No, no !! Tombà una mica el seu capet tot dient.me… Enganyam a mi si vols, però no t'enganyis a tu mateixa, ell no ho voldria.. i marxa tot seguit, a poc a poc entre la gent, sol i segur, deixant un silenci cautivador. De cop i volta es gira i em fa l'ullet tot dient, de veritat, ell no ho vol.

Aquest nen ha fet que torni a córrer la sang per les meves venes, que torni a sentir la felicitat del Nadal, que torni a estimar la vida, vull que tothom em miri, que tothom se n'adoni de que qui m'ha tornat a posar al meu lloc, has sigut tu, nen de il·lusions del mes enllà !!!!

Comentaris

  • Oohhh...[Ofensiu]
    Gorwilya | 02-12-2004

    Quins sentiments més bonics que expresses en el relat... M'ha encantat aquest relat, sobretot el tros que apareix el nen de les il·lusions i li fa recuperar l'alegria del Nadal a la protagonista... preciòs!
    No havia llegit mai cap relat teu, però després de llegir aquest puc assegurar que no serà l'últim que llegeixo...

    Una abraçada i petons! Ah, i sort!

  • MOLTES FELICITATS !!!!![Ofensiu]
    Judithcp | 29-11-2004 | Valoració: 9

    LA SENSIBILITAT QUE HI EXPRESES ES EL MILLOR ...