Un Nadal a París,

Un relat de: mel

Una nit de Nadal hi ha una explosió forta i sorda a unes galeries comercials a prop del museu del Louvre, en ple centre de París. Trilions de cristalls agullats volen per l'espai fins cobrir la superfície dels carrers d'accés, també de les Tulleries.
Fum negra i foc viu per tot arreu. El trànsit del bulevard, col·lapsat. Ferralla, metacrilat i gent cremada que es doblega amb crits d'angúnia i plors d'espant. És el terror.
Histèrica o ja zombi de l'impacte, la gent es desficia per sortir-ne viva.
Abü és abatut sota una ruïna de vinil que abans contenia els grans èxits de la música rai. Es mou amb dificultat, aixeca la cara estupefacta, es trau els auriculars amb què gaudia de l'última arrancada d'en Jed Kaleb, s'agenolla i es palpa el cos en un primer examen.
El rellotge se li ha avariat; de res li ha servit la garantia antixoc.
Recupera com pot el seu paquet de tabac americà caigut a terra i se l'embutxaca.
Mira al voltant al·lucinat. Tus de tanta fum.
Li ve a la boca, en un murmuri, un nom i el crida: -"Amed, ets aquí ?".
Un estrany efecte d'eco reverberà tres o quatre noms diferents i distants en les antigues galeries comercials.
L'Abü avança a genolls entre el vinil a rogles gelatinós, desemboca un enramat de ferrocrom i al final descobreix el cos de l'Amed estes potes enlaire amb un compacte de la Nené Cherri aferrat contra el pit.
Abü somriu; però se li acosta a cap d'orella i li diu: -"Amed, Amed, m'escoltes ?".
Al veure que no reacciona, se'l posa a coll i be i comença a passar amb compte pels enderrocs que ha produït l'explosió, en busca d'una sortida. De camí, l'Abü pren una bossa de viatge i la carrega sobre l'Amed.
Per tot arreu on passen, l'Abü afana alguna cosa: CD's a dojo, tabac americà, perfums i bombons.
Les botigues de moda semblen bugaderies dels Bòrgia, i remenant amb avidesa entre les marques mes famoses, revolant la roba, carrega unes quantes peces fent un nus i les carrega a coll.
Davant una botiga de televisors, un monitor funciona sense cap explicació possible passant "Depredador" amb l'Arnold S. rebolcat de fang i fugint de la bèstia.
-"Hòstia, un home cinema !!!. I un ordinador portàtil !!!. I un mòbil que fa de tot!!!. Amed, em sents ?, Amed ?."
Sense rumiar-s'ho dues vegades, deixa a l'Amed, la roba, el tabac i tot el que portava a la motxilla a un racó i s'emporta tot un equip de cinema carregat com un burro cap al 4 cavalls descapotable que tenia al pàrking. Hi torna i al veure que l'Amed encara està inconscient, carrega amb el portàtil, agafa la roba, posa dintre la motxilla 7 mòbils i torna al seu cotxe.
Anant i venint també s'ha adonat d'una botiga d'electrodomèstics i d'una joieria. Agafa rellotges, ulleres de sol, uns quant anells i collars i un frigorífic petit.
Un gemec l'estranya i l'atura. Mira caut sota un vestidor destarotat i veu un cul femení, realment uns esplendorosos malucs.
L'Abü dubta, però gira volta i se'n va.
Tot carregat, el descapotable ja no dona per mes, i l'Amed no és res mes que una nosa afegida, i la noia un altre bulto. Per tant, i poder estarà mort o morta apunt de ser-ho, decideix marxar xiulant i dissimulant com un poca-solta.

Comentaris

  • Hola; vols enviar-ho a tribuna@guimera.info ?[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 04-11-2008 | Valoració: 10

    El relat en lletra arial 12 en un arxiu annex a l'email adreçat a tribuna@guimera.info

    Si tens una imatge també com annex.

    El teu "nadl" és poc convencional, però justament ara 2.008 , estem travessant una crisi, economica, i també de valors, oi ?

    Gràcies

    tribuna@guimera.info

    INDICA : PER UN NADAL DE CONTE

  • No ho entec ?[Ofensiu]
    mel | 23-11-2007 | Valoració: 1

    En valoro jo mateix amb un 1 quan l'escrit es mereis un 5 o 6 i ningú ha fet cap comentari. No sé com s'escriu però ho dic de "carrerilla" - ALABATSIADÉU-

l´Autor

mel

4 Relats

2 Comentaris

3798 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00