Un mico

Un relat de: Enric Monreal i Grañé

Hola estimat lector.
En primer lloc m'agradaria esclarir certa peculiaritat de la meva existència, sóc un mico. Sí, has llegit bé. Sóc un primat subdesenvolupat, però malgrat tot et redacto aquest escrit mentre paladejo el fum del tabac de la meva pipa i m'afluixo el nus de la corbata.
Si el que he estudiat sobre psicologia humana és cert, ara deus estar preguntant-te com és possible que un coi de simi redacti una carta com aquesta. Doncs és ben senzill: si bé em resulta un xic complicada la cal·ligrafia humana, no tinc cap problema en fer ús d'una màquina d'escriure per plasmar les meves idees. Amb els dits dels meus peus pitjo les tecles corresponents a les lletres que crec adequades per conformar les paraules que encadenades s'ajustin més al que vull dir, mentre una de les meves mans reposa a l'armilla que em cobreix el cos i l'altre sosté la pipa que, amb el seu fum, de tant en tant m'entela les ulleres. És així de senzill.
Oh! És cert! Potser el que t'estranya és que un primat subdesenvolupat com jo sigui capaç de raonar... Però això té una explicació d'allò més evident. Es dóna el cas que vinc del futur.
Com és possible que vingui del futur? Dons perquè he viatjat en el temps, ni més ni menys.

Tan sols t'escric per fer-te adonar d'una cosa: aviat el món serà nostre. Vosaltres, els homes, heu deixat l'evolució de banda, però nosaltres seguim respectant les lleis naturals, i en breu, la teva espècie sucumbirà sota el poder d'una nova espècie més pura. Els nous fills de l'evolució us faran fora de les vostres llars com vau fer primer vosaltres amb ells, això sí, amb un xic més d'educació. Destruiran el fruït de la vostra cultura per implantar-hi la seva i sereu subtilment eradicats del planeta.

Només era això el que desitjava comunicar-te estimat lector. Espero que la teva ment sobredesenvolupada hagi estat capaç de copsar la totalitat d'aquest missatge.


Esperant que la bona nova et faci rumiar. Cordialment:
Un mico

Comentaris

  • Per què?[Ofensiu]
    Unaquimera | 10-12-2008 | Valoració: 10

    Efectivament, m'ha fet rumiar...
    Allò d'humor ho entenc, ja que l'autor del text demostra una certa ironia...
    La crítica, també, especialment pel comentari sobre la "nostra" poca educació i tal...
    però, per què està classificat aquest relat de ciència ficció?
    Jo el trobo la mar de realista, en vist del que diu i el que hi ha!

    Un relat ben defensat, Enric!
    T'hauré de llegir més, en vista del tast d'avui...

    T'ofereixo una abraçada per celebrar que t'he descobert com autor,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de Enric Monreal i Grañé

Enric Monreal i Grañé

20 Relats

11 Comentaris

19652 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Nat al 82. Estudiant de filosofia, actor i dramaturg, dibuixant. Interessat per la literatura de terror, fanàtic d'E.A.Poe, H.P.Lovecraft i Stephen King.
Enamorat de la bohèmia.