UN LLAC, DOS LLACS, TRES... ( El llac del riu de la vida)

Un relat de: rnbonet

Fa més de dos mil anys. Allà per llunyanes terres mediterrànies. Palestina. Bressol d'una nova creença, encara capdavantera a hores d'ara. Joan, conegut com 'el Baptista', lliura els principis d'una fe incipient on el Jordà fa lloc al llac de Kinnereth. Exactament al principi del corriol que hi mena. Ha dinat. Poc, uns llegums cuits, una ceba tendra i bolets. Ben escollits; triats a consciència Ara descansa, esguardant els fantasmagòrics reflexos solars incidint sobre la superfície de l'aigua. I els bolets comencen a fer efecte. Presencia els orígens. Ell és Adam, el primer home...

'M'agrada el cul d'Eva. De vegades, me'l mire mentre cull fruita dels arbres. Redó, alegre, firme, juganer... Se'm fan uns nusos a la gola! Incitant... Eròtic! Mira per on, acabe d'inventar una paraula: "eròtic" És això; no sé... Quan en gitar-nos, posa el cul enlaire, topant amb el meu sexe, aquella presència em produeix un formigueig allà sota... Altra cagada semàntica, repunyetes! El de dalt ens té dit, després de fer-nos amb fang i aigua del llac, que anem posant nom a les coses... I que siguem molt estrictes en l'ús dels mots! I exactament, no és "allà sota", sinó aproximadament "enmig del cos". Com caldria dir-ne, aleshores, d'aqueixa part? Imaginem, per semblança... Alficós? No, ben bé, no fa la mida! Nap? Xirivia? No, no... Podria ser cacaua? Noooo! Menuda, tu! Perquè cal fer atenció a les instruccions primerenques del de dalt: " I procureu que les imatges metafòriques del mot o del sintagma suggereixen quelcom conegut, a l'abast de la majoria..." I d'allò de continent i contingut no en feu cas, que tardarà en estar present al temps..." Res! Que pels dos -o en són tres? O només un?- atributs masculins que tinc, vinc per anomenar-lo... Ooiii! Mira com piulen els teuladins! "Piu... piu..." Ja ho tinc clar! Inspiració divina! Gràcies, senyor! Li direm.... PIU! Ho apunte al diccionari'.

'El Baptista' es desperta, embolcat, envoltat de mosques. Nota una tibantor al baix ventre. No sap si ha trencat el somni per aquesta o ha estat la visió momentània d'Eva xerrant amb la serp, que l'ha despertat. Veu al llac unes barques que enfilen cap la vora. "Caldrà amanir la doctrina per explicar allò de la transmigració d'ànimes... Perquè sóc jo qui anuncia la bona nova per manament diví", pensa. "O simplement serà un atzar?", vacil·la. "Redéu, quin dilema!", afirma.

Comentaris

  • original i divertit...[Ofensiu]

    mbonet, tens una cara de bon nen que espanta...
    d'aquells que mai han trencat cap plat....

    Quin paradís més calidoscòpic i "amb marxa"!, queda clar que Adam s'ho passava de p. mare!
    i que Eva era d'una bellesa espaterrant, ai las!!

    jo també he escrit sobre el paradís (no a relats) i m'hi he fet un fart de riure...

    una abraçada, i agraïda per llegir-me i comentar-me...

  • bolets... somnis... atzar...[Ofensiu]
    Unaquimera | 27-10-2006 | Valoració: 10

    Quin dilema!
    Soc jo o és l'atzar qui m'ha portat fins aquí?
    Una d'aquelles preguntes eternes...

    En aquest relat teu també parles de bolets: m'alegra molt aquesta sintonia, però ja veus que de vegades poden ser perillosos, ves amb compte, amic meu, tu que n'ets un bon amant... que vas on convingui a busca'ls!

    He rigut llegint la teva història: quina imaginació demostres!

    Una abraçada ben forta,
    Unaquimera

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356923 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!