Un esternut.

Un relat de: Jacques Adolphe
Un esternut.


L’esternut d’un pardal

COVID-19

Aquesta maleïda pandèmia ens ha posat a tot el mon en situació de escac i mat, en ple segle XXI.

Obligats al confinament domiciliari, intentem passar els dies ocupant les hores. L’ordinador i Internet s’han esdevingut eines indispensables.

Sempre m’han interessat més les pagines oficials que no pas les de tafaneries i safareig. Navegant amb l'ajuda del senyor Google he fet cap en una pagina del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Llegeixo que el Regne d’Espanya (Tot i la crisi econòmica internacional) és el setè exportador d'armes a nivell mundial i el tercer que més ha crescut en els últims quatre anys. Hi ha un llistat de prop de dues-centes empreses pertanyents a l sector de Defensa. També hi ha informes i estadístiques d’exportació de material de defensa, contenint el gran ventall d’armament fabricat a Espanya. Hi ha xifres i números que em posen la pell de gallina i em tallen l’alè.

No voldria ser malt pensat, però vist els antecedents d’alguns individus i tenint en compte que hi ha uns setanta-tres paradisos fiscals al voltant de tot el món i que són un dels instruments més utilitzats per les persones i empreses que practiquen l'elusió i l'evasió fiscal. No cal dir cap nom ni fer cap comentari més.

Estic tremolant i els ulls s’omplin de llàgrimes; tanco l’ordinador, m’aixeco vaig al lavabo i em rento les mans i la cara.

El mes gros, el mes vergonyós, el que em causa mes basarda es la mancança d’equipaments sanitaris.

Visc connectat a una generador d’oxigen, des de que em van dir que tenia deficiència d'oxigen a la sang. Es un aparell que proporciona aire enriquit en oxigen. Funciona a corrent elèctric (220 V).

El meu temor és als talls de subministrament elèctric. Tot i que en aquest raconet de comarca; d’uns tres-cents quilòmetres quadrats, hi ha quatre centrals elèctriques.

Aquí ve la meva preocupació per la salut dels ocells, cada vegada que esternuda un pardal ens quedem a les fosques.

Comentaris

  • FORA DE CONCURS[Ofensiu]

    NO ADMÈS A CONCURS

    Benvolgut relataire, has clicat a la pestanya de participació del X Concurs ARC de microrelats a la Ràdio ANIVERSARI, en penjar el teu relat, i creiem que ha estat un error.
    Un cop revisat hem vist que no compleix les bases del Concurs, en un o diversos d’aquests casos; en categoria literària, en temàtica, en llargada o fora de temps.
    Si la teva intenció és participar, et demanem que el pròxim cop ens enviïs un microrelat que s'avingui a les bases del concurs.

    Clicar a la pestanya sense voler concursar complica la feina dels qui fan l’esforç de dur un cert ordre en els relats presentats, és per això que us agraïm penseu en els altres i ho tingueu en compte per a propers relats que desitgis publicar; la pestanya del concurs sols per a relats a concurs.

    Moltes gràcies!

    Associació de Relataires en Català (ARC)

l´Autor

Foto de perfil de Jacques Adolphe

Jacques Adolphe

30 Relats

41 Comentaris

15328 Lectures

Valoració de l'autor: 9.65

Biografia:
Jaume (Jacques Adolphe) Llorens Domènech. Va nàixer a Carcassonne, va créixer a el Lloar i actualment viu a la Torre de l’Espanyol.



Te publicat “Sota l’ombra dels pins”.