Un corresponsal

Un relat de: xavier parera gutiérrez

El seu nom no és gaire conegut però a un rotatiu dels primers anys del segle XX existí un destacat corresponsal que va nèixer a Catalunya i informà a la seva redacció d'importants esdeveniments històrics que sacsejaren el món. Roger Jimeno parlà de la rebel.ió dels boxers a Pekín a l'any 1901 i comentava els difícils moments dels europeus per lluitar contra els xinesos. També fou puntual per anunciar l'assassinat del príncep de Sarajevo (1914), el qual marcà l'inici de la Primera Guerra Mundial. Però ja vell, el periodista només recordava amb por quan fou escollit per cobrir la informació de la Revolució Rusa (1917). Amb el permís dels seus néts podem reproduir les següents anotacions:
...A les ciutats de Mocou i Sant Petersburg regna el caos... El Tsar ha abdicat i Kerensky pren el Govern... El poble té fam i als carrers hi ha constants trets i persecucions... També ha arribat un triomfal Lenin, el qual parla de portar la pràctica de les idees marxistes... Els mencheviques es comencen a trontollar davant del pas dels bolcheviques. La gent s'abraça a la segona facció. És horrible! La família imperial de Rusia és presonera en diversos llocs, perquè ningu els pugui alliberar... Ens trobem a Ekaterimburg... Aquí se suposa que estan tancats el Tsar, la seva esposa, les filles i l'hereu, malalt d'hemofília. Els furiosos revolucionaris ens obliguen a marxar amb els canons dels seus fusells i recomanen que abandonem el país. Arriben notícies... La família imperial ha estat assassinada, potser per evitar que fossin lliures i tornar una guerra civil... Ara pugem al tren i deixem Moscou. L‘enganyat poble pensa que amb la mort de la dinastia Romanov se solucionaran els problemes de la nació i no patiran fam...

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

xavier parera gutiérrez

19 Relats

5 Comentaris

9190 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Des dels nou anys he escrit narracions i poesies. però entre el quinze i divuit anys vaig donar una espenta a aquest món literari. Ara em publiquen a les revistes Revista de la Canonja, la Crida de Cambrils i unes altres. Pertanyo a diferents cercles literaris entre els quals es troben Col.lectiu Indret i Poetes de l'Ebre. També en una altra web d'Internet, Tinetbibilioteca, em publiquen les narracions llargues o breus novel.les que m'han rebutjat en editorials. Abans he col.laborat en Arrels, Tarragona nostra, l'Espineta de Tarragona, el Diari de Tarragona, i fora de Catalunya a la revista Weird Tales de Lhork de Madrid. M'han publicat dos llibres de novel.la i narracions sota els títols de Imperatrix Romae i altres narracions i Código Aventura.
El meu gènere cavalca entre l'aventura medieval o oriental , el Romanticisme, el misteri, la intriga, el terror, temes policíacs, ciència ficció, novel.la històrica i fins i tot l'erotisme. Estimo escriure com estimo la Natura perque és una part important de la meva vida.