Un conte per anar a dormir

Un relat de: bategar

Avui canviarem de rol per uns instants jo seré la mare que t'acarona a la nit fent fugir les pors quant t'abraci i tu el fill que durant el dia es revela amb tothom i contra tot. Avui jo t'explicaré la història d'algú que buscant un lloc millor es va perdre i que durant anys va viatjar sol, persona sensible, que lluitava contra les febleses del món. Tot va començar quan va perdre el nord, va tirar una moneda a l'aire i el vent el va fer fugir. El seu lloc es va perdre, les persones no el recorden, era un somniador empadernit que veia les coses més fantàstiques del món, era intel·ligent, màgic... però algú buit li va dir que perseguia un somni i que no valia la pena que visqués somniant per una lluita perduda. I així va caure, perdut pel seu somni, per la buidor de les paraules buides de la gent, buidor d'un món buit.
La màgia va desaparèixer, a la cantonada, ja no fuma el vell rondaire; al seu lloc hi ha una prostituta guanyant el pa. Els nens ja no riuen, estan mirant una fredor excessiva dels ulls dels més grans.
Però el que ningú sap és que en aquest viatge el jove aventurer va trobar un tresor en les petites costes del camí, ja siguin les velles històries, la remor de l'aire passant per les fulles, els somnis dels infants, els colors, la música, la família reunida els dissabtes, l'esperança del qui no té res, les mil llengües sortides de 1000 racons diferents...
I així cada una de les petites coses de cada lloc, va ser l'home més ric. Potser oblidat, no recordat, però el seu camí continua; cercant a cada petit lloc, en l'esperança de trobar una mica de màgia i recordant a la gent que s'ha de valorar el que ens envolta i viure el moment.
Es va perdre, però en el camí va trobar una carícia oblidada d'algú que com tu volia descobrir cada una de les petites coses que ens envolta.

Estàs els meus braços i ara et puc dir que t'estimo, com cada una de les petites coses d'aquest món que estimava l'aventurer. Et faig un petó, bona nit. Demà serà un altre dia, i tornarem a ser tu el pare que m'abraçarà i m'ajudarà a aixecar-me i jo la filla que es perd.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer