TU SERÀS...

Un relat de: Rubba Bertanero
Va estar pendent de la pantalla de l´ordinador fins que va sortir la nota de tall. Sabia que les proves no li havien anat del tot bé, i s´esperava alguna sorpresa negativa.

Tan bon punt van sortir les dades a l´ordinador va saber que la tormenta s´estava preparant, pel seu cap van passar en un moment les mil i una recomanacions que li havia fet el seu pare els darrers anys.

- Estudia, tu seràs un bon advocat! - i afegia, com jo. Tu seràs un alumne modèlic i un referent de la teva generació, tu seràs el seguidor de la estirp advocadesca de la nostra família....

Ara tot s´esmicolava, es dil-luia, els somnis dels pares s´allunyaven. Quedava poc per a l´hora del dinar, i era el moment propici per a que es desenvolupés el sermó. Sabia que el seu pare esperava els resultats de les notes de tall i no s´empescava la manera com dir-li que ja no seria...

Malgrat que l´adolescència li marcava la fugida com a opció, va decidir, per una vegada o potser per la primera vegada, plantar-li cara a l´assumpte i dir que no seria, i dir-li al seu pare, mirant-lo a la cara. N´estava decidit.

Van seure a taula i, just quan el seu pare li anava a preguntar pel tema, van començar les notícies per la televisió , començant amb notícia bomba d´esports: "En Messi abandonava el Barça". El seu pare es va oblidar del nen, de les notes de tall, de l´advocacia i de dinar....aquell día havia aconseguit la minivictòria, havia après que en aquesta vida també pots dir que no, si et volen escoltar.

Comentaris

  • Ben descrit[Ofensiu]
    Ester Sense H | 19-01-2015 | Valoració: 10

    Has descrit perfectament el que significa fer-se gran. Els fills han d'aprendre a ser responsables de les seves decisions.

  • El més important...[Ofensiu]
    AVERROIS | 17-01-2015 | Valoració: 10

    ...és escoltar els teus fills, encara que a vegades no són capaços d'explicar-te el que senten per por. En la parella sempre hi ha un que es més empàtic i els fills semblen més propers a explicar les coses. La comunicació entre els pares també és molt important. (Encara que una notícia com la que surt per la tele no deixa indiferent, potser fins i tot el fill s'oblida de les notes)
    Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Rubba Bertanero

Rubba Bertanero

77 Relats

91 Comentaris

43458 Lectures

Valoració de l'autor: 9.81

Biografia:
Aprenent a escriure.

Disfrutant de llegir.

S´accepten comentaris, (fins i tot si són bons).

xavi6227@gmail.com