TSUNAMI

Un relat de: Adriana Ferran (la poeta dels petons)

Lleugerament trontolla l'aigua.
Inapreciablement tremoleja el sorrenc.
Alguna cosa grata el llit de l'oceà.
Escampen els ocells i fugen els peixos.
No queda cap animal.
- "Corre i no miris enrera
que et tornaràs de sal!"
Fins i tot els cargols, morts, parlen
de la gran remor que arribarà.

De sobte, silent, s'aixeca l'horitzó,
com una serralada de mar que va venint,
s'acosta, s'atansa, s'apropa,
creixent, augmentant, elevant-se,
fins que el pèlag sencer,
enfurismat amb tones de bromera,
escomet contra l'excitada terra,
engolint-t'ho tot al seu pas:
ànimes, cases i pobles, boscos i conreus.

Cames i braços, roden,
serrats per la ferralla.
Caps arrencats, giren,
pels trossos fragmentats
de les giravoltades parets.
L'horror s'ofega, surant,
com un drap mullat,
i un dol massiu s'enllota de platja,
que ha mutat en un immens desert.

Comentaris

  • sembla que passi ara[Ofensiu]
    mestraes1 | 12-04-2011 | Valoració: 10

    Adriana ets una gran artista i poeta. Molts petons. Ací podem llegir poemes , que bé com gaudirem de l'art i les lletres.

  • És impressionant[Ofensiu]
    Rafael Soteras i Roca | 15-06-2007 | Valoració: 10

    És un poema que em sona molt, però que no deixa d'impressionar-me.

    Petons i fins aviat

    Rafel

l´Autor

Foto de perfil de Adriana Ferran (la poeta dels petons)

Adriana Ferran (la poeta dels petons)

11 Relats

18 Comentaris

17769 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
ADRIANA FERRAN (la poeta dels petons)

(Barcelona, 1941 -)

En 1978 va iniciar-se en el món de la poesia (Cova del Drac) i de 1979 a 1982 va estar articulista del "Diari de Barcelona". En 1995 va ressuscitar "La Tertúlia de Poetes Els Quatre Gats". Des de llavors funda, crea, promou, dirigeix, presenta, col·labora, organitza i participa en: diaris, llibres, revistes i espectacles públics, dins i fora de Catalunya.

En 1999, França la va proclamar "la poeta dels petons": TV "Canal Plus Paris", li féu un reportatge i TV "France-Deux" (estatal francesa), dos reportatges (un més per ampliar el primer). Emissió: Canal Satèl·lit. Programa: Cristine Bravo, dissabte 11 nit, maig 1999.

És fundadora i presidenta del Centre Altruïsta Adriana (Consell Municipal d'Associacions). Fundadora, directora i presentadora del Concurs Setmanal de Poesia Internacional "Al Embrujo de Cal·líope" (Llibre Rècords Catalans). Fundadora revista "Foc Màgic" (Museu d'Història de Catalunya). Presidenta de l'Associació Literària
"La Rosa de Sant Martí" (C.C. Can Felipa). Presidenta: "Depoètica" (La Casa Elizalde), recitals trimestrals amb edició d'un llibre promogut per la Institució de les Lletres Catalanes (Biblioteca Nacional de Catalunya). Bibliotecària i Coordinadora del mes de Desembre (Centre Comarcal Lleidatà). Poeta del Seminari de Filosofia del Liceu Joan Maragall (Ateneu Barcelonès), clou les conferències amb un missatge poètic elusiu al tema. Ha estat candidata (junt amb Jordi Coca) a la secció de Llengua i Literatura a les Eleccions a ponents de la Comissió de Cultura de l'Ateneu Barcelonès.

Ha recitat: "Universitat de Madrid". "Institut d'Estudis Ilerdencs". "Universitat Menéndez Pelayo" (interpretant a Pedro Salinas). Ajuntament de Cadis (Teófila Martínez). Invitada per La Comunitat Autònoma de La Rioja (Munilla), va organitzar un recital amb 15 poetes. He estat Pregonera de la Festa Major del Passatge Lluís Pellicer de Barcelona. L'Any Verdaguer (2002), va arranjar i interpretar a cinc veus
"La llegenda de Montserrat" de mossèn Cinto. La Vanguardia li va dedicar mitja pàgina.

És autora dels llibres: "Los ripios del Scacs"; "Mis re-cuentos"; "Perles de frisança i sempre... estimar!" prologat per Lluís Alegret; "I fou... la llum" prologat per Carles Duarte i Montserrat i epilogat per Joan García Font; "Natura salvatge" prologat per Ramon Alcoberro i epilogat per Tomàs Molina. Va participar en el "Llibre Blanc de la cultura a Catalunya", Edic. 62, etc., etc..

Adriana Ferran (la poeta dels petons), diu: - Ésser poeta és una actitud davant de la vida perquè "la poesia és l'exponent en flor de la profunda infelicitat de l'ànima".