Truita.

Un relat de: Xitus

Ou. Patata.


Comentaris:

1.- Oh! M'encanta la seva simplicitat, és tant...com ho diria, és tant simple, i alhora tant complex, una mica com la vida en general, no? Sí, sí, és això, la vida reduïda a una truita, que ben trobat! Hi ha truites amb textures diferents, així com hi ha paladars diferents per a tastar cada truita, no? També toques la diversitat, així com la juxtaposició de dos elements/aliments que es complementen...molt bé, molt bé, seguiré cuinant-te, vull dir, llegint-te...!

Firmat: T. Valoració: 10.

2.- Ei! El que diu "T" és veritat en part, perquè realment SÍ que és simple, i realment esnob i sense sentit. "Juas", què hi té d'original? truita, diu. Molt bé. Ja sabem que les truites de patates (dites espanyoles també eh, tot sigui dit, eh) porten ou i patata, així, on és la novetat, en escriure-ho i generar polèmica? A més, per què no ho titules llavors "Truita de patates" , ja que el títol " Truita" no fa justícia. i si fos una truita de xoriço, eh, o fins i tot, una truita de riu? No em deixo ensarronar més per cap relat d'aquests...Avisa'm quan escriguis alguna cosa més plena de contingut.

PD-M'agraden les truites, tot sigui dit de pas.

Firmat: R. Valoració: 0.

3.- Hola a tots. A veure, una mica de pau... M'agradaria que els comentaris fóssin constructius i sempre amb respecte... És cert que "T" exagera la seva interpretació del poema ( tot sigui dit, una còpia una mica fluixa de Brossa i ja massa vista potser) però "R", penso que et passes de rosca criticant el títol. A mi em suggereix molt. Quan tu llegeixes el títol, "Truita", et fa volar la imaginació, et fa pampalluguejar la llengua, et posa en estat de sorpresa, perquè no saps de que serà la truita. Llavors llegeixes el poema i pots comprovar si l'autor parla de la
mateixa idea de truita en la qual tu estaves pensant. Sempre ens ho hem de mirar en positiu, no trobeu? Ah per cert, a mi també m'agraden les truites, però prefereixo els ous ferrats!

Firmat: U. Valoració: No Valorat.

4.- Jo li canviaria la patata per un altre ou. Amb un parell d'ous!

Firmat: I. Valoració: No valorat.

5.- Torno a ser jo. Estic d'acord en que els comentaris han de ser constructius, i més si es tracta, i ho ratifico, d'un dels millors poemes que hagi llegit, i menjat, per què no dir-ho, a la meva vida, i sapigueu que mai més tornaré a mirar una truita amb els mateixos ulls, ni a menjar-la amb la mateixa boca, si no que cada truita serà diferent, evocaré aquestes línies a cada mos, em perdré en els matissos, en les textures, en la simplicitat de la vida, en les meves emocions, tan esponjoses a vegades, tan insípides en d'altres, tan mancades de... De sal, ara que ho veig, no
hi has posat la sal, és per algun motiu en especial? Ostres, ja ho veig! És brutal, deixes que cada u hi posem la sal en la nostra mesura justa, a través dels comentaris!! No ho veieu els altres? És un poema completament interactiu, és perfecte!

Firmat: T. Valoració: 10.

6.- Ei hola...Doncs jo trobo que és una deconstrucció de "truita", al més pur estil Ferran Adrià. Què hi dieu?

Firmat: A. Valoració: 6.


Comentaris

  • no parella de iaios... colla de iaios![Ofensiu]

    m'he equivocat, perdona.
    (si els debats de l'Àgora fossin així no me'n aniria al llit tan deprimit)

  • M'he quedat sense paraules per a comentar-te el poema... perquè les has fetes servir totes tu![Ofensiu]
    Florenci Salesas i Pla | 09-04-2007 | Valoració: 10

    La mare que et va... És boníssim! Vaja una sorpresa!
    Avui he tingut una mica de temps per a llegir-te i ha sigut un agradable descobriment, amb texts que van des de la ironia sincera fins als sentiments més despullats; tot plegat amb una rítmica molt personal.
    Moltes gràcies pel concertet que tu i el teu colega flamenc ens vàreu llençar pel damunt, "artistassu".
    Perdona que no et faci cap anàlisi sobre aquesta profunda obra però penso que aquesta espècie de parella de iaios que t'has inventat (no em preguntis perquè però m'he imaginat com si fossin els dos vellets del xou dels teleñecos; si, aquells dos paios rondinaires que feien càustics comentaris del que veien des de les alçades del palco) han expresat d'una manera immillorable tots els dubtes que el text original em plantejava.
    Gràcies!

  • ous o truites[Ofensiu]
    atram | 01-04-2007

    què és primer, l'ou o la gallina?

    vaja, no crec estar en el millor estat per a comentar-te seriosament, i ho faré un altre dia (ho prometo).

    Però ara sí, des de l'emoció al cor dels sons de la teva guitarra, de les paraules cantades conjuntament de Llach, Dylan i Clapton... et vull enviar una forta abraçada de complicitat, per a les gallines, els ous i les truites! Que acompanyades d'una mica de pà amb tomàquet i amigable conversa... són el millor que es pot desitjar en aquest món tan nostre! Són la vida en essència!

    Un plaer haver compartit aquesta vetllada, i espero que sigui la primera de moltíssimes més!

    atram

  • Jo diria...[Ofensiu]
    NiNeL | 01-04-2007

    que hi manca una gran part, a aquest poema. És intens i sublim, evidentment, i toques temes molt profunds com ara la superació humana, que se pot veure en el pagès arrabassant el tubercle (patata) de la terra; i també la masturbació masculina, reflectida en l'ou. Tot i això, com dic, hi falta un component essencial. Xitus, cony, que no hi has posat ceba!!

    Re-benvingut a RC. Un plaer conèixer-te, sentir la teva guitarra i xalar de la teva companyia.

    NiNeL - Xinel

  • Hola!![Ofensiu]
    Àfrika Winslet | 21-05-2006 | Valoració: 10

    Ostres, he de dir que, com a mínim, és un relat divertit. Crec que t'hem de felicitar per haver-lo fet i tenir ... els dos ous... per 'riure-te'n' de tots nosaltres i, fins i tot, (perquè no?) de tu. Molt irònic, sens dubte... a més d'ingeniós!

    Un petó de patates... jajajaa!

  • jajajajajja[Ofensiu]
    Puça | 21-05-2006 | Valoració: 10

    no puc parar de riure davant tanta originalitat, ironia, estil, gràcia... :D

    A mi també m'encanten les truites de patates!!!!

    És genial!!!! jejeje, no sé com dir-ho més clar!

    (ja sé, l'afegiré als preferits...)

    Petons

  • xitussssssss[Ofensiu]
    silvia_peratallada | 21-01-2006 | Valoració: 10

    t'has passat aquí, ehhhh
    sublim...
    jo li poso un xic de sal, que si ens hem de morir d'alguna cosa, sigui d'hipertensió... una mica de ceba, i (com no) un pamtomataaaaaaaaa
    i ja sóc feliç!!!
    m'encanta la originalitat d'aquest escrit... primera la idea, que només se't podia acudir a tu...el tema dels comentaris T.R.U.I.i A, genial, molt ben trobat... amb diferents regstres cadascun...genial, de debò!!!!!
    ara bé, com diu el senyor T, mai no em miraré una truita amb els mateixos ulls!!!!!
    felicitats, un molt bon relat!
    una abraçada!

  • ohohoh.-.[Ofensiu]
    Orgull_de_classe | 20-01-2006

    m'ha sorpres...
    t'admir0

  • jejeje[Ofensiu]
    fosca | 20-01-2006

    Mai havia llegit una cosa igual...
    Però... per mi una truita de patata SEMPRE porta ceba, si no et sap greu, clar...

    Bé, continua escrivint sobre menjar que és molt xulo!!!

    Molts besets!!!

    Anneta

Valoració mitja: 10