Tres teories bàsiques

Un relat de: Bonhomia

I. L'INFERN

L'infern és un engany. Tots els temors que resideixen en la mala consciència de pecat són una blasfèmia de les més grans util.litzades per la gent superior. El foc de l'infern ens crema per dins, però l'infern no existeix. Per què, doncs, aquesta mena de voler posseïr aires de divinitat encara que no siguem cristians? Per l'educació, i després per la tradició de les costums.

II. LA TERRA

Està clar que vivim en un planeta que gira al voltant del sol, i que ens apaguem i morim. Mentre vivim, però, tenim l'oportunitat de gaudir de veritats indissolubles, existeix una veritat total i veritats separades per tot l'univers en el qual habitem. La ciència ha de triomfar. I només la nostra capacitat de crítica ens farà tocar de peus a terra.

III. EL CEL

El cel no és res. Allí dalt hi ha una atmosfera i altres capes que ens protegeixen de les formes de gravitació i d'altres formes físiques que ens farien expirar. Cal una metodologia estricta per entendre que no hi ha res més enllà, i això és una veritat essencial, que sigui diví. Per això tenim els telescopis.

Comentaris

  • Bones teories Sergi[Ofensiu]
    Naiade | 03-09-2008 | Valoració: 10

    Molt encertada, la reflexió que fas de nosaltres i el nostre entorn.
    Tots divaguem sobre aquets temes una hora o una altre, però tu has arribat a unes conclusions molt pròximes a les meves. Sempre he pensat que cel i infern no existeixen. Va ser una manera d'alienar-nos durant molt de temps i nomes uns pocs tenien aquestes idees i eren perseguits, ara cadascú en treu les seves conclusions lliurement.
    Crec que el cel i el infern ens el fem nosaltres mateixos aquí a la terra, segons ens agafem les coses. I en quant a que no existeix res, més enllà. Qui ho sap? A mi m'agradaria que si, que tinguéssim una continuïtat i a ser possible bona.
    Bé ja hem filosofat prou per avui.
    Espero que hagis passat un bon estiu.
    Una abraçada

  • Que dir-te[Ofensiu]
    ESTEL | 03-09-2008 | Valoració: 10

    Penso igual que tu. M´agradaria tenir una teoria de la realitat, però és evident que seria científica.
    El que està clar és que tombat a terra contemplant el cel no pateixes cap infern

    Un petó gran

l´Autor

Foto de perfil de Bonhomia

Bonhomia

646 Relats

1852 Comentaris

514015 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
L'armonia commou la selva verge de paratges interexternalitzats mentre els estels ens somriuen dolçament i les nits i els dies es confonen en boira d'un nou color que brillarà per la mare universal que va fer-nos i cerquem cuidar... si és que aquestes paraules contenen cert ressò d'esperança en un món tan difícil i complicat.