Tres micro-contes

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina

16

LA FRUITA ALLARGA UN 30% LA VIDA

"La fruita i la verdura redeueixen fina al 30% el risc de mort".

El Periódico. Portada i pàgina 23..

Tenia 99 anys, però no volia morir. No estava preparat. Havia fet passar per l'adreçador la seva família i els seus treballadors. Sabia que si moria ara l'esperava l'infern. Que Déu el jutjaria sense misericòrdia perquè ell mai no n'havia tingut. S'acabava el ble…

Així, quan aquell matí llegí a "El Periódico" que la fruita allarga la vida un raig potentíssim d'esperança il.luminà la seva ànima negríssima. Envià la minyona al mercat a comprar quantitat desorbitades de fruita. Si volia estirar la vida els anys suficients com per a guanyar-se al menys el purgatori, necessitava menjar-ne quantitats enormes. .

Però Satanàs no pensava donar-li l'ocasió de redimir-se. Ordenà al pinyol del prèssec saborossíssim que remuntès la boca i s'instal.lès al bell mig del coll de l'avi, que al cab d'un quart d'hora cremava a una de les calderes més caldoses de l'infern.


17


ENDARRERIMENT DELS TRENS DE RODALIES-I

"El Govern i la Generalitat fan el primer pas per el tras`+as de Rodalies."

El Periódico. 17-7-2007. Portada.

L'Eva i l'Edu s'havien conegut al tren de rodalies. Era una tarda com qualsevol altre en la que la maquinària del tren cridava als quatre vents que no podia amb la seva ànima i es declarava en vaga esperant que algú hi fes alguna cosa. Portaven dues hores aturats.

Els viatgers rondinaven, insultaven els polítics i es feien les necessitas fisiològiques en Déu. Però Cupidell aprofità el retard per llençar les seves sagetes i l'Eva i l'Edu van començar a mirar-se tendrament. Fora, el paisatge del Garraf no podia ser més romàntic.

L'Eva preguntà a l'Edu si tenia mòvil. SÍ. Trucà al seu promès. "No m'esperis. No sé quan arribaré a Barna…". Després, preguntà a l'Edu la convidava a sopar. SSSííí! I ara, després d'haver fet un viatge d'una hora en quatre -les quatre hores més merevelloses de la seva vida- sopen agafats de la ma a un restaurant de la Barceloneta.


18


SEQUERA

"La sequera obliga a adoptar noves restriccions a Catalunya"

El Periódico. 17-7-2007. Pag 27.

Tenia 112 anys i gairebé no recordava la pluja. Quant temps feia que no plovia? Des de la tardor del 2007. Tenia 37 anys. Fins llavors l'aigua havia estat menystinguda: rius i mars estaven fets una merda. Se'n gastava a borbollons inconscientment. Si haguès endevinat la sequera que s'acostava n'haguès omplert dipòsits i s'hauria fet d'or.

Ara ennyorava l'aigua. Tothom l'ennyorava. Havia esdevingut un mite.

Fantasiejant, pensà que per un got d'aigua es vendria l'ànima al diable. Poc després, aparegué davant d'ell una jerra d'aigua cristal.lina amb una figa a dins. .

Es serví en un got de cristall. Begué un got rera l'altre fins a acabar la jerra.

Al darrer glop, sentí un forcada a l'estomac que se se l'endugué cap a les tenebres.

Encara tingué temps de sentir un gran tro. Era en segón diluvi universal.



Comentaris

  • tipus d'humor[Ofensiu]
    Clidice | 31-01-2009

    si mirem la Viquipèdia, a l'entrada humor, se'ns enumera els tipus d'humor: ironia, sarcasme, hipèrbole, anticlímax, enigma, antítesi, oxímoron, litotes, al·lusió, non sequitur, sil·lepsi, joc de paraules, sàtira, paròdia, paradoxa, humor de situació ...

    L'humor no és riure d'una pallassada moltes vegades, l'humor pot ser pixar-se de riure, riure, somriure, somriure amargament, assentir, que et facin rumiar ... perquè l'humor és la forma més directa a l'enteniment humà.

    I, per cert, si no ens movem de la Viquipèdia, sabrem que Persi (Aule Persi Flac) fou un dels més grans satiristes romans del segle I. I ningú negarà a la sàtira la categoria d'humor.

    traducció:

    si mirem la wiki a lentrada umor senumera el tipo dumor: ironia, sarkasme, iperbole, antiklimax, enicma, antitesi, oximoron, litotes, alusio, non sekitur, silepsi, jok de paraules, satira, parodia, paradoxa, umor de situacio ...

    etc etc etc (o era etk etk etk, sempre en dubto ;P)

  • Paulaa | 30-01-2009 | Valoració: 5

    Marcel Naranja!
    Vaig a classe amb tu i aquest comentari no em pareix el més adequat per a una pàgina web formal com aquesta.
    Per possar aquestes asanades millor que vagis a un FOTOLOG o alguna web d'aquestes.
    En una cosa nomès et donaré la raó.
    No es humor aixo, es una història un poc desagradable, no creus?

  • comorrr?[Ofensiu]
    Clidice | 30-01-2009

    Bé, senyor Escarbot, hi ha persones que no comprenen que hi ha moltes formes d'humor, imagino que el senyor que escriu "el catala carasparla" (renoi ja fa temps que en Fabra va passar per aquí) no ho sap.

    Continua el teu camí ;)

  • M'agradat[Ofensiu]
    ReJordi | 30-01-2009

    No estic d' acord amb el comentari den
    Marcelnaranja a mi m' han agradat i segurament que ell no l'hauria fet millor

  • !!!DEU MEU!!![Ofensiu]
    marcelnaranja | 30-01-2009

    Aixo no es un relat d' humor ni molt meinys. Les tres istories no managradat i NO sonde umor ,el umor es per riure no per veure un ome que s´atraganta amb un piño o de un tren que es atrura 2 hores.No o entenc si fas umor primer llegeix algun tex que sigui britat de humor no vals per aixo del umor.

  • jaume[Ofensiu]
    pepe el de los huevos repes | 30-01-2009 | Valoració: 6

    aquest conte m'agrada sobretot el primer conte perque si es veritat que la fruita i la verdura allarga un 30% de vida

  • samir[Ofensiu]
    pepe el de los huevos repes | 30-01-2009 | Valoració: 4

    esta lectura es bastant interesant sobre tot el primer conte spbre la verdura que allarga la vida

Valoració mitja: 5