Traspasso ànima

Un relat de: Parsimonia

Serà un traspàs. Peculiar, si és vol. Avui per avui això de traspassar ànimes no està a l'ordre del dia. Hi ha altres prioritats més rendibles. Cotitzar ànimes a la borsa, sortosament, no ha entrat dins de l'IBEX35. Temps al temps, potser. Bé, el cas, venia dient, és que traspasso ànima. La meua, només faltaria; Déu me'n guard, a la meua curta edat, posar-me a fer de marxant d'animetes en pena. Sigui com sigui, i aquí ve la peculiaritat de tal traspàs, ja tinc comprador. Si vostè pensava comprar-la, em sap greu però no podrà ser. Tranquil, no perd gran cosa. És més, avui en dia hi ha tot d'ofertes fantàstiques que ofereixen traspassos molt més simpàtics: senyora, vol ser una verra? No faci cap animalada, no li caldrà pas engreixar-se cent quilos en un mes; senyor, vol ser un tossino? Calma, vostè ja ho és. Ah, que vostè volia reencarnar-se amb un nostrat burro català? Cap problema. L'entenc, aquest país, una altra cosa potser no, però en això de salvaguardar tota mena de burros en som uns artistes; i, és més, li asseguro llarga i plàcida vida. Pregunti'n, si els hi interessa tanta oferta immillorable, per Buda. Es veu que últimament s'està guanyant les garrofes amb tot de receptes que encaixen a la perfecció, amb els tocs místics pertinents, amb l'onada menjaflors de manuals d'autoajuda i d'altres sublimitats. Si vostè és d'aquesta corda, sincerament, no perdi el temps amb mi; no li ho dic jo, li ho diuen els vells del meu poble que, per diables, en saben més que per vells: "No perdis mitjos dies havent-n'hi de sencers". Queda dit, doncs. Les clàusules del contracte? No les hi puc donar. Ja em perdonarà, coses dels negocis. També li dic, però, que l'entesa portà els seus dies. En tot cas, i com establírem en pacte de senyors, el comprador ja n'explicarà més detalls. Si se'm permet, callo per sempre.

Parsimònia

Vandellòs, 14 de juny de 2008

Comentaris

  • No callis per sempre[Ofensiu]
    Epicuri | 16-06-2008

    No et traspassis l'ànima que costen de recuperar.

    No...

    Prou de dir No!...que tanca el coll i encongeix l'ànima.

    Havia llegit el relat. Vaig estar a punt de comentar-lo però algun imprevist se'm va endur l'ànima a un altre lloc. Em va cridar l'atenció el títol, original i el relat ple de sentit de l'humor i de molt bon llegir,

    SI...( això senta millor, eixample l'ànima)
    continua escrivint, sis plau
    et continuaré llegint
    si,si,si....SIIIIIIII!!!

  • Fas publicitat enganyosa...[Ofensiu]
    lluisba | 15-06-2008 | Valoració: 9

    Suposo que ja saps que la publicitat enganyosa és delicte civil. Anuncies el traspàs de l'ànima però després... resulta que ja està traspassada. Crees faalses espectatives als lectors, però sobretot als posiibles compradors d'ànimes, per no dir als especuladors d'ànimes, que també n'hi ha.
    La veritat és que la idea la trobo brillant. Tot i això, crec que després decau. Però per dins del text hi corren frases molt enginyoses i hàbils. No sé si li havies promès l'ànima al diable i ara el vols enganyar, com a "El cor de l'àngel".
    En fi... felicitats

l´Autor

Parsimonia

3 Relats

14 Comentaris

4076 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:
Vaig nàixer l´abril de 1986 a Vandellòs. Entre d´altres coses, escric; o escric, i altres coses.

Últims relats de l'autor