Transversal

Un relat de: LLETUGA

Mai havia estat una noia massa sociable, el seu físic, més aviat difícil d'acceptar com a agraciat, no l'havia ajudat molt en les seves relacions en general.
Va néixer a Sineu, Mallorca; De mare alemana i pare andalús, mai es va acabar d'adaptar a l'illa. Son pare fugí quan ella era petita i sa mare, que mai havia acabat d'estar psicològicament centrada, encara va acabar més tocada amb aquella fuga i durant 30 anys, va ser incapaç de pronunciar cap paraula en català, apart del típic bon dia, bona nit i para de contar.
Tot això la feia sentir fora de lloc, sense orígens: no era ni mallorquina, ni alemana, i encara menys andalusa.
Els seu cos mal fet, amb els anys, es va transformar amb un cos esvelt i imponent, heretat de sa mare, i de son pare va heretar una cabellera negra i brillant.
Sempre havia somiat dur aquell mocador de coll que duen les hostesses de vol, per això als setze anys es va apuntar a l'escola de personal d'aviació, tot i les oposicions de la seva mare; sempre li deia que ella era incapaç de reaccionar en casos inesperats, que si no li donaven fet, no sabia que fer.
El capità els acabava de comunicar que tenien problemes greus.
Inoportunament, un dels passatgers, el més fava, li demanà un te amb un núvol de llet: Què? Ara?! Al girar-se, l'impresentable, li engegà una galtada al cul, l'efecte reflex, va ser retornar-li la manotada al passatger, però tot d'una, l'avió va agafar una inclinació que li feu impossible la venjança i caigué de cap a terra, fent-se un bon trau al front. Inconscientment, utilitzà el seu mocador de coll per tapar el trenc. El seu preciós mocador de coll estava xop de sang.
Per un moment pensà en sa mare, no s'havia sabut controlar, i ara estava desencaixada, amb la cara plena de sang, mirant-se el passatger impresentable que no sabia que dir, i de cop va sentir: Mal parits!
L'avió s'estavellà, mentre ella intentava posar ordre, mantenint sempre la serenitat.

Comentaris

  • M'ha sorprès...[Ofensiu]
    Pluja | 29-09-2005

    Sí, m'he quedat...mmm... no sé com.

    Després de llegir els tres relats interconectats, em pregunto: Que n'hi haurà més??

    Realment, si n'hagués de triar un dels tres, em quedo amb aquest!

l´Autor

Foto de perfil de LLETUGA

LLETUGA

8 Relats

8 Comentaris

11692 Lectures

Valoració de l'autor: 8.67

Biografia:
Sóc empordanés, nascut a Barcelona (1976) i visc a Artà (Mallorca).
Un bon embolic.
Això m'ha ajudat a disfrutar de la magnífica riquesa i diversitat del Català.
Sempre m'ha agradat la ironia i l'absurd d'en Quim Monzó, d'en Calders i tants d'altres.
L'humor i els contes d'aquests autors, sempre m'han fet disfrutar.
Sóc d'aquells que intenten explicar aquella frase lapidant o aquella situació llegida en un relat i que, fora de context, ningú entén. Però jo ric.
Un amic, en Xesco, em va parlar de Relats en Català. Aquí he pogut "publicar", aquelles coses que m'agraden i em fan riure a mi mateix; i si ho puc compartir i li fan gràcia algú més, millor que millor.