Tots els seus desitjos

Un relat de: Naiade

Quan va veure'l, sobre la taula de l'escriptori, la cara se li va il·luminar. Feia tant de temps que el volia, que a ningú li va estranyar que es passes el dia tancat a la seva habitació, gaudint del regal.
- Els pares me l'han comprat perquè els deixi em pau, no pas perquè m'estimin gaire. Només han tingut un fill i encara els hi sobro es deia a si mateix.
Durant la setmana els pares treballaven i en Gabriel estava moltes hores sol, ara ja no ho estaria més, pensava tot satisfet. Per fi havia aconseguit la caixa màgica, la que tot ho fa possible, on pots ser el que vulguis sense haver-te d'enfrontar al món dur. Prou d'aguantar les burles dels companys d'escola. Ara seria ell qui triaria la vida que volia viure, ara seia lliure.
Sempre havia estat un bon estudiant i aquella eina, encara l'ajudaria a ser-ho més, a traves d'ella podria saber tot el que vulgues, sense haver de perseguir els profes, que tampoc ho sabien tot i de vegades no tenien temps per ell i les seves mil preguntes.
Els caps de setmana ja no tindria que suportar més aquelles jornades inacabables amb els amics carques dels pares, on ell se sentia com peix fora de l'aigua.
El cert és que no el van trobar a faltar gaire, cada cop que ell s'esmunyia escales amunt i es tancava a la seva habitació, deixant-se seduir per les meravelles de la seva finestra màgica, que el connectava arreu del món.
Aviat en va aprendre el funcionament i les múltiples prestacions que podia extreure'n
El que més va entusiasmar-lo, va ser xatejar. Però sens dubte el que li creava més satisfacció, era entrar al Messenger amb noms falsos i tafanejar les converses dels seus companys d'escola. El divertia enganyar a la gent i si podia crear malestar i fer-los barallar encara li agradava més. El seu ego fins aleshores bastant insignificant, va anar creixent a mesura que s'inventava personalitats que el feien sentir superior. La cosa va anar a més, però ningú se n'adonava.
Amb els anys el noi va acabar els estudis i va buscar una feina ben lluny d'on havia crescut i poc a poc la personalitat d'en Gabriel va anar minvant al mateix temps que els altres seus jo inventats, anaven agafant protagonisme.
Al matí sortia net i polit cap al treball. No tenia amics, però no l'importava, fent la seva feina i poden viure dignament, en tenia prou. Quan sortia de treballar, ràpidament se n'anava cap a casa i abans que res és connectava a la xarxa, on era completament feliç.
Alguns veïns del seu immoble pensaven que era un noi amb molts amics, ja que amb freqüència veien sortir del seu pis persones que per cert es veien ben diferents a ell; una noia rosa de llarga melena i grans ulls blaus, la Sandra aquella noia que havia nascut quan en Gabriel encara vivia amb els seus pares, aquella que havia passat per ser la seva novia quan encara anava a l'escola i els companys havien vist la seva foto al nik del Messenger i com l'envejaven tots! També veien sortir en Tomàs, aquell noi de Burgos que havia nascut a la universitat, un noi atractiu, un geni de la musica, que tocava en un conjunt; sempre perseguit per una munió de fans femenines que se li oferien i ell podia fer tria i en gaudia només d'unes quantes afortunades. En Nico un gay molt agradable i enraonador que s'havia guanyat la simpatia de quasi tots els veïns. I fins hi tot La Paula una noia dura, de cabells quasi rapats i amb una cueta llarga i prima. L'ultima que s'havia inventat, i qui més li havia costat d'imitar; era un cas especial, anava vestida tota de cuiro negra, plena de tatuatges i pírcings. Aquesta ja no feia cap gracia als veïns que li deien:
- Gabriel ves amb compte, amb aquesta noia de qui t'has fet tan amic, et portarà pel mal camí si no vigiles.
I ell content de aconseguir enganyar tan bé a la gent contestava que no patissin per ell, que sabia el que es feia.
-La Paula, -els deia- ha patit molt, va tenir una infància molt dura; inclús va estar tancada al reformatori durant un temps per delinqüència. Va consumir drogues, diu que les va provar totes. També m'ha dit que va arribar a prostituir-se i tot. Ara encara beu alcohol i fuma com un carreter, Però jo aconseguiré reformar-la. És la meva fita.
I sortia content al carrer tot pensant que potser ja calia inventar algú nou, més moderat. Era una mica pesat disfressar-se de Paula; dibuixar-se tatuatges i enganxar-se pírcings i a la nit quan tornava a casa, li feia una mandra tremenda posar-se a la banyera i raspar-se fort amb l'esponja perquè podes tornar a sortir en Gabriel, que era l'únic que treballava d'aquella colla de bergants que tenia que mantenir.



Comentaris

  • Aquestes "eines" que tenim...[Ofensiu]
    Joan Gausachs i Marí | 04-07-2009 | Valoració: 10

    Aquestes "eines" que tenim, tan modernes, on ens porten? A on ens poden portar?
    Fa un xic.. què dic un xic! Fa molta pena el teu personatge.
    Trobo, però, que l'has sabut treballar.
    - Joan -

  • Futurisme i reflexió[Ofensiu]
    nuriagau | 16-04-2009 | Valoració: 10

    Un relat genial en què ens descrius, indubtablement, una malatia.

    Aquesta serà, potser, una de les conseqüències de la utilització dels ordinadors com a cangurs electrònics, sembla que ja hem superat l'era del televisor.

    Cal que els pares reflexionem, i actuem en conseqüència, per tal d'evitar la proliferació de més Gabriels pel món futur.

    Felicitats pel relat!

    Núria

  • Interessant relat...[Ofensiu]
    Romy Ros | 16-04-2009 | Valoració: 10

    i curiós aprenent de psicòpata el protagonista. M'ha agradat molt el text perquè enllaces amb l'addició a les noves tecnologies i portat a l'extrem poden apareixer moltes persones com el teu protagonista. Força i endavant!

  • Un bon relat.[Ofensiu]
    onatge | 14-01-2009 | Valoració: 10

    Naiade, un molt bon relat. El tornaré a rellegir.

    Salut.
    onatge

  • 5è aniversari!!![Ofensiu]
    Ullsblaus1 | 11-01-2009 | Valoració: 10

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

  • Hola Naiade,[Ofensiu]
    ESTEL | 28-11-2008 | Valoració: 10

    una malaltia diria jo. De petit ho va passar malament, les burles dels companys, els adults que no paraven ni un moment amb ell.
    Està clar què un es forma de petit, hem de tenir molta cura dels nostres petits, perquè de fet tots els nens per natura tenen inquietuts, ganes d´aprendre i som responsables de que no tinguin manques i molt menys afectives.
    Fa por pensar que hi ha tanta gent amb manca d´afecte durant tota la seva vida i que es poden tornar malalts psicopàtics

    fins sempre

  • Crear altres ego[Ofensiu]
    Avet_blau | 23-11-2008 | Valoració: 10

    Bona reflexió !
    creant altres Ego virtuals,
    que supleixin les mancances
    de la seva infantesa.
    Una doble vida portada al extrem,
    però que molta gent fa en altres mesures.
    Donar vida a personatges
    que complementen i equilibren.
    Avet

  • Quin galimaties![Ofensiu]
    joanalvol | 11-11-2008 | Valoració: 10

    No és cap malaltia ni tampo cap joc. No és esquizofrenic però tampoc normal. Jo diria que no té personalitat definida i cerca trobar-ne una entre les moltes que s'inventa. La manca d'aptitud el decanta a l'extravagància.

    El relat m'ha agradat. Com sempre Naiade
    Joanalvol

  • Una història interessant...[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 09-11-2008 | Valoració: 10

    Hola Naiade! M'he llegit el relat amb interès creixent. La idea m'ha semblat molt interessant, i podria donar prou matèria com per desenvolupar tota una novel·la!

    Les personalitats que s'inventa el Gabriel són, en efecte, una il·lusió fruit d'una infantesa en què no va trobar l'afecte que desitjava i necessitava ni, tampoc, l'encaix de la seva personalitat. Aquí està la clau, penso jo, de tot el relat. Ell no se sentia ningú perquè el seu entorn el menystenia o menysvalorava. La seva capacitat imaginativa o creativa, però, anava més lluny del que ningú s'hagués imaginat d'ell. Tant és així que amb la creació de personatges virtuals no en va tenir prou per satisfer la seva necessitat. Li va caler materialitzar els seus propis personatges en ell mateix.

    En el fons, hi ha una crítica latent: la de la necessitat d'un entorn propi i natural que permeti el desenvolupament i evolució de la personalitat.

    Gràcies per aquest relat reflexiu!

    Una abraçada ben forta, Naiade!!!!

    V

  • Amagatall[Ofensiu]
    Unaquimera | 05-11-2008 | Valoració: 10

    Tenia l'aparença d'un regal, però era la clau d'un món obscur... Li va il·luminar la cara per uns moments, però li va enfosquir la vida més tard... Va pensar que se sentiria acompanyat, i la realitat va ser que li va fer mal! Potser semblava que gaudia, però no... el va patir de valent!

    Les coses no sempre són el que semblen, oi? Com les persones o com les paraules, els objectes amaguen possibilitats, intencions, abismes...

    M'ha fet estremir la sèrie de pistes que has anat deixant sobre la vida de l'adolescent i el que rep de l'entorn: "Prou d'aguantar les burles dels companys d'escola", "els profes, que tampoc ho sabien tot i de vegades no tenien temps per ell i les seves mil preguntes", "aquelles jornades inacabables..., on ell se sentia com peix fora de l'aigua", ja que denuncien el fet que, quan algú es sent atacat, intenta aixecar defenses.
    També que molt sovint ens deixem influir per les aparences, pel que diuen o ens diuen, pel que ens sembla veure... però podem equivocar-nos, evidentment!

    Respecte a la pregunta que planteges a la introducció, diria que el Gabriel juga, juga i sofreix. Al voltant, altres pateixen ceguesa. Només és una possible visió del relat, se m'acudeixen de diferents... I tu, què creus?
    Que parli l'autora!

    Mentre espero la teva resposta, t'envio una abraçada ben saludable i autèntica,
    Unaquimera

  • T'apropes a l'engany[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 30-10-2008 | Valoració: 7

    Bon relat. Discrepo del missatge que jo he interpretat. Sembla un cant a gaudir de l'engany. A no ser el que hom és. Permetem discrepar amb respecte.

  • Caray Naiade[Ofensiu]
    Xantalam | 29-10-2008 | Valoració: 10

    quin relat tan interessant, molt imaginatiu i dels que enganxen des de bon començament. Una crítica vers els pares que "aparquen" els fills davant l'ordinador i el posterior desenvolupament d'aquest noi fins arribar a viure diferents personalitats. Bones descripcions dels personatges i un final divertit.
    Et felicito de tot cor pel relat!

    Molts petons,

    Xantalam

  • tant per no res de fet[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 26-10-2008

    Té molts móns aquest Gabriel, però està més ols que la una.
    Una bona crítica enmascarada, i no dic res més, que puc ferir sensivilitats, no la teva, està clar, però si de possibles lectors, que tot imitant Pessoa, es creen móns paral·lels, que en algún cas són reixits, i en una part important, se'ls pordrien estalviar.

    Aquesta frase "d'enfrontar al món dur." al final del tercer paragraf m'ha costat de llegir, podries canviar l'ordre de les paraules i dir; "d'enfrontar la duresa de món." Bé, és una percepció personal.
    Hi ha altres coses, però ja saps que a voltes ens cal escriure, esborrar, reescriure, i també cal penjar el relat, perque un plasta t'escrigui un comentari així, jeje.
    Va de broma.

    Una abraçada Montse

    Ferran

  • No sabria dir-te...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 21-10-2008 | Valoració: 10

    on acaba el joc i on començava la malaltia, en cas que hi fos. És cert que viu la vida de diversos personatges però sembla que n'és prou conscient i de fet el que més l'interessa és l'efecte que produeix en els altres. No m'ha semblat que perdi de vista la realitat ni que renuncii a la seva personalitat -en cas que en tingués alguna de definida-. Per tant, no crec que sigui més ni menys greu que aquells que son d'una manera i decideixen aparentar que en son d'un altra. La vida ja ho té això, que toca fer teatre i potser tampoc té gaire importància interpretar més d'un personatge.
    M'ha agradat com ho has plantejat, i sobre tot la reflexió que inevitablement sorgeix al llegir el teu relat.
    Doncs m'agrada el teu quadre, tant de bo ens puguis anar regalant la visió de les teves creacions.
    Una abraçada i gràcies per comentar-me.

  • UN ENGANY![Ofensiu]

    Perquè ho feia? Qué li mancava a la seva vida? Perquè tenia que representar tants papers? Potser només volia fer patir els de casa? Una bona trama, una vida dura, un,no ho es tot i deu costar de fer-se valer entre tants personatges. Ell mateix, sabia qui era? Això queda en el aire i en el rerefons del teu escrit.

Valoració mitja: 9.8

l´Autor

Foto de perfil de Naiade

Naiade

246 Relats

1711 Comentaris

275392 Lectures

Valoració de l'autor: 9.91

Biografia:
Fa temps que escric, necessito plasmar el que porto dins. També m'agrada pintar, pel mateix motiu.
Però escriure per un mateix no té cap gràcia, necessito estar en contacte amb gent que també li agradi i poder compartir i intercanviar opinions, consells.
Varen parlar-me de relatsencatala i aquí estic, satisfeta de formar-ne part.

R en Cadena



(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Lèvingir en va encadenar i jo he passat la cadena a orchid i entortilligat. També a gaia1, Follet, Blaumar i Atlàntida

Per qualsevol cosa aquest és el meu e-mail:

mlloretp@gmail.com