Tot i res (1) CULPA

Un relat de: Mikura

Tenia la mirada perduda. Feia dies que els seus ulls ja no brillaven de vida, no mostraven cap mena d'expressió. No menjava ni dormia. No parlava ni plorava. Ja portava dia i mig en aquell estat vegetatiu i el canvi no semblava haver d'arribar. Es passava el dia al costat de la finestra de la seva habitació, amb la mirada perduda cap als camps que des d'allà s'apreciaven. Què li passava? Tothom es creia amb el dret de jutjar-la. Tothom podia opinar i fer elucubracions sobre què li passava. Seria indiferència? El seu blau vidriós, d'una nitidesa i transparència gairebé cristal·lina, sembla ara trencat per l'impacte d'un projectil l'origen del qual era desconegut per a Tothom, no hi havia proves ni indicis de qui havia pogut ser l'autor del dispar que havia travessat l'ànima de la noia.
Les hores s'anaven succeint i només el paisatge canviava, passant dels colors vius i llampants del dia a la foscor més absoluta de la nit. Tothom s'havia cansat ja de l'espectacle que oferia l'agonia de la noia (potser perquè era una agonia tan silenciosa que aburria als qui havien assistit a la funció - fingint un interès inexistent - i que aviat perdia la seva atraient morbositat) i ja començaven a marxar de la garjola per a poder-la oblidar tan bon punt sortissin de la casa. Hipocresia. Tothom es volia apropar a ella. Tothom la volia ajudar. Tothom deia estar al seu costat per tot allò que necessités. Realment creien que necessitava paraules buides, pronunciades per boques alienes, nascudes de ments manipuladores, fruit de les ànsies de sentir-se millor arrel de conèixer la desgràcia de qui gosaven anomenar "amiga", malmetent el significat del mot i desvaloritzant-lo?

Comentaris

  • Darrere la finestra[Ofensiu]
    Unaquimera | 16-01-2007

    Començo pel primer! M'ha atrapat aquella imatge d'algú palplantat davant la finestra, amb la mirada llençada més enllà de l'aquí i de l'ara: "Es passava el dia al costat de la finestra de la seva habitació, amb la mirada perduda cap als camps que des d'allà s'apreciaven." perquè, sense arribar als extrems de la protagonista d'aquest relat, jo sóc molt donada a badar darrera els vidres de les finestres: m'enciso!

    Més endavant planteges el nus: "Què li passava? Tothom es creia amb el dret de jutjar-la. Tothom podia opinar i fer elucubracions..." Si, davant dels dubtes és senzill fer suposicions, opinar, intentar deduir, voler ajudar, plantejar hipotètiques solucions.

    Em sembla que en poques paraules expresses perfectament una situació sense grandiloqüències, amb una senzillesa de formes innegable, però amb intensitat evident. I em deixes intrigada...
    Tornaré a passar un altre dia a llegir més coses teves: em sembla que han de ser força interessants!

    T'envio ara mateix una abraçada gran per celebrar la teva descoberta com autor/a per part meva,
    Unaquimera

  • Bella descripció d'una cruel realitat[Ofensiu]
    Archènia | 11-01-2007 | Valoració: 10

    Perquè estarà tan trista i ningú la pot ajudar? Sentiments de derrota, paraules buides que encara fan més mal.
    La imatge costa d'entreveure, es mostra difosa succeint en un escenari lliure a la imaginació del lector, només emmarcat per una finestra que mira cap a un prat. El sentiment, malgrat tot, s'aferra cruelment a l'escena, fruit de la corrupció moral de l'hipocresia humana.
    Haurem de veure com continua!

    Una abraçada ben forta.

l´Autor

Mikura

4 Relats

7 Comentaris

4510 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50