Torpesa Efectiva

Un relat de: markitus
Només aixecar-se de llit, en Marc ha caigut d’una manera molt tonta, absurda. Somriu i es reincorpora per anar al lavabo. Un cop ha fet pipi es prepara per afaitar-se i només obrir l’armariet del bany tot el que hi ha dins cau. Ara no somriu, sinó que maleeix la seva patositat. Un cop recollit tot, es renta la cara, s’afaita i es dutxa. Durant la dutxa el sabó li ha caigut un parell de cops i gairebé ell mateix és qui cau, però aconsegueix aguantar-se. Tot seguit va cap a la cuina a preparar-se l’esmorzar. Omple una tassa de llet, hi posa el cacau i treu el sucre de l’armari amb tanta mala sort, que li cau tot el sucre sobre la tassa, de manera que ja no és llet amb cacau i una mica de sucre sinó que és sucre amb llet i cacau. Un cop tot net, se’n prepara una nova tassa i se la pren acompanyada d’unes galetes.

Avui és dissabte, no ha de treballar i en Marc decideix anar a comprar. Fa un bon dia, ve de gust i tot sortir de casa. Es vesteix i en posar-se la seva samarreta favorita, sent un so d’estrip. S’atura, es treu la samarreta, la revisa i veu un foradet a la part de l’aixella. S’asseu al llit, capcot, amb la samarreta a les mans. Li sap greu, és una peça de roba que li agrada especialment i ara veu com que té els dies comptats. Es resisteix a llençar-la, la deixa sobre el llit i se’n posa una altra.

Surt de casa amb la sensació que alguna cosa no va bé, però no s’atura i segueix cap al supermercat que hi ha a uns cinquanta metres de casa. Mentre camina veu que la gent el mira i somriu tímidament. En Marc s’estranya i s’atura davant un aparador on reflexa el seu rostre, però no veu res estrany. Segueix el seu camí i per fi arriba al supermercat. Només entrar es troba de cara amb una dona i el seu fill que es dirigeixen cap a la sortida i en aquell moment sent com el nen diu; “mira mama, aquest senyor va amb espardenyes”. En Marc s’atura, abaixa la mirada cap als peus i veu com efectivament va amb les espardenyes d’estar per casa. En aquest moment es posa vermell davant la mirada de clients i treballadors. Decideix seguir, però abans s’assegura de dur la cartera, veu que si, per tan es disposa a comprar. Agafa una cistella i entra. Comença per la fruita i després es dirigeix cap on tenen la carn però un treballador li diu que vigili que aquell sector està acabat de fregar. Fa cas i passa per la zona sense cap problema. De sobte veu més endavant a la Miriam, una amiga seva de la qual n’està enamorat i pensa que no el pot veure amb sabatilles. Ella és a la zona dels làctics i pensa en rodejar la zona, ja que vol comprar iogurts. Decideix tirar enrere sense perdre de vista la Miriam, però veu que ella es disposa a girar en direcció ell. En Marc accelera però amb la mala fortuna que no té en compte la zona acabada de fregar i rellisca caient d’esquena a terra i amb tot el cistell volant pels aires. Evidentment es converteix novament en el centre d’atenció, tothom que és a la zona ho ha vist, la Miriam també. Ella s’hi apropa, li posa la mà a la cara:

-Estàs bé? Per què corries? Abans t’he vist quan entraves i pensava en saludar-te.

-Ja m’havies vist doncs?-Pregunta en Marc posant-se les mans a la cara.

-Sí, estàs molt divertit en sabatilles.-respon amb un somriure.

-Vols que anem a sopar plegats aquesta nit?.-Pregunta en Marc de sobte.

-Ja era hora que m’ho proposessis....

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de markitus

markitus

34 Relats

19 Comentaris

29511 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
La veritat és que mai havia pensat en publicar les meves reflexions, ho vaig començar a fer en un blog. M'agrada escriure, tot i que sé que amb limitacions, però m'ajuda a millorar.