t'odio i t'enyoro i et detesto i et somio i voldria no haver-te conegut mai

Un relat de: Berenice

Sempre et recordo, t'imagino, et veig.

Et trobo a les parades d'autobús, quan de lluny els meus ulls miops t'imaginen en un home una mica més baix, una mica més gros.

Et sento a la plaça, entre els crits, els plors i els cants, t'endevino acostan-te pel darrere, fent-me una gran abraçada i, rient, confessant que tot era mentida, que feies broma, que encara m'estimes.

Et busco pels racons i als espais oberts, cerco sempre una figura allargassada, tota de negre, amb unes sabates de colors llampants, i amb aquell caminar tan estrany que ningú podria imitar, entre saltirons i passes solemnes.

.. I no.. no et trobo. I continuo buscan-te, i trucan-te, i escrivin-te. I fins i tot em plantejo de fer una barricada davant casa teu i no marxar-ne fins que baixis i em donis una explicació. O et pugui, al menys, robar un bes.

Em desespero però continuo, persistent, buscan-te pertot arreu. Per tots els restaurants on em duies quan festejavem, a totes les botigues on anavem a sentir-nos prínceps i permetre'ns tots els luxes que ens venien de gust.

I et busco, i et cerco, i t'invento i et persegueixo.

Fins i tot escric intentant exorcitzar-te però no ho aconsegueixo, el desig encara es fa més intens, i la desesperança, més crua.

Un dia, per equivocació, m'agafes el telèfon. I parlem una mica, o millor dit, intercanviem tòpics i preguntes típiques. I ens despedim amb un "quedem un dia i xerrem.. ".. dia que tots dos sabem que mai arribarà.

I poc a poc t'assumeixo i t'afegeixo a la col.lecció de tristors de la meua vida, i encara que em costi, t'encabeixo dins una capsa de Pandora de fusta, gravada, i et tanco amb clau.

Intento purgar de tu els meus pensaments, i costa, i malgasto llàgrimes i dies sencers, però sembla que comença a rutllar..

I un dia que no et cerco, ni t'invento ni t'endevino, ens creuem pel carrer.

I jo tremolo pertot arreu, i se'm desencaixen les estalactites i les estalagmites que aguantaven amb prou feines dins meu, i un terratrèmol emocional em sacseja, i ric i ploro per dins però seriosa, et dic "hola", intercanviem dos petons, i òbviament em fixo amb la noia amb qui et passeges..
Ella segur que mai du aquelles sabates que no t'agraden. I no es capfica tant.

En realitat, vull que ho sàpigues, mai et vaig estimar de debò..

(.. em penso.. )

Comentaris

  • Molt bo...[Ofensiu]
    Underneath | 22-04-2006 | Valoració: 9

    ...preciós i cert de la primera a l'última paraula.
    M'has fet recordar coses que intento mantenir oblidades, però que encara són aqui dins del meu cap...
    No sé que més dir, podria anar escribint sense encertar la sensació que m'ha provocat el relat...

  • Per què?[Ofensiu]
    L'anònim GharN | 23-11-2005

    Per què m'ha passat el mateix??? sí, sobretot el final... és molt difícil. Si no el vas estimar... aleshores, per què apareix pel carrer? per què només si el vent enraona el seu nom de passada (o això sembla) ja tornen els pensaments? Fins i tot t'imagines tornant a aleshores... i estranyament al que et passva abans, t'hi sernts una mica còmode... però no, tot això ja ha passat. Mai tornarà.

    GharN

  • Una explosió, un vendal[Ofensiu]
    brideshead | 07-11-2005

    de sentiments, vomitats amb tota la cruesa, amb tota la desesperació de que has estat capaç ... bufffff ! l'he llegit sense aturar-me ni un segon... El títol m'ha sorprès, ja he imaginat que seria un relat dur i càustic, però noia, no m'esperava tant concentrat en dos minuts. Enhorabona, tot i la tristesa que desprenen les teves paraules.

    Un relat genial, de ben segur que, després d'haver estat capaç d'escupir-ho, tot comença a rutllar...

    Una abraçada, segueix escrivint!

    I gràcies per les teves paraules. M'animen a seguir!

  • " sempre et veig tot i els esforços "[Ofensiu]
    kispar fidu | 01-11-2005

    eis! bones! no t'havia vist mai per aquí... (encara! jejeje). Semblen contradiccions el dir t'odio i t'enyoro o et detesto i et somio, però és tan cert... volem oblidar aquella persona perquè el seu pensament ens fa massa mal i sols podem veure-la en cada racó! sembla mentida!

    Costa desfer-se d'aquell sentiment que és tan profund i que durant tant de temps ens ha estat fent bategar amb força...

    M'agrada molt el tros de:
    " I poc a poc t'assumeixo i t'afegeixo a la col.lecció de tristors de la meua vida "
    Assumeixo que "t'he perdut", que "no et puc tenir", que "tu mai seràs per mi"... i em fa mal reconéixer-ho, costa acceptar-ho, però intento oblidar-te.

    M'ha agradat!
    Seguiré passant per aquí! jeje
    Que vagi bé!

    Gemm@

  • he llegit el teu relat...[Ofensiu]
    Menorca | 01-11-2005

    ... atreta pel títol i ha complert les meves espectatives al 100%... s'hi veu l'evolució dels sentiments i la recerca de la persona que es fa constant i sembla apareixer en cada racó.
    s'és afortunat només amb un "quedem un dia i xerrem"... almenus és una oportunitat que algunes no vam tenir...
    el final m'ha agradat molt per la manera en que una mateixa intenta creure's que les coses han canviat:

    "En realitat, vull que ho sàpigues, mai et vaig estimar de debò..

    (.. em penso.. )"

    m'has fet reviure sentiments oblidats, però d'una manera molt poètica i afable. no queda més, doncs, que donar les gràcies

  • Sorpresa[Ofensiu]
    trumfa | 01-11-2005 | Valoració: 8

    Ei, m`ha agradat molt. Molt ben escrit, estructurat i amb un ritme genial.
    M'encanta la fluidesa com apareixen les idees i sentiments.
    No t'aturis
    Met

  • Konichiwa[Ofensiu]
    NoKia | 01-11-2005

    xDD aa, wnu tmp se cm van ls alfabets xinesos, po ls kanjis son ls caracters xinesos q tb susen en l japones... (incluin ls dos alfabets hiragana i katakana) suposo q tenparlaran, xq sino... xDDDDDDDD mlta sort am l xines! io vax dixar l japo fa dos anys... i d poca cosa menrecordo T_T xDDD! po n fi...
    molts petons munika!! (K)(K)

    NoKia

  • ostres![Ofensiu]
    NoKia | 01-11-2005

    estudies xinès?
    jo vax estudiar japones xD ma fet gracia tu...
    be... ian algunes smblances sonbretot en tema d kanjis xDDDD
    be re q mavia fet gracia ¬¬ iasta iasta xDDD

    sayônara ;)

    NoKia

  • Barreja de sentiments...[Ofensiu]
    NoKia | 01-11-2005

    si ja se q es aso... bagg omes xDDDDD q no q no... ma sorpres el final, q dius q poder mai l vas saber stimar d veritat... smblava q si, q lestimaves mol! i dsprs... po be... quan deixem destimar algu smp ens smbla q no lem stimat tan com pensem.. i poder es asi... en fi... precios Berenice ;)
    gracies xl comentari!!!

    NoKia