Tinc un secret

Un relat de: Pat-Rut
Tinc un secret

Va ser aleshores que vaig sentir-me vell i cansat, quan em va dir que marxava per una temporada, molt llarga. Que jo ja tenia totes les coses que em feien falta a l’abast, i que ella no era una d’aquestes coses.

Va remarcar el segon «coses», amb aquell retop que ja li coneixia, de quan no sabia com aturar el seu caràcter adust. Que també el tenia. I no era cap misteri que jo sol no me’n sortiria, sense ella. Soc així de sapastre, depenc d’algú altre en la meva vida, i em va doldre el seu menystenir-me i en aquella manera de deixar-me sol, amb els meus falsos records de família penjats a les blanques parets del corredor.

I ara que me’l miro, el corredor, una nova mà de pintura no seria gens sobrera. No m’ha costat observar-ho, una setmana després de la seva fugida, vés a saber on. Que no m’ho vol dir, que ni em cal saber-ho, ni me’n farà cinc cèntims si algun dia coincidim pel món, voltant-la. Cosa que obertament dubta, diu que soc incapaç de moure una cama fora de casa, si algú no em motiva. Potser ella, ni que no ho cregui, seria un bon motiu per fer-ho, per sortir de casa.

Miro pel finestral que dona al parc, per si torna i he de baixar a obrir la porta del carrer. Tornarà, n’estic ben cert. I voldrà que l’aculli un altre cop a casa, i em dirà que va ser un error, marxar d’aquella manera tan apressada.

Però avui, un retruc sostingut en el pit m’ha fet veure que potser aquesta és la definitiva. La seva escapada no em deixarà anar més enllà, el meu cor se’n ressent planyívol. He notat una xuclada sanguínia, com un batec que s’ha escanyat, inesperat.

No puc allargar-ho i l’he cercat. Sé que es mou molt per les xarxes. I he trobat el seu espai, es fa dir, «tinc un secret». Em saluda la seva riallera imatge amb aquell barret de llana que li va fer la mare, la seva mare, la meva enyorada esposa.

Fa anys que ho sé, no és filla meva. Potser no li hauria d’haver dit l’altre dia. Podria haver allargat el misteri fins que, ja en la meva absència, ella sola ho descobrís.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Pat-Rut

Pat-Rut

7 Relats

43 Comentaris

2457 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
La fantasia és la música dels sentits, la realitat és la música del desconcert.


Sigues fantàstic, amic meu.
B.L.