THE LAST MAN (ARC A LA RÀDIO) DESEMBRE - GROC

Un relat de: Jon
Les malalties, la contaminació, tot havia contribuït a que l’ésser humà tingués un xoc cultural i biològic molt fort. Havia arribat una era de canvi i de lluita per la supervivència. Malauradament una capritxosa malaltia de caràcter genètic, la qual es transmetia exclusivament a través del cromosoma sexual Y, exterminà els humans de genera masculí, reduint la població de la terra més d’un quaranta per cent. Era el que anomenaren com el virus Youz. Per la societat fou un cop fortíssim, les dones perderen els marits i les mares els fills. En altre època l’ésser humà es podia donar per acabat, però les reserves d’esperma, amb la tecnologia adient, permeteren que la dona continués el llegat de l’espècie. A partir d’aquí es crearen generacions de dones, només dones. Anhelar un nen fou un fet que acabà esborrant-se en la ment de les supervivents. Havia passat tant de temps que tres de les quatre generacions de dones que poblaven la terra no havien conegut l’home. La majoria se l’havien d’imaginar a partir de les fotografies de família i dels estudis que es feien a les escoles com a assignatura optativa d’història recent. Arribà el punt que es crearen copies en museus, n’estudiaren la anatomia i fins i tot exhumaren cossos congelats per saber el funcionament més íntim del que temps enrere havia sigut important. El transcurs de la societat anava avançant en un món dominat per la dona i les màquines. La tecnologia s’havia convertit en el més important i prioritari, arribant al punt de considerar certes màquines la resolució del problema de la manca d’homes. Tot i això la psicologia d’algunes començava a estar en estat crític, necessitaven alguna cosa més, alguna cosa que els sortia per instint, però que tot i els esforços, no totes eren capaces de compartir amb altres dones. L’esperança s’encengué quan trobaren un rastre de líquid groc que fou identificat com a esperma seca. Les proves rebel•laren, que sent recent, podia tractar-se d’un rastre de l’últim home de l’espècie.

Comentaris

  • Medicina i mitologia [Ofensiu]
    Olga Cervantes | 18-12-2013 | Valoració: 10

    Les amazones sempre estan disposades per a trobar la belleza en el sexe contrari.
    Que passis un feliç Nadal

  • Reflexió interessant[Ofensiu]
    Llorenç Garcia | 17-12-2013 | Valoració: 10

    Potser l'espècie humana ha sigut l'única a desafiar la seua pròpia natura i potser això és el que ens distingeix l'home de la resta dels animals. Arran de llegir el teu text, jo em pregunte si eixe desafiament pot arribar a fer prescindir el sexe masculí com a gènere i mantindre l'espècie humana sense que s'extingisca. I en cas afirmatiu, es trobaria la manera de suplir la mancança del gènere masculí?

    Salutacions Cesc!...,o Eloi... Home de les dues cares! :D

  • Que trista...[Ofensiu]
    AVERROIS | 11-12-2013 | Valoració: 10

    ...la vida del mascle que sempre li toca el rebre. Les femelles viuen més anys i els mascles es moren per virus estranys. Què passaria si fossin les donen les que desaparaguessin? Tothom diria que el ser humà deixaria d'existir! Però i si no fos així? Quin futur hi hauria? És un tema per tractar-lo. Hi ha granotes que depenent del que necessiten són mascles o femelles. Qui sap...Ciència ficció!
    Un bon relat que ens podria portar a decidir que els sers hermafrodites són els que no tindrien problemes.
    Gràcies pels teus comentaris. Una abraçada.

  • Interessant,[Ofensiu]
    David Gómez Simó | 04-12-2013

    amb moltes possibilitats per anar estirant la història i un final prou obert per afegir-hi un continuarà.

    Sort!

  • El líquid groc[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 04-12-2013 | Valoració: 10

    Ah caram, ets l'Eloi Miró, i fill de Borgonyà? Demà dijous, quan passi amb el tren camí de Ribes de Freser hi pensaré! Em miraré què em poses al sopar, no fós cas que també desaparegués i deixés una taqueta groga ves a saber on... A veure si m'animo i escric alguna cosa de ciència-ficció. M'ha agradat molt la idea d'aquesta pel·lícula. continuarà? Una abraçada Cesceloi.

    aleix

  • Interessant idea...[Ofensiu]
    rnbonet | 04-12-2013

    ...per anar desenvolupant en una història llarga: personatges, situacions,...

    PS. Em sembla que t'havia llegit alguna vegada com 'Eloi Miró'. (No sempre comente)

  • Ah clar...[Ofensiu]
    Annalls | 03-12-2013

    ... encara
    es
    avui !

    Ho he rellegit,

    la tecnica !! Pels tornillos de la roda ...

    i era recent???????? havia sobreviscut un matxo? no podia haver-se amagat durant generacions!!!! Això voldria dir que hi havia una població d'homes en algun lloc... (a la recerca del matxo perdut) i com? no podien haver-se reproduït a si mateixos !! ah
    els bancs d'òvuls...
    oh millor...
    havien evolucionat i tenien una altra forma de fer-ho...

  • Esborrall d'un guió?[Ofensiu]
    Annalls | 03-12-2013

    Gràcies per llegir-me encara que no publiquis o comentis... ara entenc perquè tenia tantes lectures !!! Pots fer una cosa clickes m'agrada, no costa res, sé que has estat a "casa" ,(recordes l'anunci a la tv, de la mare que sabia que el fill havia anat a dormir, per l'envol-tori de plàstic d'unes verdures congelades que trobava a la basura?), el tema publicitat ve donat per dos cantons, un tal com he dit i l'altre quedo com relataire votada i em pub-licites...

    El teu relat com a futura pelicula : hmm, crec que hi hauria una rebelió , les dones no acceptarien estar sense els homes, per un pilo de motius , els tornillos per canviar la roda del cotxe son imposibles!! entre d'altres... i el final suspensiu que ens deixes.. tu creus que pot quedar un rastre aixì durant tant de temps... no hi plou ja a la terra?
    Quan tinguis una estona a classe de literatura , agafes l'idea i la arrodoneixes una mica , però espera, no ho facis sense esperar que torni a passar-me, tinc un dia rarot i potser dema ho vegi diferent !!

    Anna

  • Una bona pensada[Ofensiu]
    Galzeran (homefosc) | 02-12-2013

    que et caldrà desenvolupar en altres esferes que no siguin el micro relat. Una idea força interessant i que t'agafen ganes de saber-ne més.

    Aquest pot ser el començament d'una història més llarga.

    Però com a micro relat, té tots els ingredients per ser considerada una història completa i original, ben descrita i portada a terme.

    Felicitats i sort!

    Ferran

  • M'ha encatat la idea![Ofensiu]
    Edgar Cotes i Argelich | 01-12-2013 | Valoració: 10

    De debó una idea interessantíssima, potser una utopia -o distopia pels homes ;) -. I l'estil clar i concís, però adient a la història. Felicitats :) Et desitjo bona sort en la convocatòria :)
    Edgar

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Jon

Jon

7 Relats

24 Comentaris

5926 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Biografia:
Res ens pot fer més lliure que una tempesta d’estiu