TEMPS DE FRED

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Quan jo era una nena petita i tornava de l´escola, els mesos d'hivern era ja quasi fosc al carrer. Havia de passar per una fàbrica, que sempre fumejava la seva xemeneia, feia bona olor de carbó o a mi m ´ho semblava. També hi treballava el pare d´una meva amiga i a vegades i entràvem a veure'l, però el soroll dels telers n'eixordava i corríem i corríem fugint al carrer. Llavors jo l´acompanyava fins a casa seva una mica més avall seguint la vella carretera. I coses de nenes llavors ella tornava enrere i m´acompanyava un tros carretera amunt fins a mig camí de casa.
Llavors tot era planer, jo somiava en el Nadal, en què arribarien els dies de fer cagar el tio, d´anar amb el meu avi a buscar molsa i vesc al bosc. També de triar un arbre ben bonic per poder guarnir-lo amb boletes i cintes. Jo creia en fades en follets en dones d´aigua i sempre que passaven prop d'una balma on el meu avi em deia habitaven dones d´aigua, sempre mirava de reüll per si veia alguna, inclús alguna vegada em va semblar entreveure un follet enmig d'una arbreda. Era una nena filla única i ara em dono compte amb molta imaginació .
Recordo molts Nadals bons i un de molt dolent, del que no vull recordar ni he parlat mai en els meus escrits, perquè quasi un accident s´emporta el meu pare allà a on no torna ningú, era un dia vint-i-quatre a la tarda.
Però no és d´això del que volia parlar, volia parlar de la màgia dels nens petits.
A l'arribar a casa m´esperava l´avia amb el berenar, la llar de foc encesa , la bona flaire del sopar i el fred de fora.
Recordo abans d´anar a dormir omplir una bossa d´aigua calentona pels peus, i els contes de la iaia , la mà fresqueta de la meva mare al front quan estava malalta i tenia febre i els jerseis bonics que la meva tia feia per mi.
Records de temps passats que no tornaran mai més però servo dins meu.

Comentaris

  • PRECIOS[Ofensiu]
    Karin | 17-12-2017 | Valoració: 10

    Els teus relats tenen gust de mel sol i de llenya al foc. M encanten

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

322106 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.