TEATRE AUDITORI MUNICIPAL DE RIPOLLET AL VALLÈS JUSSÀ.

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Està a la plaça anomenada inicialment Plaça Buxó i després plaça de Sant Joan, i ara a Plaça Onze de Setembre – si Espanya rep la ‘crida’ de la democràcia, l’entén, i la respecta, potser tornarà a canviar de nom- . Aquest va ser un espai ‘buit’ fins que es va edificar el mercat.
El mercat va ser, amb l'escola Josep Anselm Clavé i Camps, un dels grans projectes que va poder dur a terme l'administració de la Segona República.

No trobava enlloc el nom de l’arquitecte autor d’aquest equipament municipal en la tradició dels grans mercats locals del XIX de Barcelona o Terrassa.

A partir de 1982-83 el mercat municipal es va traslladar a un nou lloc a la rambla de Sant Esteve.

L’Espai del Mercat va ser convertit en teatre l'any 1994.

El teatre és gestionat pel Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Ripollet. Disposa d'instal•lacions que permeten tant la celebració d'espectacles de petit format, com de la programació professional estable, que organitza l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell.

La fitxa tècnica de l’edifica ens diu : Teatre municipal, instal•lat a les antigues dependències del Mercat de Ripollet.

Un alt sòcol de pedra de paredat comú i murs de maó vist. De planta quadrada, es tracta de dos cossos alts de l'antic mercat, els coberts de doble vessant amb intersecció creant una creu grega, i que donen peu a quatre façanes simètriques. Els espais entre els cossos són més baixos i completen el quadrat. Les façanes presenten una motllura semicircular on s'inscriuen sis finestres allargades d'arcada de mig punt i d'alçada variant. Les entrades, d'estil clàssic, són de pedra picada amb motllura i frontó triangular. L'entrada principal al Teatre Auditori es troba adossada a façana est, amb un portal metàl•lic corbat. A l'interior es troba un mural de l'escultor Antoni Fernández Pareja, nascut a Ripollet.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6055 Relats

620 Comentaris

3301461 Lectures

Valoració de l'autor: 9.64

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com