TANT DE BE HA OCCIT EL BÉ

Un relat de: Lluís Berenguer
He vist com triomfa la indecència amb les promeses de la blasfèmia. L’animal polític és domèstic d’aquesta gran bèstia que projecta modernes vies pecuàries, mono-culturals i homogènies, plenes de merda del “be” comú, la merda del progrés... de la bèstia.

Tant de be ha occit el bé, aquest pastor global usurpador de terres i cultures, portador de misèria, desolació i fam. S'anuncia contínuament el seu banquet: l’àpat de l’èxit i del poder llançats als quatre vents mediàtics del seu domini: mireu! llegiu! compreu! imiteu! competiu! produïu! consumiu! Així heu de ser feliços. Borregos!
Explotació, devastació i mort dona diner que fan diners als mercats de l’especulació, on regna el pastor global.

He vist la injustícia de la justícia escoltant el plany dels innocents sota els podrits peus d’aquesta democràcia dels negocis que trepitja i mata la dignitat humana.

He vist els seus miserables polítics servir a la bèstia per una cadira i unes quantes monedes: d’esquenes al poble fan els seus discursos i encara en són aplaudits... la via pecuària resta ben traçada i farcida amb promeses de nous paradisos.
Ideologies roges i blaves encara són hostegen "asnals” oïts.

He vist occident cec per la biga de l’evangeli i als seus joves maleir els gestors del sistema. Hipòcrites de merda! Tant d'engany amb tanta astúcia, tanta prevaricació i suborn... immune gentola capitalista sense pecat i amb església. Malparits!
Qui viu en la foscor no pot vorer clar en ple dia: aquells que fabriquen les armes del terror són terroristes, eines de la mort i del negoci, del sotmetiment i l’explotació, del colonialisme i l’expropiació, de la democràcia i el progrés... raça immunda! Deixeu viure la llibertat als pobles! Deixeu que els pobles siguen!

He viscut, per fi a la gran ciutat, la nit i la celístia, el seu silenci, i m’he preguntat on hi era. Ja haurà passat tot? Serà demà el nou dia d’un món nou? ... O serè mort?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer