T´HO EXPLICO...

Un relat de: josep casanovas olmos

-Compte, compte…

- Doncs mira; l'altre dia, a la nit, vaig veure sortir en David de casa seva.

- En David?

- Si, el fill de la cunyada de la Lluïsa. David va saltar per la finestra de la seva casa; la qual dóna al pati. La seva mare segur que estava dormint; ja era tard. Llavors va travessar el jardí, va saltar la reixa i va sortir al carrer. Després se li va creuar un gat negre.

-Un gat negre?

- Era el gat de la veïna del costat que de salt en salt va pujar fins a la teulada. A la llum de la lluna es veia la seva silueta des de la porta del bar del Joaquim "el mut ".

-La silueta del David?

-No, la del gat. Joaquim va muntar un bar amb l'ajuda de les seves germanes al cinquanta per cent i li va funcionar mentre va ser mut. Però una operació li va retornar la veu i la gràcia del bar va desaparèixer entre cerveses i escopinyes de gallet. Aquella nit estava tancant el bar quan un cotxe es va detenir. En aquell moment va sortir una dona exuberant vestida de vermell amb talons alts i li va preguntar pel carrer Raval. La dona va tornar al cotxe, va donar una cop de porta i va arrencar sense contemplacions. Quan va arribar al carrer Raval va entrar en un tuguri ple d'emigrants que feien cua per a fuma un polvet. La "granota" tenia fama de ser molt bona en el seu treball.

-La "granota"?

-Si, la "granota" era la madame. Deia, que la "granota" feia gaudir a emigrants i als que no ho eren. *El Sabino va arribar a enamorar-se da ella.

-*El Sabino"?

-Si, *Sabino l'empresari. Duia fortunes gastades en orgies en companyia de la "granota" i les seves amigues. Havia de fer *malabarismes econòmics per a demostrar a la seva dona que tot era en ordre. L´ Lluïsa no ho veia clar del tot. De vegades no li quadraven els comptes i llavors cridava a la seva cunyada perquè repassés la comptabilitat de l'empresa d'en *Sabino.

-La seva cunyada?

-Si, la cunyada té un fill que es diu David. Que precisament aquesta nit va saltar per la finestra de la seva casa, la qual dona al jardí; quan un gat negre es va creuar en el seu camí i va saltar a la teulada. Prop de allí, li l´ observava Joaquim "el mut", que es va distreure perquè d'un cotxe va baixar una dona molt bonica i li va preguntar una adreça als afores de la ciutat. Un tuguri de prostitució que regia la "granota" i un empresari li aportava el capital suficient perquè visqués com una reina. Lluïsa, la seva dona li controlava la pasta amb ajuda de la seva cunyada, mare de David; el del gat negre!!! Que observava el mut quan tancava el bar. i donava adreces a prostitutes alimentades per empresaris controlats per les seves dones amb ajuda de les seves cunyades i els seus fills tranuitaven com gats am cel per teulades, a la recerca de *prostíbuls *ravalers.

-Bé… i que?.



Fi.

Comentaris

  • Això dic jo, i què més?[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 18-10-2008 | Valoració: 10

    Em fas plorar de tant riure. M'agradaria escriure com tu però em manca imaginació per empescar-me aquestes històries tan bones. Un altre dia continuaré el repàs. Petons

  • Un relat en espiral[Ofensiu]
    ginebre | 28-01-2006

    Es bo, es bo. M'agradat, aquest joc que fas. S'accelera el relat per moments. Es una espiral de paraules.
    Tens uns temes i uns relats ben sorprenents. Els he llegit i ets diferent, la teva escriptura és lúdica i reivindicativa alhora. També m'agrada El dia del Joc i
    El servei d'atenció al client.
    Aquests temes quotidians son bons.
    Endavant!

l´Autor

Foto de perfil de josep casanovas olmos

josep casanovas olmos

43 Relats

114 Comentaris

36944 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
He escrit uns quants llibres que han estat publicats a Bubok; una editorial d'Internet a la bast de tothom. Entre ells està "Pescant diàlegs" (Humor), "El Jardí Hermètic" (Ciència ficció), De mis andanzas en la Santa María (Picarescca), una trilogia del personatge Alfredo Bogavante (Investigador privat especialitzat en casos matrimonials), La Cloïssa fòssil (Opera prima), una recopilació de contes "Mucho cuento tienes tú", XL-25 (Ciència ficció d'humor) i La impremta del infern (fantasia-intriga). No puc deixar de nomenar a l'Aurora Marco, que m'ha fet de correctora.