Supressió d'Autonomies ???? (11-7-2012)

Un relat de: Joanjo Aguar Matoses
ASSUMPTE: Supressió d'Autonomies (11-7-2012)

DE FACEBOOK: Joan Jo de Marènia (Joanjo Aguar Matoses)
LLOC WEB: http://www.facebook.com/#!/Joan.Jo.de.Marenia

DATA: 11-7-2012

_____________________________________________________________________________________


¿SUPRESSIÓ DE L'AUTONOMIA????

Duem setmanes i mesos sentint parlar contra l'Estat de les Autonomies. Titllat de model obsolet i paquidèrmic, diuen que fa aigua per totes bandes i xucla la sang als ciutadans. Ni més ni menys, demanen la completa dissolució de les comunitats autònomes dins la gran 'nació espanyola'.

Tema recurrent als mitjans, remor de fons que creix, s'incita a què l'opinió dels tertulians, com pluja fina -gota a gota- cale entre la gent, es convertisca en clamor popular i llavors no hi haja marxa enrere, ni molt menys. ¿No es tracta això d'un llavat de cervell? ¿Al servei de quin partit o corporació estan adscrits aquests comentaristes de ràdios i televisions? ¿Del Partit Popular? ¿D'Unión, Progreso y Democracia? ¿De la FAES, fundació espanyolista i recentralitzadora de José María Aznar....?

Durant la majoria absolutista d'aquest president, a Televisió Espanyola i a altres mitjans d'informació s'hi criminalitzava qualsevol discrepància amb al discurs oficial del PP. Tal paroxisme els embargà que, relacionant tothom amb el terrorisme basc, arribaren al punt de dimonitzar 'diàleg', la bonica paraula fraternal. ¿Pretenen fer el mateix amb el nostre model d'estat? Cada vegada costa més defendre l'autonomia sense que et vegen profanant la tomba d'un papa o exhortant a l'heretgia anarquista. Confonen -moderns Quixots de la Manxa- molins de vent amb gegants. ¿Acabaran censurant els avions militars perquè a les dades tècniques hi consta.... 'Autonomia' de Vol? Mira que els agrada als populars empastifar de merda bells mots arrabassant-los el significat. No ho fan encara amb 'solidaritat' -paraula clau per tombar-li als catalans el Pacte Fiscal- perquè amb ella ens tenen emmanillats. Quan no els servisca de res, ja la corrompran, ja.

Branden la tàctica més depravada i repugnant, aquests caradures im-PoPulars. Quasi totes les comunitats són o han sigut governades per polítics del PP, que han balafiat diners i recursos públics a grapats, quan no se n'han apropiat a títol particular, que també està en via judicial. Ara els mateixos bandarres argumenten, en canvi, que aquest model no és eficient ni viable. "Cal reforçar el govern central", t'estampen als morros. I jo els espete, que em bull la sang: "¡Fill de puta! ¡Cabronàs! ¡No haver malbaratat abans!"

A la nostra petita nació, on naix el sol, descomunals inversions en la Ciutat de les Arts, Terra Mítica, Ciutat de la Llum, Copa Amèrica, Visita del Papa, Fórmula 1.... i el tristament famós Aeroport de Castelló, sense avionetes ni avions però amb una escultura de dos parells de collons. Mala olor fan tants projectes faraònics per una sola 'comunitat', excelsa bandera i buc insígnia del Partit Popular. El nostre benvolgut i maltractat País Valencià.

Aquest Partit Popular, abans d'inventar-se BANKIA i reflotar-la més tard amb diners de l'Estat, va dominar durant anys el consell d'administració del Banc de València, la CAM i Bancaixa, obligant-los una vegada i altra a finançar malsons megalòmans sense parar.

Els diners eren nostres i no seus però, tot estirant el braç més que la màniga, escudant-se en la creació de riquesa, han acabat endeutant la Comunitat de Madrid, empobrint i arruïnant el País Valencià, enfonsant BANKIA i, pitjor encara, carregant-se les tres entitats d'estalvi d'origen valencià, a banda de l'interminable reguitzell de retallades socials -sanitat, educació, prestació per desocupació....- que han aplicat fins a hui, i seguiran executant mentre conserven l'alè. Ara, tot just ara, aquesta xusma popular i més turba espanyolista reclama que s'eliminen les autonomies que ells mateixos han contribuït -¡agusades!- a estacar en la misèria del pantà.

L'estratègia dóna fàstic. Emporquen comunitats senceres, li provoquen ois als ciutadans i fan que aquests t'imploren agenollats que els arranques drets territorials. L'ansiada llibertat, reclamada a crits en dictadura, toca de nou a la fi. Cada vegada que hi pense, em quede aterrit, corglaçat.

No ens traurà de la crisi el PP de Rajoy, ¡què va! En matèria d'economia, donen pals de cec i no poden guiar el país endavant. De la por de la gent, això sí, saben traure'n profit de temps immemorials. Por al dimoni, por als heretges, por a les bruixes, por als francesos, por als anglesos, por als russos, por als anarquistes, por als rojos, por als bascos, por als catalans, por als àrabs, por als immigrants i ara.... por a les comunitats autònomes de l'estat. Empren la crisi actual només com a carnassa per enxampar, com sempre, la cobejada presa.

Recentralitzar i uniformar Espanya, atorgar-li el poder absolut al govern de Madrid, és el que s'afanyen a aconseguir a hores d'ara. En summa, tornar-hi al model estatal preautonòmic -i predemocràtic- idèntic al del règim feixista. Una involució bestial.

Sovint em bota a la ment l'horrible tècnica mafiosa de la pel·lícula 'Il Padrino - Part II'. En ella veiem a Pat Geary, senador de Nevada, negant-se obertament a col·laborar amb Michael Corleone mentre que, escenes més avant, el descobrirem involucrat, sense adonar-se'n, en un possible escàndol sexual i homicida, del qual se'n sortirà gràcies a l'auxili providencial de la 'famiglia' que abans detestava. Patètica a més no poder l'escena -per mísera identificació nacional- en què el senador acaba cedint al xantatge i dóna les gràcies a Tom Hagen -el Consigliere del capo- per haver-lo salvat, quan aquest mateix és qui havia encarregat, des d'un principi, el muntatge incriminador. La màfia del PPSOE espanyol amb nosaltres ha fet igual.

Els farisaics contertulis s'estripen les vestidures davant la disbauxa i l'excés desorbitat en les autonomies.... però, ¿per què no exigeixen mai la destitució i judici de tots els governants de PP i PSOE que han esdevingut nefasts en la seua gestió? ¿Per què s'hi llancen frenètics, en canvi, a tombar aquestes institucions, abocant-s'hi en cor i fetge i amb ulls injectats en sang?

El País Basc, amb l'envejat concert econòmic, té la meitat de problemes -financers, d'atur, de retallades....- que la 'resta' de l'Estat. Per tant, el problema no radica en l'estructura autonòmica, sinó en els gestors que amb nocturnitat i alevosia l'han prostituïda.

Quan Teddy Bautista arramba calers de la SGAE, ¿per què no tanquen la SGAE?
Quan Carlos Dívar se'n va de vacances aprofitant el seu càrrec al Consell General del Poder Judicial, ¿perquè no s'elimina el Consell?
Quan Rodrigo Rato enfonsa BANKIA i Miguel Ángel Fernández Ordóñez no el crida a l'ordre des del Banc d'Espanya, ¿perquè no es fulmina el Banc d'Espanya, ni BANKIA?
Quan Alberto Ruiz Gallardón endeuta Madrid fins al coll, ansiós de captar els Jocs Olímpics del 2012, 2016, 2020.... ¿per què no es posa fi a l'Ajuntament de Madrid?
Quan les diputacions provincials gasten milions d'euros en càrrecs figuratius per tornar favors, ¿per què no suprimeixen les diputacions?
I, per acabar de reblar-ho tot, quan el PSOE de Zapatero deixà l'economia d'Espanya pitjor del que l'havia rebuda, ¿per què no es reclamà aleshores la fi de l'Estat Espanyol?

Tot focus d'atenció -i de tensió- se centra ara mateix en les Autonomies, quan hi ha tants esglaons de l'Estat a remodelar. Això -salta a la vista- no és innocent ni casual. Maniobra orquestrada subtilment farà temps ja, saben ben bé contra quins territoris carregar i envers els quals dirigir el més furibund atac. ¿Ens entenem, oi? Catalunya, País Valencià, Ses Illes, Euskadi, Nafarroa, Galícia, Astúries, Andalusia.... resultaran els pitjor parats. A la resta li importa una merda la fantasia autonomista o quimeres semblants. Mai no hi han cregut i mai no hi creuran. Ni autonomia, ni federalisme, ni confederació.... ni reconéixer, ¡menys encara!, el dret d'un poble a la Independència. No a través d'una guerra, com sempre, sinó mitjançant un simple referèndum d'autodeterminació.

La caverna mediàtica espanyolista aspira només a una cosa: tornar als vells temps d'abans, els de l'Espanya radial, nostàlgia d'antiga glòria imperial. La situació d'enguany deriva als extrems. Cada vegada més gent de la 'perifèria' reclama l'autodeterminació i més personal del 'centre' enyora el règim del 'caudillo'. "¡Con Franco vivíamos mejor!" Supose que no parlen per boca dels perseguits, torturats, empresonats i afusellats, clar. Però parlen sense complexos i es treuen màscares i disfresses. Rere anys de conxorxes a l'ombra i dissimul mal amagat, per fi heu eixit de l'armari, ¡home! ¡Felicitats i benvinguts al món de la veritat!

Però, una cosa.... ¿patim d'Alzheimer? ¿Amnèsia? ¿Tan aviat hem oblidat que en aquella època de foscor tot el poder residia a Madrid i.... para ja de comptar? ¿No recordem que des la capital, a anys llum de 'províncies' -és a dir, dels 'territoris vençuts'- i dels seus problemes reals, es feia i desfeia amb mà inclement i amb puny de ferro per tots igual. Massa igual, si de cas. Àvids fora mida, cobejaven, en fi, exterminar les diferències lingüístiques, històriques, nacionals i territorials que ens fan únics a tots i cadascun de nosaltres.

Si així ho demana la majoria, això ens imposaran i -amb creïlletes o sense- ens ho faran empassar. Però abans recalcar, per si no s'han adonat.... que els mateixos del PP que s'han embutxacat milions, arruïnat BANKIA i endeutat autonomies, són els que governen Espanya en l'actualitat. ¿Què augura que gestionaran millor l'Estat que la Comunitat de Madrid o el castigat País Valencià? La incògnita, nuvolot que no es dissipa, resta en l'aire, flotant com una boira espectral. ¿Qui s'acostarà i l'esbandirà....?


Sueca (País Valencià, Marènia), 11 de juliol del 2012
Joanjo Aguar Matoses
(Últims retocs: 12-8-2012)
_______________________________________________________________________________

IMATGES RELACIONADES AL MEU FACEBOOK I FLICKR
_____________________________________________

No suprimir Autonomies. Jutjar Politics (20-7-2012)-JPG-CAT.JPG

TEXT:
No volem suprimir Autonomies. Exigim destituir i jutjar als polítics que les han arruïnades.
Sueca (País Valencià, Marènia), 20-7-2012. Joanjo Aguar Matoses

http://www.facebook.com/Joan.Jo.de.Marenia#!/photo.php?fbid=3997078537460&set=a.3867696182982.2150150.1595882475&type=1&theater

http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/7688358424/in/set-72157619030704837/

_____________________________________________

No suprimir Autonomias. Juzgar Politicos (20-7-2012)-JPG-ESP.JPG

TEXT:
No queremos suprimir Autonomías. Exigimos destituir y juzgar a los políticos que las han arruinado.
Sueca (País Valencià, Marènia), 20-7-2012. Joanjo Aguar Matoses

http://www.facebook.com/Joan.Jo.de.Marenia#!/photo.php?fbid=3997075097374&set=a.3867696182982.2150150.1595882475&type=1&theater

http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/7688359946/in/set-72157619030704837/

_____________________________________________

Acte de Traicio. Despotisme. Mentira. No Democracia. 19-6-2012.JPG

http://www.facebook.com/Joan.Jo.de.Marenia#!/photo.php?fbid=3867681302610&set=a.1030815622741.2006122.1595882475&type=3&theater

_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________

* Traducción al español.


¿SUPRESIÓN DE LA AUTONOMÍA????

Llevamos semanas y meses oyendo hablar contra el Estado de las Autonomías. Tachado de modelo obsoleto y paquidérmico, dicen que hace agua por todas partes y chupa la sangre a los ciudadanos. Ni más ni menos, piden la completa disolución de las comunidades autónomas dentro de la gran 'nación española'.

Tema recurrente en los medios, rumor de fondo que crece, se incita a que la opinión de los tertulianos, como lluvia fina -gota a gota- cale entre la gente, se convierta en clamor popular y entonces no haya marcha atrás, ni mucho menos. ¿No se trata esto de un lavado de cerebro? ¿Al servicio de qué partido o corporación están adscritos estos comentaristas de radio y televisión? ¿Del Partido Popular? ¿De Unión, Progreso y Democracia? ¿De la FAES, fundación españolista y recentralizadora de José María Aznar....?

Durante la mayoría absolutista de este presidente, en Televisión Española y otros medios de información se criminalizaba cualquier discrepancia con el discurso oficial del PP. Tal paroxismo los embargó que, relacionando a todo el mundo con el terrorismo vasco, llegaron al punto de demonizar 'diálogo', palabra hermosa y fraternal. ¿Pretenden hacer lo mismo con nuestro modelo de estado? Cada vez cuesta más defender la autonomía sin que te imaginen profanando la tumba de un papa o exhortando a la herejía anarquista. Confunden -modernos Quijotes de la Mancha- molinos de viento con gigantes. ¿Acabarán censurando los aviones militares porque en los datos técnicos conste.... 'Autonomía' de Vuelo? Mira que les gusta a los populares embadurnar de mierda bellos vocablos, arrebatándoles su significado. No lo hacen todavía con 'solidaridad' -palabra clave para tumbarle a Catalunya el Pacto Fiscal- porque con ella nos tienen todavía esposados. Cuando no les sirva para nada, ya la corromperán, ya.

Se valen de la táctica más depravada y repugnante, estos caraduras im-PoPulares. Casi todas las comunidades son o han sido gobernadas por políticos del PP, que han despilfarrado dinero y recursos públicos a puñados, cuando no se han apropiado a título particular, que también está en vía judicial. Ahora, los mismos sinvergüenzas argumentan, en cambio, que este modelo no es eficiente ni viable. "Hay que reforzar el gobierno central", te estampan en los morros. Y yo les espeto, que me hierve la sangre: "¡Hijo puta! ¡Cabronazo! ¡No haber previamente derrochado!"

En nuestra pequeña nación, donde nace el sol, descomunales inversiones en la Ciutat de les Arts, Terra Mítica, Ciudad de la Luz, Copa América, Visita del Papa, Fórmula 1.... y el tristemente famoso Aeropuerto de Castellón, sin avionetas ni aviones pero con una escultura de dos pares de cojones. Mal huele tanto proyecto faraónico para una sola 'comunidad', excelsa bandera y buque insignia del Partido Popular. Nuestro bienamado y maltratado País Valencià.

Este opaco Partido Popular, antes de inventarse BANKIA y reflotarla más tarde con dinero del Estado, dominó durante años el consejo de administración del Banco de Valencia, la CAM y Bancaixa, obligándoles una vez y otra a financiar pesadillas megalómanas sin parar.

El dinero era nuestro y no suyo pero, estirando más el brazo que la manga, escudándose en la creación de riqueza, han acabado endeudando la Comunidad de Madrid, empobreciendo y arruinando el País Valencià, hundiendo BANKIA y, peor aún, cargándose las tres entidades de ahorro de origen valenciano, aparte de la interminable tira de recortes sociales -sanidad, educación, prestación por desempleo....- que han aplicado hasta hoy, y seguirán ejecutando mientras les quede aliento. Ahora, justo ahora, esta chusma popular y demás turba españolista reclama que se eliminen las autonomías que ellos mismos han contribuido -¡a base de bien!- a encenagar en la miseria del pantano.

La estrategia da asco. Enturbian comunidades enteras, provocan el vómito a los ciudadanos y hacen que estos te imploren de rodillas que les arranques derechos territoriales. La ansiada libertad, reclamada a viva voz en dictadura, toca de nuevo a su fin. Cada vez que lo pienso, me quedo tieso, aterrado.

No nos sacará de la crisis el PP de Rajoy, ¡qué va! En materia de economía dan palos de ciego y no pueden guiar el país adelante. Del miedo de la gente, eso sí, saben sacar buen provecho desde tiempos inmemoriales. Miedo al demonio, miedo a los herejes, miedo a las brujas, miedo a los franceses, miedo a los ingleses, miedo a los rusos, miedo a los anarquistas, miedo a los rojos, miedo a los vascos, miedo a los catalanes, miedo a los árabes, miedo a los inmigrantes y ahora .... miedo a las comunidades autónomas del estado. Emplean la crisis actual sólo como carnaza para atrapar, como siempre, su anhelada presa.

Recentralizar y uniformar España, otorgarle el poder absoluto al gobierno de Madrid, es lo que se afanan en conseguir a estas alturas. En suma, volver al modelo estatal preautonómico -y predemocrático- idéntico al del régimen fascista. Una involución bestial.

A menudo me salta a la memoria la horrible técnica mafiosa de la película 'Il Padrino - Parte II'. En ella vemos a Pat Geary, senador de Nevada, negándose abiertamente a colaborar con Michael Corleone mientras que, escenas más adelante, lo descubriremos involucrado, sin darse cuenta, en un posible escándalo sexual y homicida, del cual saldrá gracias al auxilio providencial de la 'famiglia' que previamente detestaba. Patética a más no poder la escena -por mísera identificación nacional- en que el senador acaba cediendo al chantaje y da las gracias a Tom Hagen -el Consigliere del capo- por haberle salvado, cuando este mismo es quien había encargado, desde un principio, el montaje incriminador. La mafia del PPSOE español con nosotros ha hecho igual.

Los farisaicos contertulios se desgarran las vestiduras ante el desenfreno y exceso desorbitado en las autonomías.... pero, ¿por qué no exigen nunca la destitución y juicio de todos los gobernantes de PP y PSOE que se han demostrado nefastos en su gestión? ¿Por qué se lanzan frenéticos, en cambio, a demoler dichas instituciones, vertiendo en el empeño tripas, corazón y pulmones, y siempre con los ojos inyectados en sangre?

El País Vasco, con su envidiado concierto económico, tiene la mitad de problemas -financieros, de paro, de recortes....- que el 'resto' del Estado. Por tanto, el problema no radica en la estructura autonómica, sino en los gestores que con nocturnidad y alevosía la han prostituido.

Cuando Teddy Bautista 'sisa' dinerillos de la SGAE, ¿por qué no cierran la SGAE?
Cuando Carlos Dívar se va de vacaciones aprovechando su cargo en el Consejo General del Poder Judicial, ¿por qué no se elimina el Consejo?
Cuando Rodrigo Rato hunde BANKIA y Miguel Ángel Fernández Ordóñez no lo llama al orden desde el Banco de España, ¿porque no se fulmina el Banco de España, ni BANKIA?
Cuando Alberto Ruiz Gallardón endeuda Madrid hasta el cuello, ansioso de captar los Juegos Olímpicos del 2012, 2016, 2020.... ¿por qué no se pone fin al Ayuntamiento de Madrid?
Cuando las diputaciones provinciales gastan millones de euros en cargos figurativos para devolver favores, ¿por qué no suprimen las diputaciones?
Y, para acabarlo de adobar, cuando el PSOE de Zapatero dejó la economía de España peor de lo que la había recibido, ¿por qué no se declaró entonces el fin del Estado Español?

Todo foco de atención -y de tensión- se centra ahora mismo en las Autonomías, cuando hay tantos escalones del Estado a remodelar. Esto -salta a la vista- no es inocente ni casual. Maniobra orquestada sutilmente de un tiempo a esta parte, saben bien contra qué territorios cargar y hacia cuales dirigir el más furibundo ataque. ¿Nos entendemos, ¿verdad? Catalunya, País Valencià, Ses Illes (Balears i Pitiüses), Euskadi, Nafarroa, Galicia, Asturies, Andalucía.... resultarán las peor paradas. Al resto le importa una mierda la fantasía autonomista o quimeras parecidas. Nunca se las habían creído y nunca se las creerán. Ni autonomía, ni federalismo, ni confederación.... ni reconocer, ¡menos aún!, el derecho de un pueblo a la Independencia. No a través de una guerra, como siempre, sino mediante un simple referéndum de autodeterminación.

La caverna mediática españolista aspira sólo a una cosa: volver a los viejos tiempos de antaño, los de la España radial, nostalgia de antigua gloria imperial. La situación del año en curso deriva hacia los extremos. Cada vez más gente de la 'periferia' reclama la autodeterminación y más personas del 'centro' añoran el régimen del 'caudillo'. "¡Con Franco vivíamos mejor!" Supongo que no hablan por boca de los perseguidos, torturados, encarcelados y fusilados, claro. Pero hablan sin complejos y se quitan máscaras y disfraces. Tras años de conspiranoias en la sombra y disimulo mal escondido, por fin han salido del armario, ¡hombre! ¡Felicidades y bienvenidos al mundo de la verdad!

Pero, una cosa .... ¿Sufrimos de Alzheimer? ¿Amnesia? ¿Tan pronto hemos olvidado que en aquella época de oscuridad todo el poder residía en Madrid y.... para ya de contar? ¿No recordamos que desde la capital, a años luz de 'provincias' -es decir, de 'territorios vencidos'- y de sus problemas reales, se hacía y deshacía con mano implacable y con puño de hierro para todos igual. Demasiado igual, si acaso. Ávidos sin medida, codiciaban, en fin, exterminar las diferencias lingüísticas, históricas, nacionales y territoriales que nos hacen únicos a todos y cada uno de nosotros.

Si así lo pide la mayoría, así nos lo impondrán y -con o sin patatas bravas- nos lo harán tragar. Pero antes recalcar, por si no se han dado cuenta.... que los mismos del PP que se han embolsado millones, arruinado BANKIA y endeudado las autonomías, son los que gobiernan España en la actualidad. ¿Qué augura que ahora gestionarán mejor el Estado que la Comunidad de Madrid o el castigado País Valenciano? La incógnita, nubarrón que no se disipa, queda en el aire flotando, tal cual niebla espectral. ¿Quién se acercará y lo hará escampar....?


Sueca (País Valencià, Marènia), 11 de julio de 2012
Joanjo Aguar Matoses
(Últimos retoques: 12-8-2012)

* Traducido del original en catalán con 'Google Traductor', i posteriormente revisado.
Sueca, 3-8-2012. Joanjo Aguar Matoses.

_______________________________________________________________________________

IMÁGENES RELACIONADAS EN MI FACEBOOK Y FLICKR
_____________________________________________

No suprimir Autonomies. Jutjar Politics (20-7-2012)-JPG-CAT.JPG

TEXTO:
No volem suprimir Autonomies. Exigim destituir i jutjar als polítics que les han arruïnades.
Sueca (País Valencià, Marènia), 20-7-2012. Joanjo Aguar Matoses

http://www.facebook.com/Joan.Jo.de.Marenia#!/photo.php?fbid=3997078537460&set=a.3867696182982.2150150.1595882475&type=1&theater

http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/7688358424/in/set-72157619030704837/

_____________________________________________

No suprimir Autonomias. Juzgar Politicos (20-7-2012)-JPG-ESP.JPG

TEXTO:
No queremos suprimir Autonomías. Exigimos destituir y juzgar a los políticos que las han arruinado.
Sueca (País Valencià, Marènia), 20-7-2012. Joanjo Aguar Matoses

http://www.facebook.com/Joan.Jo.de.Marenia#!/photo.php?fbid=3997075097374&set=a.3867696182982.2150150.1595882475&type=1&theater

http://www.flickr.com/photos/joanjo_aguar_matoses/7688359946/in/set-72157619030704837/

_____________________________________________

Acte de Traicio. Despotisme. Mentira. No Democracia. 19-6-2012.JPG

http://www.facebook.com/Joan.Jo.de.Marenia#!/photo.php?fbid=3867681302610&set=a.1030815622741.2006122.1595882475&type=3&theater

_____________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________

Comentaris

  • Moltes gràcies, Crom.[Ofensiu]

    Moltes gràcies, Crom. Pel comentari, pel suport i sobretot per llegir-te el relat. M'alegra que t'haja agradat.

  • Magnific relat[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 23-12-2012 | Valoració: 10

    M'ha agradat molt el relat, en general, trobo que coneixes be la situacio i que saps expresar-ho be.

    La situacio amb els espanyols es indignant, no entenc com alguns pensen que amb Franco anavem o aniriem millor.

    Felicitats. Adeu, sort.

l´Autor

Foto de perfil de Joanjo Aguar Matoses

Joanjo Aguar Matoses

204 Relats

246 Comentaris

249919 Lectures

Valoració de l'autor: 9.30

Biografia:
Sóc de Sueca, poble situat a la Ribera del Xúquer, al País Valencià i, per tant, a Marènia (com li dic jo) o Països Catalans (com li diu la resta del món).