SUPERWOMAN...CASOLANA

Un relat de: Esquerrana

Així que voleu saber com és una superwoman casolana no?? Clar!! Si no, no haurieu clicat en l'enllaç d'aquest relat...

Doncs bé, la nostra superwoman casolana és una persona de carn i ossos. No va pel món atonyinant-se amb els dolents , que n'hi ha per donar i vendre, amb modelets cenyits en un cos de "photoshop"...vull dir...d' escàndol que això és dolent per a la circulació i no deixa que arribi la sang al cap. Diguem que porta aquells texans talla 38-40-42-44 ?? ( més no, que després direu allò de "apa exagerada!!" ) tan pràctics combinats amb aquella camiseta que, sempre segons la repetitiva i sincera?? opinió de la dependenta, li destaca el color dels ulls.

La reconèixereu més facilment perquè és la que cau al vespre com un sac de patates en el sofà amb aquella expressió a la cara de "Això passa tres dies abans de morir-se no??", després d'haver fet tot el que feu vosaltres en una jornada normal, però amb l'afegit que avui ha perdut jugant al "Guitar Hero" o ha construït un Fòrmula 1 de Lego ( segons l'edat ) només per veure el somriure del seu fill que la considera la mama més "enrollada" del món, excepte quan es posa les ulleres de llegir, perquè llavors sembla "més mama" ( seriosa??, dura??, ai!! Quin misteri això del llenguatge subliminal dels nens !!)

La trobareu fent cua pacientment a la caixa de qualsevol supermercat on ha anat a comprar menjar i provisions suficients per alimentar tot un regiment durant un any en plena ofensiva militar, encara que a casa siguin poca gent, perquè la seva nevera sembla un forat negre de l'espai, per més que l'ompli, sempre és buida. I dic pacientment, perquè la cua l'encapçala una iaieta que pretén pagar una compra de 120 euros amb monedes d'un cèntim d'euro, quan ella encara ha de passar per la tintoreria, que tenca en mitja hora, a recollir el seu vestit.

La nostra heroïna també és economista de baix cost, basicament perquè no cobra per aquesta feina, siiii, tan complicada tenint en compte els temps que corren animats per economistes catastrofistes ( aquests sí cobren ) o directors de banc amb qui s'ha de barallar per comissions cobrades indegudament.

A més té temps d'estar guapissima i trobar un canguro a temps per aquell sopar de vital i estratègica importància on han estat convidats pel cap del seu marit, el qual ha tingut el detall de comunicar-li-ho fa mitja hora i la passava JA! a recollir. No cal dir que això ho sap resoldre amb l'autocontrol digne d'un astronauta de la NASA.

Les virtuts no s'acaben aqui. Viu situacions de les que sap sortir-se'n sense ni una esgarrapada i amb el millor dels seus somriures. Situacions que ni els Cascos Blaus de la ONU s'hi voldrien trobar : Les guerres familiars, aquelles guerres silencioses i no reconegudes, plenes de dents que no saps si et somriuren o et volen mossegar, dels sopars de Nadal i altres festes considerades de "pau". Pau és el que hi ha de posar ella amb el seu seny... Guerra com la del seus germanets, que li demanen consell, per separat i en secret, per a camelar-se primer aquella cambrera, que pel que sap, és la nova sensació del bar de copes de moda...Guerra com la que té declarada la seva mare als aparells ultramoderns de domòtica i dels quals no se n'acaba de refiar pel manteniment de la casa... si, aquells aparells que li han regalat pel seu aniversari, per facilitar-li l'existència i que pretén que li'n faci un curset accelerat perquè no se li faci malbé a l'armari....

Però no és perfecta. No, i doncs què us pensaveu ?? Ja us he dit que era de carn i ossos...pateix i lluita perquè els que l'envolten siguin feliços malgrat tot el que veieu als telenoticies , plora amb les pel·licules de la Meryl Streep i...les de Disney, somriu i riu quan els manobres de l'obra del costat de casa seva li diuen alguna bestiesa...i desperta al seu marit a les tres del matí, xerrant en somnis, dient que avui havia salvat el món de la destrucció total i a més havia tingut temps de passar l'escombra !!! No em pregunteu com es fa això, que no sabeu que els sonnambuls no ens recordem de res a l'endemà??!!


P.D. Com voleu que em surti alguna cosa més treballada i poètica quan estic pensant que haig de descongelar el pollastre per sopar ???!!!

Comentaris

  • Una mica d'stress va bé, però passar-se?[Ofensiu]
    T. Cargol | 02-12-2008

    Em sorprèn la teva auto-definició d'esquerrana, per sobre d'altres aspectes o característiques.
    Se'ns vinculava amb allò sinistre i diuen que sóm propensos a algunes malalties mentals i que el nostre rendiment escolar és inferior. Per contra, tenim més genis.
    Aquest entossudiment en canviar-te el llapis de ma que expliques té una raó, el o la mestra no va utilitzar el mètode del regle sobre el palpis dels dits: és molt efectiu, a la segona vegada ja veus clar el concepte de dreta i esquerra,...De vegades, però, la cullera, molts anys després - posem 50 - pot tornar insòlitament a la teva ma bona!

  • M'has fet pensar en una cançó[Ofensiu]
    M.Salles | 30-11-2008

    de l'Alicia Keys que es diu justament "superwoman" i va un amica d'això de les superdones anònimes que hi ha pel món:

    "Still when I am a mess
    I still put an S on my chest
    oh yes,
    I'm a superwoman, yes, I am.
    Yes, she is.."

    Que vol dir alguna cosa així com
    Fins i tot quan sóc un desastre continuo posant-me una S al pit, sóc una superdona...

    La pots veure a
    http://www.youtube.com/watch?v=xK8t0gP4isE

  • Jo també la conec a aquesta![Ofensiu]
    patata | 11-08-2008

    Que seria de nosaltres sense una supoerwoman sempre al nostre costat?
    I com serien les dones si no haguessin de carregar amb aquest paper durant tota la història?

    Cal més reconeixement, més col·laboració a casa i mooolta molta més autoestima per part de les casolanes/ ns.

    Gràcies per recordarnos aquest tresor que pasa sempre tan desapercebut!

    A reveure!


l´Autor

Foto de perfil de Esquerrana

Esquerrana

14 Relats

26 Comentaris

15949 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Escric per desfogar el cap d'idees que sempre em volten pel cap , perquè sembla que hi dugui un bloc de notes i no para. I això em provoca problemes d'atenció , com perdre el fil de converses de dissabte a la tarda, oblidar-me càmeres de fotos o estoigs plens de material en els llocs més insospitats.... escric per imaginar i no perdre les cosetes que veig i em sorprenen o que potser no m'agraden i, dins d'una absoluta i infinita innocència, m'agradaria canviar per fer-les tal i com m'agradarien que fossin.

Aixi que, endavant, esteu convidats a visitar-me al meu "piset" al carrer dels relats i xerrar de tot allò que us agrada o enviar-me algun comentari endavant...sempre va bé !!