SÓN ELLS ELS PRIMES QUE LA UTILITZEN!

Un relat de: *una lluitadora

EL carrer era fosc i tots corríem perquè darrera nostre venia la policia, ens estava perseguint només perquè uns boixos havien trencat uns vidres d'una botiga.
Tu i jo anàvem agafats per no separar-nos m'han recordo només d'això perquè després es va fer fosc al meu voltant quatre antiavalots em van agafar i van comença apallissar-me, em vaig fer la morta em van deixar anar i després em vaig aixecar com vaig poder ja que em feia mal tot, vaig gira al cap i et vaig veure tombat al terra, vaig córrer cap on estaves i vaig intentar de reaccionar-te, però no em donaves cap senyal de vida.
Acabo de desperta estic sentada al costat teu, tu estàs estirat al llit, un dels tants d'aquest maleït hospital.
Piiiiiip,piiiiip,piiiiip,piiiiiip, tot comença a sonar, no entenc el que passa em fan fora de l'habitació tots els metges semblen preocupats! Que et passa? Reacciona si us plau! No te'n vagis no em deixis aquí! Em fan anar a una sala, segons després em ve un metge i em diu que ho sent molt però que no han pogut fer res per salvar-te, jo sé que tu has lluitat per viure però tot i això no puc evitar que em caiguin llàgrimes de dolor, sempre et recordaré, sempre lluitaré com vas fer tu..............Si no haguessim anat aquella manifestació, si aquells maleïts boixos no haguessin trencat aquell vidre, si aquells estúpids antiavalots no t'haguessin apallissat........No estaries mort i jo no m'estaria tallant les venes.....


I després tots s'omplen la boca dient que amb la violència no es va en lloc, SI SÓN ELLS ELS PRIMES QUE LA UTILITZEN!

Comentaris

  • Ja fa 35 anys[Ofensiu]

    Hola, noia, jo també sóc del Maresme, d'una mica més avall, que la família vivia a Canet, i m'has fet pensar en mi 35 anys enrere.
    Potser la situació era una mica pitjor, però no gaire, potser contra un enemic més visible estàvem tots aparentment a prop.
    Però et puc assegurar que hores d'ara, encara penso igual que quan corria davant d'uns individus -en aquella època,vestits de gris o de verd- que posaven exactament la mateixa cara de mala llet que continuen posant en l'actualitat.
    Respecte a la violència, tres apunts. Naturalment subjectius i discutibles:
    Quan l'enemic és més fort que tu i té tancs, no té sentit atacar-lo amb pedres. No és que sigui un darrer recurs, pot ser una darrera inutilitat.
    El poder, sempre es vol assegurar el monopoli de la violència, però l'entén només d'unes maneres determinades, contra moltes alternatives, està desarmat. Vull dir amb això que fent servir la intel·ligència es poden trobar sempre tàctiques en les que no hi han pensat.
    Finalment, hi ha un gran desconeixement del que és o pot ser la no violència. No es tracta de rebutjar de manera absoluta el seu ús, sinó de minimitzar el global. Recordo ara perfectament en Xirinacs -és amic meu- que l'han condemnat a dos anys de presó, que afortunadament no ha tingut que ingressar, però està condemnat, per un acte típicament no violent: en cas de conflicte violent entre dues parts, no posar-se de part del feble amb totes les conseqüències, és reforçar la violència del poderós.

    He vist a la biografia que estàs amoïnada per les faltes. És una pura qüestió de treball personal, pensa que els grans que escrivim a Relats, molts no hem anat mai a classe de català i encara menys a una escola o universitat en català. Poc o molt ens en sortim a base de fixar-nos una mica cada dia en el que anem fent i sobre tot acceptar totes les correccions que ens fan de bon grat, que s'aprèn molt més quan hom descobreix que s'ha equivocat, que quan li diuen que podria millorar, però sense concretar en què.
    Per situar el lector, seria bo que a la biografia hi posessis l'edat, o l'any de naixement. Suposo que no tens no de lluny aquella edat en que algunes persones s'estimen més amagar-la…

  • M'agrada[Ofensiu]
    PAULA_93 | 14-08-2006 | Valoració: 7

    Està bé el text, m'agrada de la manera que expliques els fets, ho expliques ràpid i entenedor. No ho sé simplement m'agrada.

    Hi ha algunes faltes:



    "boixos" soposo que et referiràs a bojos.

    "m'han recordo" s'escriu me'n recordo.

    "comença, desperta" és començar, despertar, tots els infinitius acaben amb erra.

    "intentar de reaccionar-te" no sé si està ben dit, però em sona extrany, jo hi posaria intentar fer-te reaccionar.

    "sentada" està mal dit, amb català és asseguda.

    "PRIMES" s'escriu primers.

    em smebla que no me'n deixo cap.

    Segeuix escrivint!
    T'he posat les faltes perquè quan et corregeixen molts cops se't queden, de bon rotllo eh!!

    petons

    P@UL@

l´Autor

Foto de perfil de *una lluitadora

*una lluitadora

2 Relats

4 Comentaris

2271 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Soc d'un poble del maresme pineda de mar exactament, m'agrada molt escriure però hi ha una cosa que no fa que escrigi mol que són les faltes d'ortografia però que i farem tot es agafarli el tranquillo per no ferne, lluito per el que crec, i no mimporta fer mal a la gent si són ells els primers que em fan mal a mi, soc sincera, diuen que sóc rebel, magrada molt el rock en català tipu obrint pas(encara que sigin valensians jo els considero catalans), lax'n'busto, els pets, també m'agrada molt skalariak, ska-p, i molts més....vai neixe el i d'abril de 1990 osigi ara mateix tinc 16 anys!

no dire res més bueno només una cosa que em perdoneu per les faltes d'ortografia espero ferna les minims posibles...

*una lluitadora