Somnis

Un relat de: Cuca

Et vas despertar d'un somni en què no paraves quiet, en què anaves amunt i avall, endavant i endarrera, a dreta i a esquerra, tornaves a pujar i corries enrera de nou, altre cop a l'esquerra i cap endavant. Al final del trajecte (que no era un final) et desviaves per la dreta. Cap lloc era el lloc, cap destí era el final ni cap porta era la meta. Porta oberta, porta per tancar que es tornava a obrir per expulsar-te cap a un altre destí. De rebots, la teva panxa n'estava farta, i d'empentes, adolorida, tenies l'esquena. Sort que ja estaves despert!..O no...

Era un cau. Tot claustrofòbic i amb aquella fredor que se't fica als ossos, aquella que et posa els pèls de punta, fent que la pell sembli la d'una gallina desplomada. Tenia una foscor enlluernadora. Sí, dic enlluernadora perquè entrava una claror estranya que no deixava veure l'interior del cau. Podies sentir com una pressió et volia reventar els ulls en un moment o altre.

Tot i així n'estaves de bé... T'agradava treure el morro un cop havíes superat l'enlluernament. Podies observar un preciós paisatge que envoltava el "teu" cau. El teu amagatall estava sota una enorme esponja de muntanyetes que semblaven núvols espessos de colors caducs: els tons de les fulles dels arbres pansits i mig nus, que ja queien per l'arribada de la tardor. La melodia de la tranquil·litat i el suau tacte del xiuxiueix del vent eren la causa del teu llarg sospir...

Ara cada dia ho veus més negre. La claror de fora el cau ja no et deixa veure res, t'ha encegat els ulls i t'ha tret l'encant de les muntanyes; ja no et deixa respirar la llibertat, no et deixa sortir d'aquesta foscor que no et permet veure on trepitjes.

Agafa aire home! Fes un salt cap a la llum! Intenta-ho! Almenys hauras fet alguna cosa! Si has de caure, més val que intentis anar a parar a la claror, poruc!


Comentaris

  • Curiosos...[Ofensiu]
    AVERROIS | 19-01-2006 | Valoració: 9

    ...els somnis, encara que tenen molta relació amb la realitat diaria. Ens fa por la claror, es massa lluent, preferim estar arrupits a la foscor, passar desapercebuts. No siguem porucs, com tu dius, endavant. Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Cuca

Cuca

3 Relats

6 Comentaris

3518 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Una ment perduda entre les decisions de la vida. Vagan per la ironia dels sentiments més recòndits.

Últims relats de l'autor