Somnis dels noranta

Un relat de: Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Ahir, Margarideta,estava fent neteja d'aquell paperum ja estantis que tenia dels temps en que m'hospedava a aquell hostal que hi ha a "La Rambla" . ( La Rambla dels Ducs de Palma en honor de la filla petita del Rei i del seu marit basc li han posat oficialment; encara que per la gent corrent - tant si es sent monarquica fervent com a l'inrevés segueix simplement essent: "La Rambla". Són uns quants que aquella època havia tengut i que havia anotat - almanco d'allò que'm recordava quan me despertava - a una llibreta
Somnis sense cap ni peus ni cap mena d'interées per a tu lector o lectora - si e relat surt publicat - i no dic ja si ets per afegitó . ¡ editor o editora. Per jo, Margarideta, no són altra cosa que uns somnis. Res mes que uns somnis.Això sí uns somnis que, convertits en rondalla, em prenc,Margarideta, la llibertat de contar-te. Almenys aquest que vaig tenir una nit d'octubre.La vesprtada mateixa de Sant Francesc.
Recordo que una noia em seguia. Era alta.prima i rossa com un fil d'or. Es deia Mònica. Abans no l'havia pas vista. Em sento - en el somni està clar - boig,fascinat per aquesta Mònica. Vull posseïr el cos i l'ànima de la Mònica. Sembla que la noia és del gust dels meus pares;morts per cert,ells,el 1968 i 1979 i tot haver estat,ella,amb altres homes. Què m'està passant Margarida? Jo mateix no ho sé.
Ara recordo que un home més jove que jo però semblant a jo feia la cort a Mònica. Els meus pares ( ja morts com t'he dit abans) són del parer que posant una mica d'esforç de part meva i molta paciencia,la me puc conquerir.
Mònica - aquesta Mònica que mai abans havia vist en la vida - treballa a una tenda d'electrodomestics. Té la noia moltes ganes de guanyar un ordenador. En aquell temps - els noranta - val un ordenador tot un "Potosi" . No sé si de Bolivia però un "Potos". La rossa em vol vendre l'ordenador que ara ha guanyat i de pas preten fer-me un bon favor quan sóna el despertador. Què ha passat aqui? Això. Un somni.


Comentaris

  • ONDIA!![Ofensiu]
    DOZOMITETSO | 04-06-2005 | Valoració: 10

    NO HAVIA VIST EL TEU COMENTARI,
    'son lletres d'imprenta'. ARA M'HAS FET RECORDAR AL QUIXOT. A VEURE SI RESULTARÀ QUE ETS UN GENI.
    ET PLANTIFICO UN ALTRA 10

  • PER UN MOMENT...[Ofensiu]
    DOZOMITETSO | 04-06-2005 | Valoració: 10

    M'HAS RECORDAT A BORGES.
    Només per un moment, però és clar, això no és qualsevol cosa.
    Aixì que et plantifico un 10.

    SALUTACIONS

  • Eing?[Ofensiu]
    Inflamable | 03-06-2005

    Perquè s'ha comentat a vosté mateix??

  • Crec que sou un home que ha patit molt[Ofensiu]
    Astut | 02-06-2005 | Valoració: 7

    Article ben redactat. Em fa l'efecte que sota aquest aparent vocació d' "eixelebrat" (surtit) que males llengues pel vostre poble vos atribueixen hi ha una gran persona.Un home de cap a peus que ha sofert molt

  • M'ha agradat[Ofensiu]
    Martinet | 02-06-2005 | Valoració: 9

    Sí m'agradat i per això el vos he valorat alt. Sé que per Mallorca sou molt conegut però que també vos han fet molt la guitza principalment els factotums de la cultureta.

  • Ben redactat a la mallorquina.[Ofensiu]
    Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal | 02-06-2005 | Valoració: 7


    Cavaller ! Sou tot un geni. Redactau molt bé. Una bona redacció a la mallorquina aquest somni vostre dels noranta De vos posaria un poc d'esment a les faltes d'ortografia encara que crec que són més faltes d'imprempta.

Valoració mitja: 9

l´Autor

Foto de perfil de Joan  Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

Joan Antoni Estades de Moncaira i Bisbal

222 Relats

334 Comentaris

199417 Lectures

Valoració de l'autor: 9.01

Biografia:
Vaig neixer a França on els meus pares havien emigrat i quan tenia tretze anys venguérem a Mallorca d'on procedeix tota la meva nissaga.
A l'hora d'ara ja he passat la setentena d'anys. Per sang, adopció i sobretot convicció em consider mallorqui de socarrel i pet tant de llengua i cultura catalana i ho defensaré sempre. Ho he defensat al setmanari "Sóller" on ja col-laborava de petit visquent el seu fundador JOAN MARQUÉS ARBONA !Pinoi" - d'això han passat ja cinquanta anys. (Ho recordo per si acàs hi ha qui no ho sap o intencionadament ho hagués oblidat) També aquesta ha sigut la meva positura a la "VEU DE SÓLLER) i ja no diguem al quinzenal "L'ESTEL DE MALLORCA" que dirigeix i edita un entusiaste patriota del catalanisme que fuma en pipa com el santjoaner i ex-conserje de nit de l'hotel " Bahía Grande" nomenat Mateu Joan i Florit.
Ah que quedi clar que no sóc ni anti francés ni anti espanyol però sí anti centralista i anti jacobi.