Somni

Un relat de: aleshores
Desprès de dinar m’he gitat una estona, és festiu i he begut un gotet de vi blanc! Somnio: “Sóc a una tenda de campanya, gran, oberta, en un paratge solitari; estic dormint. Pel camí proper, veig quer passen animals, alguns potencialment perillosos: cobres, etc., però la són m’impedeix de recular i tancar-me a la tenda. La presència d’un cocodril, un pel despreocupat de mi, en una bassa plena de fang propera, no aconsegueix tampoc fer-me despertar des meu somni. Sento inquietud, però. El paravent que mig tapa l’entrada i una tovallola de bany d’un to verd fan que la llum s’escampi tènue i verdosa. Davant meu apareix una planta aromàtica, gran amb una flor petita i lila que contrasta vivament amb el verd i formen una espècie d’escut d’armes. Em sorprenc al somni de la bellesa del moment: la llum difuminada i un raig de llum lateral enfocant directament a l’aromàtica planta de secà, formosa, centrada com en un marc contra el fons. “
Em desperto per fi, m’alleugeix pensar que no he passat realment cap perill i que tot ha estat un somni. Em sorprèn haver somniat i que el somni visqui, encara a la meva memòria, en colors. Mai havia somniat quelcom tan bonic, mai m’havia preocupat de la bellesa de les plantes.
Recullo els plats que queden a la taula, amb restes de paella, que avui tenia un gust especialment bó. La tarda de setembre és esplèndida, com el somni, com la paella.

Comentaris

  • La bellesa de les plantes[Ofensiu]
    nadàlia | 25-10-2012 | Valoració: 9

    Felicitats, un relat breu i bonic.A voltes és positiu tenir somnis en el sentit que et fan descobrir parts teves que desconeixies. Aquest somni és ben profitós, dius "mai no m'havia fixat en la bellesa de les plantes" i a partir del somni tot canvia i en copses la bellesa, la verdor, la frescor...Una abraçada, personalment i al marge em fan falta somnis així, despertar i descobrir. Una abraçada i ens llegim.

  • Molt bon relat[Ofensiu]
    Somiadora sense somnis | 19-09-2012 | Valoració: 10

    El món dels somnis...molt ben expressat.