Som fang

Un relat de: uRaNiA

Hi ha un espai de temps - temps inventat per l'home, antinatural - que et quedes fet pols. Però pols, literalment.

En aquest espai de temps - temps necessari, per a mesurar com trobem a faltar tot i res - la subtil diferència entre el tingut i l'anhelat s'enalteix, es creix, engreixa i explota.

Pols… partícules de nosaltres mateixos que viatgen a la deriva en les ones dels torbs, succedani visceral de l'eteri… pols. Interval temporal que decideix per tu, barrera infranquejable, frontera del misteri, del més enllà.

Allí, mentre ets pols, ets modelable, associable i divisible… duna del teu temps que es transporta en el desert dels desitjos inexorables, impugnables.

Llavors, plou, et fas fang, existeixes de nou en un món de formes perfectes, figures artesanals, fredes, calentes, desdentades, cadascuna en la seva realitat.

Quan dues d'elles xoquen, es trenquen, es tornen pols, i tot torna a començar…

… o a acabar.

Comentaris

  • els homes i el fang[Ofensiu]
    laia | 02-11-2005

    som fang?

    no ho sé, està molt bé aquesta comparació dels homes i la pols(el fang desintegrat)....

    mai es pot acabar per què sempre estem començant...

  • Dolça profunditat[Ofensiu]
    Selkis | 24-10-2005

    Una reflexió molt poética, per donar-li voltes, per llegir més d'un cop i trobar més del que és troba a la primera ullada.

  • els teus relats...[Ofensiu]
    Capdelin | 17-10-2005 | Valoració: 10

    em sonen a univers, a escultura, a essència, a circumstància, a casualitat i convergència, a res a tot, a fang, argila, estàtua, a creació, a evolució a res acabat i perfecte, a un etern començar la creació...
    tens una profunditat envejable...
    una abraçada!

  • Som fang, pinta'm, calma,...[Ofensiu]
    Marc Freixas | 18-05-2005

    En voldria llegir molts més de relats provinents de tu, però sé que els meus desitjos són frustrats des de fa molts de dies... concretament des del 21-04-05 que no ens has regalat a RC tot el talent que guarda el teu art literari, i és una llàstima.

    Jo sé que tens sota del braç un grapat de paraules meravelloses per fer-ne frases maquíssimes, i sé que després de les maquíssimes frases s'hi amaga algún relat desmesurat d'eterna bellesa poètica/literària... però és qüestió de saber esperar

    ( el què és bo es fa esperar!! )

    Tot i això,
    i després de fer els meus aclariments pertinents vers el teu talent indiscutible, jo sé que tu formes part de ESPAI CATALÀ...

    si, és l'espai que l'Antonio Mora i Vergés, que també escriu a RC, ens ha fet saber que existeix a través del forum d'RC, i on podem publicar els nostres relats/poemes després d'haver-nos registrat, i també gratuitament, i tot sense cap mena de problema... fins aquí tot correcte, segueix-me!!

    Jo t'he enviat un e-mail, t'he demanat que facis una valoració exhaustiva de la meva obra, i sobretot una valoració/opinió sobre el poema EL PINZELL ÉS NU que també és aquí a RC... bé, només volia recordar-te la il·lusió que em faria de rebre aquest teu comentari, però si no ho pots fer no passa res, encara que si ho fessis, ho guardaria com un dels millors tresors que mai m'haguessin pogut regalar,
    gràcies.

    De totes maneres, celebro enèrgicament haver-te descobert ja fa un cert temps, i demano disculpes per haver donat en un primer moment una opinió que ara crec del tot equivocada sobre el teu forum ESPAI CATALA.Celebro el teu talent literari, gràcies de nou.

    UNA FORTA ABRAÇADA URANIA!!

  • destí i fang[Ofensiu]
    kispar fidu | 30-04-2005

    Som fang, partícules, pols... Ens movem com dunes pel desert. Recorrem el nostre camí, a vegades ens desfem. Seguint el nostre destí. Mirant a l'horitzó.
    (Potser no l'he acabat d'entendre del tot bé, no he acabat de saber el què volies dir... però m'ha agradat).

    Gemm@

  • particules, pols[Ofensiu]
    quetzcoatl | 24-04-2005

    Hola urania : )

    Passava a veure si havies escrit alguna cosa de nou, perque el "sublim" que vas atorgar a un escrit meu em sembla sempre l'adjectiu perfecte, no pels meus textos sino pels teus. Haig de reconeixer que vinc a recrear-me en la sonoritat de les paraules que esculls i poses una rere l'altre, talment com si pintessis i escollissis el groc girasol per seguir al blau del cobalt... En fi, he trobat el que buscava, i a mes a mes en una reflexio que em sembla molt interessant.

    Sublim... la manera de descriure una cosa tan complexa pero bellament senzilla... Gracies per moldejar i pintar igual de be que com escrius!!

    Espero seguir llegint-te : )

    m

l´Autor

Foto de perfil de uRaNiA

uRaNiA

5 Relats

31 Comentaris

11684 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Urania, musa de la astronomia, anava acompanyada d'un globus terraqui i d'un compàs per a mesurar-lo. El seu nom significa "la celestial".

La seva mare, Mnemósine, filla d'Urà ("el Cel") i de Gea ("la Terra"), és la cinquena esposa de Zeus, precedida per Metis, Temis, Eurínome y Deméter, i predecessora a la vegada de Leto y d'Hera. El seu nom significa "La Memòria".

Zeus s'uní a Mnemósine durant nou nits consecutives i el fruit d'aquestes unions foren les nou Muses, nascudes en un part múltiple.

Urania és la última de les muses.


Tot just he demanat un apartat en català a bibliotecasvirtuales.com, on pretenc fomentar els tallers on-line de texts en català... Per no només dir-nos: "M'ha agradat molt, és fantàstic..." i demés. Si no per traballar-hi de valent i millorar cada dia més...

Qui vulgui participar: www.bibliotecasvirtuales.com/comun/foros/. Allí trobareu un apartar en català... Registreu-vos...

Salut!!