Solució als problemes que tenen els adolescents

Un relat de: annas

Com et pots afrontar a un problema quan creus que no té solució o aquesta és perjudicial pels altres? La gran majoria d'adolescents no sabem com a frontar-nos als problemes i el que fem es deixar-los a una banda i donar importància a les coses que realment no en tenen. El que vull expressar és realment la meva opinió, una impressió lliure, però que juntament amb la de les persones de la meva edat forma una paraula : indecisió. Perquè els adolescents tenim por de tantes coses, com per exemple saber la veritat o fer coses que no ens agraden? La resposta és manca d'experiència. Cosa que a la que nosaltres anomenem "gent gran" sembla que hagi tingut que sortir amb nosaltres al moment immediat en que vam néixer. Sembla difícil comprendre als adolescents, però és una cosa tan fàcil com ficar-se a la seva pell i saber quin és el seu problema i si realment té una solució que no és perjudicial per la seva persona o per als altres.

Comentaris

  • Pensa en tu mateixa primer de tot. I després pensa en els altres. A mi l'experiència m'ha ensenyat això. Però és una experiència personal, potser intransferible, però hi he dit la meva.
    Que vagi bé!

    LEM

  • sóc l'escriptora del relat[Ofensiu]
    annas | 15-06-2008

    Em dic Anna i tinc 14 anys. Suposo que amb aquesta edat també necessitem diverses opinions, per poder contrastar-les. Gràcies per el comentari.

  • Et diré la solució: no hi ha solució[Ofensiu]
    lluisba | 14-06-2008 | Valoració: 10

    Una de les coses que cal aprendre, amb el temps, és que els problemes humans no tenen solució. Potser l'home occidental ("home" vull dir "societat") busca solucions i per això es desespera. Però és ben senzill. La vida no té solució. Has de viure, i llestos. No ens hem d'angoixar a trobar solucions als problemes dels adolescents. I als problemes dels adults? I als de la gent gran? En aquest país, ni els morts no han trobat la solució: mira l'enrenou amb la "Memòria històrica".
    Cal viure plenament cada edat de la vida. En totes elles s'aprèn, es pateix i es gaudeix. Com dirien els escèptics, l'edat es cura amb el temps. Tots hem estat adolescents i les adolescències són molt semblants.
    Potser perquè treballo amb adolescents, em veig a mi reflexat en ells, en mi quan tenia la seva edat. Amb tota aquella energia descontrolada, amb totes les ganes de veure el món.
    Viu. Només ens podem qüestionar la vida, però sense pretendre resoldre-la. Només els feixistes volen donar-hi solucions. Però per sort la vida els esborra ràpidament.

l´Autor

Foto de perfil de annas

annas

1 Relats

3 Comentaris

824 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00