Sols per desenfeinats

Un relat de: rnbonet

* Repte: TRIANGLE

Tenim els dos, ex-alumne i mestra, ben entrada l'horabaixa, pels "pubs" de la platja. Certa vergonya envaïa el jovenet d'anar amb una dona que li doblava l'edat, malgrat l'aspecte enlluernador de la senyora.
Amagats a un raconet, xerraven i bevien.
-I segueixes estant fort, en matemàtiques?
-Dels millorets de la classe! Posem un problema.. i veurà.
-No em parles de vostè...Com estàs en trigonometria?
-Bestial! Això m'agrada!
I Lola va dibuixar a la taula un triangle equilàter invertit:
-Imaginem que siga... el meu pubis. Dades:vuit centímetres per costat...
-I què vol que li traga? -preguntà, impacient, Manel.- Si dibuixe l'alçada, tenim dos triangles rectangles a resoldre mitjançant Pitàgores...
Lola pensava: " Ai, que em tragues!... En tot cas, que m'entres... I sí, l'alçada la fas, bonico" I digué:
-Si em vols traure algun cosa...
-Si vol, també, aplicant el teorema de l'altura... Li puc traure el sinus i el cosinus...
La Lola s'entusiasmava: "Aquest és el camí...! Si em traus la sina..." pensà. I afegí, en veu alta:
- Jo et donaré la resta!
-Quina resta? No cal restar! El que passa és que no tinc les taules, però...esforçant-me una mica...
-Sí, sí ... Esforça't! Ho tens ben fàcil!- digué amb veu melosa, mentre li acaronava la cuixa...
El comiat fou ràpid. Sense enganyifa. Un retornà a casa capficat en el problema; l'altra, rossegant la seua picor a l'entrecuixa.


----------------------------------



*Divertiment per matar el temps sense cap tret.

Amb dues consonants, les mateixes i al mateix lloc, i amb cinc vocals, faig monosíl·labs: RAC, REC, RIC, ROC, RUC.
I a continuació intente definicions.

RAC. El que penses quan t'has quedat penjat a l'autovia. "Ai, si m'hagués fet soci aleshores". O sia, sigles del Real Automòbil Club (amb una "C" més, de Catalunya.)
O també, encara que semble estrany, possible primera persona del singular del present d'indicatiu de verb intransitiu on s'envia moltes vegades a qualcú.

REC. Canal real per on aniria l'aigua de l'hipotètic, famós i virtual transvasament..

RIC. Com primera accepció, i en primera persona, teràpia comprovada com efectiva, però generalment poc considerada, per ser de franc. Encara que caldria fer-la tothora.
I com segona -no per això menys important-, persona amb cap preocupació en cert aspecte (el segon a una cèlebre cançó). Els humans que són d'aquesta naturalesa, -que en gaudeixen- no se sap ben bé perquè, tenen més diners que no els altres.

ROC. Pedra que no ha pegat cop en la seua vida, ni li n'han pegat a ella. És a dir, no treballada.
O sant amic dels gossos, amb dia de celebració començament de tronades estivals.
O nom de la torre, als escacs antics.

RUC. D'acord amb el diccionari, ase.
I, en sentit figurat, persona com l'autor i el lector - amb perdó!- , supose, poques - o moltes, recollons!- vegades a la vida.

* Exercici proposat (per desenfeinats amb cafeïna): fer definicions reals -o fictícies- per CAR, CER, CIR, COR, CUR. O per SAC, SEC, SIC, SOC, SUC. O per CAS, CES, CIS, COS, CUS.


Comentaris

  • Salutacions a rnbonet[Ofensiu]
    NASIO | 01-04-2006 | Valoració: 10

    PAT- Arrel de la paraula PATAFI (cosa mal feta) i que és també l'arrel d'aquest repte.

    PET- Crit de protesta sonor i reivindicatiu de l'aire oprimit i empresonat (acompanyat d'un regust agredolç). Com totes aquestes coses esta considerat, pels poders establerts, de palesa mala educació.

    PIT- La vida, el coratge, el valor, Però, en aquests temps, moltes vegades, el pit no és verdader, per això caldrà posar cura amb tots aquells que van traient-lo per tot arreu! També afegiria que, per homes com jo, dues coses meravelloses que em fan sentir viu...

    POT- Qui POT agafar un POT i POT ficar dintre del POT tot aquest POTi-POTi tant POTiner, eixe POT i deu ser el nostre déu. Qui POT? O és que no hi ha déu?

    PUT- Paraula d'orige anglés que estableix la distància que ens manca per ficar-la dintre del forat. Els homes/dones més pobres tenim un put llarg i amb molts entrebancs, mentre que els rics/riques i mandataris tenen el pat curt, encara que per diferents raons i diferents forats.

    PS: Sóc del País Valencià, i concretament de La Safor.

    M'agradat molt participar en aquest enginyós repte! He gaudit de debò!

  • Boneeeet!![Ofensiu]
    Màndalf | 03-01-2006 | Valoració: 10

    Ets un CAS com un cabàs, amic. Aquest repte fantàstic es mereix un deu sens dubte. Vaig fer guanyadores les Formigues del foster perquè em va engatussar, però tu estaves en els favorits per l'humor intel·ligent que surt de totes les teves paraules i per la teva originalitat. CES que ets fantàstic, tothom ho sap. Per a ser més preCIS, un fantàstic dos mil sis és el que et desitjo. Bona salut pel teu COS i bons sentiments i alegria per la teva ànima.... òndia! Mira-te'l aquell com CUS!!

  • La Banyeta del badiu | 20-12-2005 | Valoració: 10

    Son molt bons !
    Tens un SAC plè d'imaginació ,treus el SUC a tot i no quedes mai SEC d'idees. No ets cap SOC , tot al contrari ets un SIC (Senyor,Ilustre,Català). :-)

    Un petonet. Pilar.

  • CAR, CER, CIR, COR, CUR[Ofensiu]
    quetzcoatl | 20-12-2005

    CAR : dit de la part inferior i posterior de les costures dels bòxers femenings, segons l'altura i disseny dels quals es dóna la forma a la peça de roba.

    CER: comissió voluntària i xoriçera que es pot cobrar un taxista per arrodonir el preu d'un viatja (sempre a l'alça i en interès propi).

    CIR: ofici. persona encarregada de transportar els faxs rebuts a les persones corresponents, dins d'un edifici o oficina.

    COR: peça d'un motor de dos temps, que serveix per captar el so de la vida a través de les ones electromagnètiques.

    CUR: dit del pensament o somni recorrent que embriaga els sentits dels humans, fins a tal punt de poder-se esdevenir-se realitat a curt o llarg plaç.

    ----

    De petits, el meu germà, la meva mare i jo jugàvem a buscar qualsevol paraula al diccionari i inventar definicions adients; mesclàvem els significats inventats escrits en trossets de paper, amb la definició correcta també, i després les llegíem una per una. D'aquesta manera havíem de convèncer a una quarta persona de que la nostra definició era la correcta.

    M'ha agradat molt la teva versió del joc, però a la inversa. Espero que t'hagin agradat les meves definicions!

    Pel que fa al repte, en el seu moment ja em va agradar molt. És suggerent i divertit alhora.

    Molts petons mestre!!!

    m

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de rnbonet

rnbonet

272 Relats

1588 Comentaris

356902 Lectures

Valoració de l'autor: 9.76

Biografia:
Tururú, turrruuuurrúrúrúrú!
ES FA SABER
A TOTHOOOM
QU' AQUEST RELATAIREEE
NO S'ENFADA NI ES CABREEJAAA
PELS COMENTARIS
ADVERSOOOS
ENCARA QUEEEE
ESTIGUEN FEEEETS
AMB MALA BAVAAAA.
Tururúu!Turrurú!

*********

rnbonet ha tingut fills i ha plantat arbres. Ara, entre altres assumptes i dèries, es torba escrivint. Punt i apart. Format en llengua forastera, "por justo derecho de conquista" i "por el imperio hacia Dios" -com tots els seus congèneres a la mateixa època-, utilitza sempre per escriure aquella que li era pròpia, -és a dir, la present- per allò de la identitat i els orígens. I possiblement -caldria un psicoanàlisi seriós- per fer la guitza a la "classe dominant" del seu País. Potser. Punt i apart. Es considera agnòstic i crític, còmic i tètric, dàtil i fútil, pràctic i teòric, bàquic i anàrquic... i tots els mots plans amb titlla que vulguen vostés, i algun que altre d'esdrúixol. Quan es posa filosòfic -cosa que sol ocórrer si li toquen els testets o les barjoles- busca amb un cresol el trellat perdut per tanta gent del país, per tal de retornant-lo al seu poble -abans de fer catúfols totalment-, i veure si aquest esdevé d'una punyetera vegada un poble normal, en un país normal. S'hi cansa aviat, però. I abandona fins l'altra tocamenta. Mentrestant, ritme, paisatge i mesura. Amb qualque excès escaient, oportú. Què li anem a fer! Som de carn! Punt final.

R en Cadena


EmmaThessaM en va 'encadenar' i jo he passat la cadena a "Ada Bruguera Riera" i a "Arbequina". I a "La banyeta del badiu", i a "Biel Martí".

(descobreix què és "R en Cadena")



*¿ I si visitàreu aquest

maridatge?

Un intent de col·laboració amb gent propera. I d'RC!