Solidaritat

Un relat de: Dr. Livingstone

*

Quan, en obrir la porta, vaig veure els tres zombis, em vaig quedar sense paraules. I no és que fessin tanta angunia com els de les pel·lícules, no, però era ben evident que estaven morts: la dona, molt mudada, quan era viva segur que havia estat bonica, i malgrat la blanca costella que li sortia punxeguda just a sota del top tan sexi, encara ho era; l'home del bigoti anava vestit com un executiu, però l'ull esquerre li penjava d'una orbita purulenta que no feia gens de goig; i el nen ... què dir del nen? El nen em mirava il·lusionat mentre amb les manetes intentava, infructuosament, impedir que la massa intestinal no li caigués a terra.
Per sort, la meva esposa va apropar-se i em va tranquil·litzar :
-Estimat, hauries de veure la cara que fas! Treballes massa, tota la setmana que la televisió no parla d'altra cosa i tu encara no en saps res! Sí, els morts van començar a caminar ja fa dos dies, però no passa res, són bona gent, només demanen solidaritat.
Tot i que no les tenia totes, els vaig deixar entrar. La moqueta quedaria feta un fàstic, això segur, però ja s'apanyaria la dona amb la senyora de fer feines!
-I que volen? -vaig preguntar-li.
-Poca cosa, només una mica de menjar -va respondre mentre, per sorpresa, em feia un tall a la mà amb el ganivet del pa.
-Ai !
-No siguis ploramiques estimat, seu al sofà i relaxa't. S'ha de ser solidari, no volem pas que aquest zombis acabin devorant els nostres fills a la sortida de l'escola, veritat?
-No, es clar que no -vaig voler puntualitzar que nosaltres no en teníem de fills, però em va semblar poc elegant mencionar-ho i m'ho vaig callar. Entretant, el nen zombi va ensopegar amb els intestins, que començaven a tenir un color blau prou fastigós, i va caure sobre la meva falda. Abans de poder-ho impedir, va començar llepar-me la sang de la mà ferida.
Vaig notar una punxada al braç.
-És perquè no et faci mal -em va aclarir la dona retirant la xeringa mentre m'acaronava el clatell.
La noia de la costella punxeguda es va agenollar i va començar a descordar-me la bragueta. Jo no volia, però la meva esposa va dir :
-Deixa-la fer, pobrissona, és un acte reflex, records morts d'un temps passat, no és entranyable?
L'home del bigoti s'apropà i va arrancar-me un dit d'una mossegada seca i ansiosa. No em va fer mal, però em vaig sentir molest i humiliat; allò no era solidaritat, allò era una presa de pèl.
-Ja n'hi ha prou, no? -vaig gosar queixar-me amb veu massa fluixa. Potser era per la pèrdua de sang o per l'analgèsic, però no podia parlar més alt. Em semblava de mala educació; poc solidari.
Vaig notar una estrebada violenta a l'entrecuix i vaig saber que deixaríem el sofà ben empastifat. La noia sexi aixecà el cap i em mirà mentre mastegava amb delit. Vaig girar la cara; l'espantós pallasso de porcellana que la meva sogra ens havia regalat per l'aniversari de casats somreia com si res des del moble bar.
-No pateixis estimat, et compraré unes pròtesis fantàstiques, ja veuràs -vaig sentir-li dir a una veu que no sabia d'on venia. Quan el nen, que ja s'havia cansat de llepar-me la mà, va aconseguir buidar-me l'ull amb un bolígraf sense tinta, encara vaig poder escoltar-la de nou, la Veu, una lletania molt llunyana, raonable i assenyada, que repetia :
-Solidari, has de ser solidari ...
I jo, naturalment, no podia ni plantejar-me deixar de ser-ho.

Comentaris

  • eeeecccccss quin fàstic ja ja ja !

    està molt ben escrit, peró renoi, eeecccsss quin fàstic.

    (des del dia 7 de juny que no valoro cap relat. Demano que tampoc s'em valorin els meus.)

  • primer contacte[Ofensiu]
    joandemataro | 06-05-2010 | Valoració: 9

    t'he descobert a partir del repte sobre el quadre de picasso i he anat a llegir quest relat...és el primer que llegeixo aquí al web de ciència-ficció i m'ha fet riure molt, vull dir que m'ha agradat eh!!! hi ha ironia, absurd, humor...tot un còctel
    et felicito
    salutacions d'un nouvingut a RC
    fins aviat
    joan

  • Digne de curtmetratge!(o de còmic)[Ofensiu]
    perunforat | 04-05-2010

    Carai, aquí el tenim el repte absurd!Com volies que te'l censuressin? Si és boníssim!Sang i fetge, amb el seu punt d'ironia, terror i absurditat de la bona!A més, les descripcions són intensament visuals!
    "El que ajuda se sent responsable de l'altre i de la seva situació". El sentiment de la solidaritat és el joc que fa del pobre protagonista un botxí sense dret ni vot! Per això té un punt còmic que m'ha despertat algun somriure.
    Crec que és un relat rodó, que diu tot el que ha de dir!

    Arreveure i fins el proper relat!

l´Autor

Foto de perfil de Dr. Livingstone

Dr. Livingstone

11 Relats

36 Comentaris

14493 Lectures

Valoració de l'autor: 9.93

Biografia:
"Aniré a qualsevol lloc, sempre que sigui cap endavant.
Si els meus viatges, els meus llibres tenen algun significat, si la geografia té significat és per fer-nos aixecar la mirada dels nostres egoismes i dirigir-la cap a un món complex i magnífic."

El 1871, per encàrrec del seu editor, Henry Morton Stanley, va trobar el doctor Livingstone al mig de l'Àfrica, cosa que li va permetre pronunciar l'arxiconeguda frase: "el doctor Livingstone, suposo?".
El tal doctor Livingstone, metge, explorador i missioner britànic, va ser el primer home blanc que va creuar Àfrica de costa a costa i no està clar que volgués ser trobat per ningú i encara menys per Stanley, vist i considerat que el doctor Livingstone era antiesclavista i el senyor Stanley no hagués pogut viure sense fer tota mena d'atrocitats als esclaus.