Simfonia inacavada

Un relat de: diesi

Portava anys esperant aquell concert. Em serviria per donar-me a conèixer, hi vindrien els principals músics d'Europa i potser algun d'ells es fixaria en mi. Tota la orquestra confiava en mi i això em donava la seguritat que em mancava per la falta d'experiència. Segur que era el director més jove que dirigiria en aquell recital, però tothom deia que era el millor. I ja faltava poc per arribar a l'auditori.

Però va ser quan un semàfor es va posar vermell que me'n vaig adonar. L'olor que feia la meva camisa, la música clàssica, que escoltava mentre em dutxava, la meva veu, la meva forma de pensar, el meu cotxe, el meu pentinat, la meva vida, tot. M'havia tornat com ell.

Vaig girar cua bruscament, sense parar-me a pensar que estava al centre d'una ciutat i que la meva maniobra provocaria algun que altre accident. Ell va morir quan jo tenia vuit anys, tallant-se les venes. Mai m'ho havien arribat a explicar del tot, però era quasi evident. L'odiava. A ell i a la seva colònia massa forta que feia que em maregés quan pujàvem al cotxe... La que utilitzo ara.

I anava, crec que en contra direcció, amb el meu cotxe blanc brut, perquè mai el netejava. Corria sense motius, sense adonar-me'n de que la bogeria s'havia fet amb el meu control. I això que sempre m'havia considerat assenyat... Encara no sé com vaig aconseguir arribar a casa sense haver-me matat.

Vaig aturar-me en sec davant la porta del jardí de casa. No trobava les claus i suava dels nervis. Necessitava tranquil·litzar-me, però no podia. No vaig ni tancar la porta de l'entrada, vaig anar corrent cap a la dutxa, però no aconseguia desfer-me de l'olor que em perseguia, i, rere el mirall el meu pare m'observava... Va ser ell qui va engegar l'equip de música i va posar el disc que tant odiava de petit i que tants cops havia escoltat, per dirigir després l'orquestra. No podia suportar-ho més! Intentava desfogar-me cridant, però era la seva veu que em cridava, com als vuit anys. Sempre em cridava per tot i jo plorava i aleshores em pegava i de fons sonava la música que em feia mal a les orelles. Perquè m'havia fet director si odiava la música?

Vaig córrer cap a la cuina, l'habitació més apartada de la casa, fugint d'aquells acords que em torturaven, tapant-me les orelles. I vaig veure un ganivet i no sé si per la pressió del moment, la bogeria del moment, el mareig, la colònia, els records o perquè, vaig acabar amb tot. Com el meu pare.


Comentaris

  • El poder dels records...[Ofensiu]
    brideshead | 29-08-2007

    de vegades és tan fort que et pot arrossegar a una situació límit com la del teu relat, que ja no pots controlar.

    La història està perfectament desenvolupada, ben redactada i amb un final impactant que clou molt bé el relat.

    Una abraçada, diesi!

  • Traumes[Ofensiu]
    Capità Borratxo | 04-04-2007

    Tots tenim traumes d'infantesa, i de vegades, és sorprenent trobar-ne el perquè...

    Enhorabona pel relat!

  • artista![Ofensiu]
    sucdetaronja | 22-03-2007

    una vegada més ens has sorprés... eres una caixeta de sorpreses! eres boníssima xiqueta!

    un bes des de xàtiva!

  • El pes del passat.[Ofensiu]
    MarBlava | 16-03-2007 | Valoració: 10

    De vegades estem abocatsa ser el que més odiem
    Original aquesta història. M'ha interessat des del principi i m'ha sobtat el final.
    Una abraçada i moltes gràcies pels teus comentaris..

  • magma | 14-03-2007 | Valoració: 10

    Diesi, Diesi... sempre tan perfecta i tan bona. Auest relat teu, està perfectament redactat, i s'entèn per si sol. Està molt currat. A més, tu i jo sabem que quan ens obliguen a escriure els resultats són menys òptims, que si l'art ens surt per si sol de dins. NO sé si m'explico jejeje

    Wapixima, que molt i molt bé !!

    Petons de mâgmâ

    PD: ejm ejm Lataularodona... crec que hauries de corretgir una mica més les teves faltes d'ortografia.

  • Autocomentari per a mi, per a tots i en especial per al rei Artús xD[Ofensiu]
    diesi | 13-03-2007

    "Simfonia inacavada", aquest relat, és una feina de classe obligatòria. La professora ens va demanar un conte i jo vaig escriure-li això. No sé si és un conte o què, però ja està entregat. Sento que no sigui del teu grat, Lluiset, però amb poc temps i amb les presses no vaig saber fer-ho millor. Si no t'agraden aquest tipus d'escrits, sempre et pots quedar amb els meus títols més "superficials".

    Gràcies a tots els lectors i espero que us agradi.

    b#NaT#b

    P.D: Algú em podria dir si realment és un conte?

  • Ja passa...[Ofensiu]
    Rodamons | 13-03-2007

    que en fer-nos grans ens adonem que ens hem convertit en els nostres pares o mares, tan es val. Cal agafar-ho per la part positiva: gaudir de les coses bones i rectificar les que ens pareixen dolentes.
    Un bes...

  • eing??!!![Ofensiu]
    lataularodona | 12-03-2007 | Valoració: 7

    diesi, aquest relat és molt confús i molt poc entenedor, aqui no se si soc jo o què, em prou feines mi aclaro, ja m'ho explicaràs algun dia d'aquests què vol dir, o si no, mo dius comentan-me que així anrem més ràpid.
    Per sert ja he vist el que has escrit. Si que vas tardar poc en enterar-te que havia escrit.

Valoració mitja: 9.25