Siguis qui siguis

Un relat de: gypsy

Et vaig veure un matí de calor d'un juliol qualsevol. Ara, m'adono que les circumstàncies no tenen massa importància: el lloc, la colla, el temps atmosfèric... són com un guarniment secundari que podrien ser ben diferents i no capgirar la història. Només cercava la teva amistat, doncs érem gairebé uns desconeguts. Vam xerrar una estona enmig del xivarri d'un carrer a vessar de gent, bescanviàrem somriures i poca cosa més. Pertanyíem a una col·lectiu enderiat pels mateixos desitjos: la independència del nostre país. Potser, podríem haver-nos conegut en una reunió de col·leccionistes de segells i el resultat de la nostra relació efímera no hauria variat massa, per no dir gens.
Esdeveniments del destí van fer que ens convertíssim en enemics irreconciliables. Sempre he tingut la recança de no poder parlar amb tu clarament d'allò que va succeir. Tu no vas voler saber res més de mi. Tothom té les seves raons per actuar de la manera que ho fa. I s'han de respectar. Com els silencis, que són un regal en la seva cruesa, malgrat el que comporten. Hi han odis que neixen obscurament i resten per sempre. A mi ja no me'n queden, he perdut massa vegades la mateixa partida.
Escric aquests mots per dir-te que crec que ets l'únic enemic declarat que tinc. Potser en tinc molts que no s'atreveixen a dir-m'ho, però jo, això ja no ho puc saber i per tant, no en sóc conscient dels enemics que em vetllen la llunyania. Et desitjo que siguis feliç - siguis qui siguis - doncs mai no vaig tenir l'oportunitat de conèixe't; vas fer bé tancant la porta a una estranya. Segurament va ser una bona decisió. La intuïció no sol fallar quan esguardem a les persones ni que sigui per un moment, quan el Sol escalfa les hores d'un dia anònim del calendari.


gypsy

Comentaris

  • Amics, coneguts i saludats....[Ofensiu]
    GeorgeSmith | 19-04-2010



    ...n'hi ha molts a la vida, .....però enemics? Se n'ha de saber per tenir enemics! Enemics de categoria, d'aquells que honren una vella i profunda enemistat!

    Vols ser la meva enemiga? I ens esbatussem al fòrum?

    I si vols una raó (per a mi no cal cap raó la irracionalitat fa més interessant aquest sentiment) ja en tens una, de l'altre dia que et vaig dir xafardera.

    G

  • F. Escandell | 18-08-2009 | Valoració: 10

    Què va passar perquè fossiu enemics? M'hauria agradat que aquest curt relat seguís i seguís fins convertir-se en una llarga i deliciosa novel·la, com el teu relat.

    Una besada!

  • Enemics ben lluny[Ofensiu]
    Nyanga | 25-07-2009

    Felicitats pel relat!
    No se que va encaminar aquesta persona a declarar-te la seva enemistat, pel que veig tampoc tu ho tens molt clar, però almenys t'ha aportat una cosa bona...t'ha inspirat un relat magnific!
    Encara li haurem de donar les gràcies....

    Una abraçada!

  • Què ho separa...[Ofensiu]
    Joan G. Pons | 25-07-2009 | Valoració: 10

    Què ho separa o potser què + qui ?
    Amics o Enemics què ens il·lumina a decidir i triar o a triar i decidir.
    Relat reflexionador. Gràcies, Gypsy.

  • Una confessió[Ofensiu]
    Jordi de Gènia | 24-07-2009

    Gypsy avui et vull fer una confessió, la primera vegada que et vaig llegir va ser per què et deies com la meva gata. Ara tinc d'agrair-li el haver conegut la teva literatura gracies al seu nom. M'ha agradat molt aquest relat. Es curiós però a mi m'ha passat exactament això alguna vegada i sempre m'ha quedat la recança de si no vaig ser capaç de transcendir la primera impressió. En el aspecte formal, molt ben escrit.

  • Transcripció del comentari del repte classic 392[Ofensiu]
    SenyorTu | 24-07-2009

    Què bé que escrius, gypsy! M'has fet seguir les paraules com si fos l'ull que les vigila, lletra a lletra, a mesura que les escrius. I quan he acabat, he tornat a començar per mirar de trobar l'enemic necessari que tota l'estona semblava -em mantenia expectant- que anava a emergir. Però no l'he entès, gypsy. Només podria fer hipòtesis del que vols dir i si l'he de llegir més vegades per arribar-hi, ja no s'hi val. No sé si m'hauria d'avergonyir, però pensa que represento a un conjunt de lectors que tindrien la mateixa dificultat.
    Ho considero un exercici d'estil que has escrit utilitzant un to intimista molt encertat. Uses algunes sentències intermèdies ben integrades, com "Hi ha odis que neixen obscurament i resten per sempre". L'ortografia, fins on jo la sé, és molt correcta (només dubto si el plural de desig és desigs o són els teus desitjos). El vocabulari m'ha semblat equilibrat, sense cap nota fora de to que trenqui l'harmonia.

l´Autor

Foto de perfil de gypsy

gypsy

377 Relats

2797 Comentaris

450034 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:

Hem viscut per salvar-vos els mots,
per retornar-vos el nom de cada cosa.

Salvador Espriu