SI ELS TOROS SÓN LA MARCA ESPAÑA, ELS CORREBOUS SÓN LA MARCA CATALUNYA?

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina

Sé que en els darrers que he escrit darrerament he iniciat un camí incòmode. Com que jo escric lliurement ho puc fer. Dir el que penso. Els que em coneixeu sabeu que ho escric des de la bona fe, cosa que no vol dir que tingui raó. I que també ho intento fer fugint tant com puc de la demagògia, que és quelcom que cada dia m’irrita més. I dir que jo sóc independentista, en fi, crec que no cal.

I ara donem la notícia: a Tordesillas fan la festa del toro. La festa del toro consisteix en matar un toro a la torera, és clar. Una colla d’antitaurins van anar a manifestar-se contra aquesta salvatgia intolerable i van ser brutal i convardament pegats pels taurins. Una noia va rebre una pedrada que la va deixar inconscient.

Crec que això és comenta sol. A mi em sembla que em fan molta més por els taurins que els braus. No tinc la sensació que, d’entrada un brau em volés atacar – jo ja procuraria no anar de vermell, ehhh – en canvi em fa tot l’efecte que els taurins em deixarien fet una piltrafa. Em fa pànic la gent que està malament del cap, ho sento.

La notícia, m’arriba així: “Que ho vegi el món! La barbàrie MARCA ESPAÑA traspassa fronteres. Activista apedregada per pro-taurins per oposar-se al Toro de la Vega de Tordesillas.”

Es a dir, se suposa que els espanyols són taurins i estan d’acord en apedregar als que no ho són, que és clar, per definició no poden ser espanyols (perquè els espanyols són taurins, lògica aristotèlica de la bona).

Però ara anem al diari:

“...Los incidentes que se han producido justo antes del comienzo del torneo, cuando más de un centenar de manifestantes contrarios a la celebración de la fiesta han formado una cadena humana para intentar impedir la salida del animal.”
I més endavant:

“Representantes de siete partidos políticos se han sumado a la campaña Atrévete a elegir, impulsada por la Plataforma por la Dignidad Animal (PDA) contra la celebración del Toro de la Vega. Se trata de los diputados, eurodiputados y senadores Cristina Narbona(PSOE), Chesús Yuste (CHA), Ana Miranda (BNG), Tania Sánchezy Ascensión de las Heras (IU), Josep Maldonado (CiU), Joan Josep Nuet (EUIA) y Lola Sánchez (Podemos), que han accedido a aparecer en un vídeo en el que se describe la muerte del toro a manos de los lanceros cada año en esta localidad vallisoletana.”

Cony aquí hi ha alguna cosa que falla: no havíem quedat que tots els espanyols eren taurins i tiraven pedres als antitaurins (que no podien ser espanyols perquè els espanyols tots eren taurins)? Doncs mira resulta que no. Ara resulta que la Plataforma por la Dignidad Animal és espanyola. I ho són el PSOE, IU, EUIA i PODEMOS, a més de la CHA, BNG i CiU (que no són espanyols).

Ui, problema metafísic: resulta que no només tots els espanyols no són taurins, sinó que hi ha espanyols que no ho són i alguns d’aquests espanyols fins i tot són lluitadors contra els taurins i reben de valent en aquesta lluita. Vatua l’olla, no havíem quedat en que tots els espanyols eren taurins? No anem bé.

I jo que penso, home, ara podríem mirar cap a casa i pensar què podria ser la MARCA CATALUNYA: podria ser el tema del Palau? Podríen ser les prostitutes del Raval? Podríen ser el 25% de parats que tenim? Podríen ser els correbous? Podríen ser els carteristes (Barcelona és la ciutat amb més carteristes del món)? Potser sí que ho podrien ser.

Suposo que m’he explicat.

N’estic fart de demagògia i em molesta infinitament més la nostra que la d’ells. O es que resulta que nosaltres no tenim vergonyes per tapar? O resulta que ells no tenen mèrits per exhibir? O és que de debò ens considerem superiors a ells?

Hem de ser independentistes perquè creiem que a una Catalunya independent la gent viurà millor i serà més lliure. Per aconseguir una Catalunya millor i més lliure no ens cal faltar al respecte a ningú i jo opino que perdem punts quan ho fem. Perdem punts en el sentit que falten amb als altres i en el sentit que ens permetem ser mal educats. És difícil construir un país millor i més lliure a través de la mala educació, vaja crec...

No era molt més senzill dir, senzillament, que ens solidaritzem amb els antitaurins de Tordesillas o és que, perquè són de Tordesillas i nosaltres volem ser independents, no ens hi solidaritzem?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer