Si alguna vegada tinc un fill

Un relat de: Eritrea68

Si alguna vegada tinc un fill, el primer consell que li donaré serà: "petit, no esperis res de ningú; d'aquesta manera, tot el què rebis et semblarà un regal". Si alguna vegada tingués un fill, voldria poder cedir-li un món on s'enorgulleixi de viure. Li deixaré reptes, somnis, quimeres (totes elles amb la possibilitat d'abandonar-les en el moment que li plagui; sempre que sigui per decisió pròpia; o si més no, que no sigui per culpa dels altres que les abandoni, sinó gràcies a ells). Si alguna vegada tingués al meu càrrec a una petita còpia de mi (o de qualsevol altra persona), voldria que no s'aixequés amb ganes de menjar-se el món, sinó d'alimentar-lo. Li diria que no consisteix en veure l'ampolla mig plena o mig buida, sinó en tenir raons per a omplir-la. Que no és que la vida sigui un camí, sinó que ets tu qui construïx el camí que vols recórrer. Que no es conformi, que lluiti pel que vol; perquè vida només hi ha una i hem nascut per a viure-la fins a la mort, no per a morir-la en vida. Que esculli la religió que vulgui, la ideologia política que li vingui de gust; però que tingui molt clar que és ell qui accepta la idea i no la idea la què li accepta a ell. I que si en algun moment, tot el que li dic no li sembla més que una ximpleria, tingui la total llibertat per a trencar la seva educació i desenvolupar-se una nova; perquè això és el què diferencia a les persones dels humans: la capacitat de trencar els seus propis esquemes i ressorgir com au fènix d'entre les cendres espargides. Si alguna vegada tinc un fill, el convidaré a viure la seva vida.

Comentaris

  • geraldine | 02-03-2011 | Valoració: 10

    alguna vegada tinc un fill...
    Espero fer.ho lo millor possible.
    Sóc jove, sóc mare fa sis mesos... i tinc un filla, llegeixo el teu escrit i si alguna vegada tinc un fill espero fer tot això qeu dius...sense por!
    donar.li tot l'amor amb tot alló que ella vulgui pensi estimi decideixi faigi.

    preciós escrit!

l´Autor

Foto de perfil de Eritrea68

Eritrea68

17 Relats

23 Comentaris

15389 Lectures

Valoració de l'autor: 9.90

Biografia:
Vaig nàixer el dia equivocat a la ciutat equivocada. Però no me'n penedeixo, perquè tots els "errors" de la meva vida han fet que sigui com sóc ara. Així doncs, vaig arribar al món un 28 d'agost del 91 (uns dos mesos abans del previst) en la preciosa ciutat de Córdoba, amb els carrers plens de tarongers i somriures. Encara no sé ben bé per què escric; si escric per mi, pels altres, per gust o per vici; si escric per escriure o ho faig per no parlar; o per dir, entre noms, verbs, preposicions i d'altra fàuna sintàtitca, tot allò que callo.