Sexe entre despatxos

Un relat de: copernic




Les intencions dels dos partits espanyols majoritaris cap a Catalunya es podrien resumir d'una manera molt gràfica: tots dos pretenen donar-nos pel sac, però mentre a un se'l veu venir d'una hora lluny amb els pantalons abaixats, l'altre t'agafa pel braç o et passa el seu per darrere de l'esquena, t'invita a “unos finos” o un Rioja i després d'uns quants vasos o copes et trobes sense adonar-te'n al llit, despullat i amb la vaselina posada mentre et diuen amb tendresa: “Tranquil, estimat, no et faré mal”. Rubalcaba diu ara que té la solució per millorar les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya. També assegura que s'han fet esforços durant un temps (no diu per part de qui) per suavitzar les tibantors però que aquestes iniciatives no han estat compreses des de les dues parts. Finalment, demana uns quants mesos perquè es pugui notar algun canvi en aquest sentit.

Temps és el que li falta al flamant candidat socialista per redreçar la situació i poder capgirar unes enquestes i uns resultats electorals que han tenyit la pell de brau, en lloc d'un vermell sagnós, d'un blau lapislàtzuli. Com que el màxim que pot esperar és que la crisi arribi a tocar fons, l'únic que podria salvar-lo és un hipotètic comunicat d'E.T.A. anunciant la seva dissolució. Ho té molt magre el favorit dels barons per intentar aturar el previsible allau de vots a Mariano Rajoy. Pretén ara resoldre el conflicte català deu mesos abans de la seva defenestració? Ha trobat la pedra filosofal, l'arrel de tants estira i arronsa, de segles de guerres, revoltes pacífiques o violentes, humiliacions, bombardejos del cap i casal cada cent anys, boicots i enfrontaments diversos? Les paraules del candidat, estranyes i misterioses semblen pronunciades per estendre una cortina de fum que amagui el problema major, l'econòmic.

Encara que ho ha hagut d'acceptar si us plau per força, la retirada de la cursa electoral de Carme Chacón ha estat un gran favor que li han fet els pesos pesants del partit, inclòs l'explícit Patxi López. Pinten bastos a Ferraz. La crisi acabarà a començaments de la propera primavera passant factura i deixarà a la Moncloa un nou resident que serà, si no hi ha un daltabaix seriós, el candidat del partit de les gavines. Si aconsegueix la majoria absoluta, com indiquen les enquestes més recents, tota l'estratègia d'Artur Mas quedarà desmuntada i el concert econòmic ens l'haurem de pintar a l'oli. Tornarem a veure al capvespre l'ombra allargada del bigoti d'Aznar i els catalans anirem pel carrer amb el cul tocant la paret, per no donar facilitats a la voracitat sexual dels hereus del franquisme.

Comentaris

  • premonició[Ofensiu]
    Onofre | 21-10-2011 | Valoració: 10

    Text molt premonitori per haver estat publicat abans de Sant Joan.
    En el meu relat : " Erotissim " ja hi deixo anar també certes premonicions.

  • Caminarem per les parets[Ofensiu]
    nuriagau | 06-06-2011

    Amb una ironia i un humor característic en els teus textos argumentatius ens descrius la situació política catalana actual i la d’un més que probable futur proper. Segurament, molts dels que passegem per aquest espai virtual compartim el teu pensament però no aconseguiríem expressar-lo amb un text de les característiques d’aquest.

    Com sempre, has escollit un títol molt “suggerent” que atrau i convida a la lectura.

    Ens seguim llegint,


    Núria

l´Autor

Foto de perfil de copernic

copernic

338 Relats

1182 Comentaris

386852 Lectures

Valoració de l'autor: 9.78

Biografia:
Per qüestions de feina he hagut d'interompre la meva producció periodística i literària. Després del tsunami i amb l'aigua al seu lloc torno a començar: Déiem ahir...