Sexe a Palau o el poder de la independència.

Un relat de: quimmiracle

Des de la balconada de Palau, el nou president electe acabava de proclamar als quatre vents de la història la independència del país. Omplint la plaça, llàgrimes desfermades d'emoció i alegria suraven sobre la gernació, acomboiades per milers de banderes enmig dels crits, les consignes i els càntics patriòtics eixordadors del poble allí congregat. Tothom estava exultant de joia i satisfacció, protagonistes com se sentien d'una diada trascendental que es recordaria al calendari com a punt de partida d'un futur ric i ple per al país. Per fi tornaven a ser un Estat Independent, amb tots els ets i uts. Nosaltres sols! Cridava encara la multitud aplegada a la plaça. Nosaltres sols! Responien des del balcó els dirigents de l'antiga nació i nou Estat; alguns d'ells encara sense creure-s'ho del tot, perquè, contra pronòstic, la fita èpica s'havia assolit amb més facilitat de la previsible. Nosaltres sols! Corejava el president, amb orgull malcontingut, saludant cofoi el mar de banderes i càntics mentre copsava la gran veritat del seu lema: "Voler és poder" I tant que sí!

Ben avançada la matinada, el president acabà quedant-se sol: autoritats i convidats s'havien endut la celebració a altres indrets de la ciutat. Tocaven quarts de tres quan a Palau només hi eren ell mateix, la seva secretària i el silenci.

I mentre li xuclava tendrament l'orella, ajaguts damunt la taula del despatx, entre gemecs patriòtics de la noia i esbufecs presidencials, rítmics i pèlvics, no pogué evitar d'esclafir a riure com un infant que s'adona, de sobte, de la gràcia d'una ocurrència. Només els precs de la Mariona, demanant-li que no parés i la consegüent represa de les envestides, li pogueren estroncar la riallada, però no així l'entremeliat somriure que encara li penjava dels llavis quan, glamurós i panteixant, li xiuxiuejà: "Ja ets conscient, amor meu, que això nostre avui ha deixat de ser un petit afer privat per esdevenir tot un senyor secret d'estat, el nostre primer Secret d'Estat?

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer