Setembre a la memòria

Un relat de: magalo

El Pere, ben mudat amb la jaqueta i les sabates noves, va sortir de casa per anar a trobar a la Mercè. Li estranyava no haver vist a la mare per enlloc, però va pensar que devia estar comprant.
Al arribar al parc, va mirar el rellotge. Eren gairebé les cinc. Era el primer dissabte de setembre, el dia que havien quedat amb la Mercè per trobar-se. Ella tornava de passar les vacances al poble del seu pare com cada estiu. Al Pere li semblava que havia passat una eternitat des de l’ultima vegada que es van veure.
La seva Mercè, preciosa, tenia només quinze anys i ell setze. Com desitjava fer-se gran i poder estar sempre que volgués amb ella!
Va estar assegut al banc que ells en deien “el seu”, mirant les agulles del rellotge tota l’estona . Quan va veure que havia passat mitja hora ben bona, la seva impaciència es començà a tornar preocupació. No entenia què li havia pogut passar a la Mercè per tardar tant.
De sobte una mà se li va posar a l’espatlla i i una veu d’home que li resultava familiar li digué:
-Que fas aquí? Ens tenies preocupats!
-La Mercè… no ha vingut!
-Pare…no pots venir sempre aquí! La mare va morir fa anys! No te’n recordes?
El jove va agafar amb tendresa la arrugada mà del seu pare sense adonar-se que una minúscula llàgrima s’escapava dels seus ulls cansats.

Comentaris

  • Sensibilitat[Ofensiu]
    iong txon | 03-09-2013

    Un relat tendre i sensible, plantejat des del punt de vista subjectiu de la "desorientació" del protagonista. No sé si la demència senil o l'Alzheimer podrien donar uns símptomes com aquests. Potser redactat en primera persona encara es reforçaria més la identificació del lector amb en Pere i la seva petita tragèdia, tot i que caldria retocar el plantejament. Al principi hi ha una frase que posa el lector "en guàrdia", la que fa referència a l'absència de la mare. Potser seria prescindible segons com.

    M'ha agradat, et felicito.

  • Desolador...[Ofensiu]
    Annalls | 20-12-2012 | Valoració: 10

    ...i una pressió al cor, llegir aquests temes.
    M'agrada molt com ho has explicat.

l´Autor

magalo

163 Relats

484 Comentaris

116548 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
Terrassa,
En el mar de les paraules, jo vull aprendre a pescar
Agraeixo molt els vostres comentaris i rectificacions.
Soc feliç si ho és la meva gent. Vosaltres ja en formeu part.

Marta
mgalobardes2@gmail.com