Servei d'atenció al client

Un relat de: josep casanovas olmos

La Montse arriba del mercat. Obre la nevera i distribueix tota la compra. Deixa a part la daurada, perquè avui menjaran daurada al forn. Quan es disposa a obrir el peix per a netejar-lo, sona el telèfon. Per costum, mira cap al telèfon que està sobre el moble del menjador. El que sona és la daurada. Montserrat, es dóna presa a tallar-lo i treu del seu interior un mòbil.¨- Digui? -Hola, Com esteu?
-Bé, estem bé. Anem fent…-Contesta entranyada -I la teva sogra, com està?
- Ja està millor. Ara s'ha constipat una mica.
- Normal! En aquesta època de l'any, ja se sap… Per cert… Ja heu acabat les obres?
-Això… sí, per fi. Quines ganes teníem! Tu no saps l'embolic que suposava cada dia, amb els mobles escampats per tot el pis. Els nens, dormint cada nit en un lloc diferent; un dia a la cuina, altre en el menjador… Encara sort! que ja va acabar tot i s' han anat els paletes. Pensa que havíem de menjar per torns. Però ara ha quedat molt bé. Hem aprofitat l'espai. - Monserrat dubte, no sap amb qui està parlant i confosa li segueix el corrent.
- Doncs, et passo al meu marit que vol parlar amb tu. -Al teu marit?
-Hola! -Hola... ¿Qui és vostè?
-Encarna, no em coneix?... Sóc el peixater. La crido per a veure si li ha sortit bé la daurada. Està fresca veritat? Ha vist quins ulls mes brillants té?... És que tinc els millors peixos del mercat. Mira, si encara no has començat a cuinar-lo, et vaig a donar una recepta que us xuclareu els dits: Dissol una pastilla de brou al mig got d'aigua calenta. Una vegada neta la daurada, parteix-la en diversos trossos, assaona'l amb sal i pebre i fregeix-lo en mantega. Afegeix unes cebetes, un trosset de cansalada tallada en daus, una dent d'all i unes herbes aromàtiques, després flameja'l amb conyac. Em segueixes veritat?... Després agrega farina i remou-la fins que es dissolgui barrejat amb el brou. M'escoltes? …Aboca'l sobre la daurada a la paella i deixa que es consumeixi durant deu minuts, després tira un xic de vi negre i llest per a menjar. … I estigues al lloro, perquè prop dels budells veuràs un Val de descompte per la compra d'un quilo de sardines fresques. Ah!... I recorda't de retornar-me el mòbil. Que vagi bé. Adéu. Piiiiiiiiiiiiiiiiiii! - Serà porc? Fi.



Comentaris

  • Aquest relat no te'l coneixia[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 14-07-2013 | Valoració: 10

    Això de que, enlloc de sonar el telèfon, soni un peix només se't por ocórrer a tu, que ets el rei de les idees absurdes. I lo del val de descompte també és genial.
    Ara començaré a llegir els teus escrits des del primer, perquè no em vull perdre res de res.
    Bon estiu!!!!

l´Autor

Foto de perfil de josep casanovas olmos

josep casanovas olmos

43 Relats

114 Comentaris

37092 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
He escrit uns quants llibres que han estat publicats a Bubok; una editorial d'Internet a la bast de tothom. Entre ells està "Pescant diàlegs" (Humor), "El Jardí Hermètic" (Ciència ficció), De mis andanzas en la Santa María (Picarescca), una trilogia del personatge Alfredo Bogavante (Investigador privat especialitzat en casos matrimonials), La Cloïssa fòssil (Opera prima), una recopilació de contes "Mucho cuento tienes tú", XL-25 (Ciència ficció d'humor) i La impremta del infern (fantasia-intriga). No puc deixar de nomenar a l'Aurora Marco, que m'ha fet de correctora.