Separació de béns. (Bogeria)

Un relat de: F. Arnau

De sobte, un soroll eixordador va despertar tots els veïns de Beniatrol. Vicent havia avançat el començament de la jornada dues hores. Ja era ben estrany en aquell divendres 29 de Juliol, que tothom havia esperat de tant temps enrere. I ell més que ningú, car, treballant al baix de casa seua, ja tenia ganes de perdre de vista tot allò, com tots els anys en l'estiu. El cas és que aquell fuster, formal i seriós, de la nit al matí es va tornar carabassa.

Hi ha qui diu que l'oratge fa perdre el senderi. Potser és així, però també podria ésser que duguéssem una bomba de rellotgeria a dintre de l'ADN. En aquells dies estava fent una calor de mil dimonis, com si les sagetes de tots els rellotges s'hagueren tornat boges.

Teresa havia marxat amb els dos xiquets a Benassal, on sempre passaven l'Agost. Ja feia una setmana que havia deixat el seu marit, acabant els encàrrecs que tenia pendents, i que pensava lliurar abans de reunir-se amb la família.

***

El diumenge 4 de Setembre se'n tornaren cap a casa. Una altra vegada a patir la xafogor, que ja notaven a mesura que baixaven la costera. La Teresa havia notat el seu marit una mica estrany, però estava acostumada a aquells canvis d'humor. Arribaren al poble al capvespre i, quan va pujar a casa, es va quedar a quadres...

Només entrar, va veure que la cortina estava tallada pel mig. Tots els mobles havien corregut la mateixa sort. També els llibres, la catifa, els coixins, la roba, els quadres... Tot allò que es podia dividir, a excepció del dormitori dels menuts, que restava sa i estalvi. Vicent li va dir, sense immutar-se, que havia fet separació de béns.

A l'endemà, van venir uns infermers que semblaven jugadors de rugbi i van ingressar a Vicent al Psiquiàtric. Allí va acabar els seus dies. Diuen que, de tant en tant, tallava pel mig les tovalloles i els llençols.

6/XII/2.006

------------------------------------------------------------*A Capdelin, que tractava el mateix tema al seu "mig poema".

Comentaris

  • Quina agradable casualitat, [Ofensiu]
    mataranyes | 19-12-2006 | Valoració: 9

    trobar-me amb un company del País Valencià, encara que jo sóc d'un poc més cap a baix: de la Vall d'Albaida.

    El teu relat està molt bé. Amb final sorprenent, com ja he dit que m'agraden en altres comentaris: això sí que es pendre's les coses al peu de la lletra.

    Respecte a la referència al canvi climàtic, potser acabarem tots així mig bojos, perque aquests canvis de temperatura no són normals.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de F. Arnau

F. Arnau

204 Relats

1256 Comentaris

298159 Lectures

Valoració de l'autor: 9.87

Biografia:
Foto: A la Casa Museu Pinazo (Godella, febrer del 2016).
------------------------------------------------

Us demane que no em valoreu, com ja han fet molts companys de RC...

MOLTES GRÀCIES!!!

------------------------------------------------

Sóc el Francesc Arnau i Chinchilla, un poeta autodidacte que el 24 d'Octubre del 2.006, va publicar per primera vegada a RC. Des d'aleshores he publicat gairebé 150 relats (sobretot poemes), he participat als diferents Reptes, així com als Concursos organitzats al web. També vaig assistir-hi a la Megatrobada de Premià de Dalt, amb motiu del lliurament dels Poemes Il·lustrats, on vaig tenir el plaer de conéixer a alguns dels relataires. Enguany, al mes de Febrer vaig assistir-hi a la GIGACALÇOTROBADA '09, on vam coincidir un munt de relataires (uns que ja coneixia i uns altres de nous) al voltant d'unes cebes grillades que ens guisaren al restaurant "El Nou Glop" de Barcelona. També he participat als llibres col·lectius "Contes de fantasmes" i "Relats per a llegir amb una sola mà", publicats per bubok. Finalment, el passat mes d'Agost a les Festes Patronals del meu poble es va fer la "II Nit dels Palmitos Blancs", on es va representar l'adaptació teatral d'algunes de les meues "Històries de Beniatrol", sota el títol de "Nit de brúfols", a càrrec del Grup de Teatre "Godayla", i també es va fer un recital de poemes meus amb acompanyament de música de corda. Actualment estic enllestint el llibre que el Regidor de Cultura del meu poble es va comprometre a publicar-me per la primavera de l'any vinent, i que sota el títol de "L'espill de l'orb", recollirà una antologia de la meua Poesia...

Portada
Portada del llibre "L'espill de l'orb"

Contes de fantasmes
Foto: Portada del llibre col·lectiu "Contes de fantasmes" publicat per bubok.

palmito
Foto: II Nit dels Palmitos Blancs (Godella, 15 d'Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Hi ha una frase que defineix la meua relació amb tots els companys i les companyes de RC:

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

Photobucket
Foto: A una terrassa de Gandia (Octubre del 2.006)
------------------------------------------------

Aquesta és la meua "bio":

Vaig néixer el 10 de Novembre de 1.953 a Godella, un poble de la Comarca de l'Horta del País Valencià. Considere Vicent Andrés Estellés el meu veritable mestre, malgrat no haver-lo conegut personalment, doncs, fou al llegir el seu "Llibre de meravelles" quan em vaig sentir trasbalsat per aquest món de la Poesia. Ell va néixer a Burjassot, un poble veí del meu, i això encara em va encoratjar més...
També haig de dir que, com sóc autodidacte, les meues influències són molt nombroses, i van augmentant cada dia. Per això no vull esmentar cap autor més. Tanmateix, seria un sacrilegi si no fes cap referència a l'Immortal Ausiàs March, el més gran poeta en la nostra llengua que han parit mares.

F. Arnau "dixit"

Els meus blogs:

NOVES LLUNES

L'espill de l'orb

francescarnau@hotmail.com

©Francesc Arnau i Chinchilla

28 de Novembre del 2.009

------------------------------------------------

Casa natal de Franz Kafka (Praga)
Foto: A la casa natal de Franz Kafka (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Francesc Arnau recibe la Flor Natural 2003 ( El Periódico Mediterraneo - 16/03/2003 )

------------------------------------------------

Photobucket
Foto: Octubre del 2.005, al Cantàbric en Godella (Astúries)

Porto
Foto: Al riu Douro en Porto (Agost del 2.007)

Carrer de Lisboa
Foto: Carrer de Lisboa (Agost del 2.007)

Pont 25 d'Abril
Foto: A l'Estuari del riu Tajo en Portugal (Agost del 2.007)

Carrer de Praga
Foto: Carrer de Praga (Agost del 2.009). Noteu el gran paregut amb el Carrer de Lisboa...

Vista del Riu Moldava
Foto: Vista del riu Moldava (Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

"Vosaltres m'heu fet mudar de pell..."

------------------------------------------------

AGRAEIXO ELS VOSTRES COMENTARIS, SIGUEN DEL SIGNE QUE SIGUEN...
MOLTES GRÀCIES COMPANYS I COMPANYES RELATAIRES!

------------------------------------------------

Viatge virtual a Roma
Foto: Amb els meus fills Núria i Guillem, els dos millors poemes que he fet fins ara, en un viatge virtual a Roma, un dels llocs que espere visitar aviat. (Juny del 2.008) Muntatge de Photoshop: -Leti Garcia-


Foto: Amb la meua dona Isabel, coautora dels meus millors poemes... ("Els dansaires", edifici de Praga, Agost del 2.009)
------------------------------------------------

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"ATZAR" (Bombardeig de tinta), dibuix de l'autor, de l'any 2.001, sobre el que es va realitzar el 9è REPTE POÈTIC VISUAL.

------------------------------------------------

Ametller en flor
"Ametller florit" de Josep Arnau i Xinxilla -Any 1.990- Oli sobre tela (335x270).

------------------------------------------------

Epifania
"Ja vénen els Reis!" Antonio Martínez (Godella, 1979) -oli sobre llenç- 80 x 65 cms.

------------------------------------------------