Se'm fa estrany que això sigui meu

Un relat de: Tiamat

Els meus poemes ja no tenen data,

i no és pas que el temps no passi.


Alguna cosa dec gastar,

guixant paraules com les d'ara.



I no és que estigui enamorada,

només és que necessito la teva figura

per poder-me posar romàntica.


És de nit,

i és el que em diu la lluna que faci,

que ja les té,

la molt cabrona,

aquestes coses.



Però no et confonguis.


Si a vegades se m'escapa pensar que t'estimo,

que et quedi clar que això només em passa quan és de nit


i no tinc son.





(i aquí em quedo, embolcallant-me l'esquena amb les mans. El mirall és ple de marques de llavis, de reflexes del que tinc darrere, dels ninos de peluix que he mutilat al llarg dels anys. Intento esbrinar quina és la meva cara quan dormo, i la tatuo a la roba del coixí, però quan em desperto, m'oblido de mirar-la. I així no, no anem enlloc. M'escric un vers que em recorri la galta, potser un transeünt el voldrà llegir, i potser llavors vindràs tu i m'arrencaràs la pell perquè te'l vols quedar. Però no, és meu, encara que per més que giri els ulls, no el pugui veure de nou. Millor oblidar-lo, de fet. Doncs res, que damunt l'escriptori, tot són cues de petard explotades, bosses de plàstic per ofegar-me, cds mal gravats, i rellotges que no funcionen. Un kleenex més ple de mi que el que mai arribarà a estar-ho un maleït poema, i una cinta per lligar-me el cabell, i si molt m'apures, el coll. No és que vulgui escanyar-me, és que n'hi ha que diuen que fa bonic. També diuen que no puc portar faldilles transparents ni rascar-me el cony en públic, que fa lleig. Podria seguir amb aquest parèntesis estúpid, però és que haig d'anar a pixar, i això sempre em venç)

Comentaris

  • El valor d'un comentari[Ofensiu]
    eqhes | 18-07-2005 | Valoració: 8

    És curiós, però diria que valoro més els comentaris de l'autor/a que els seus propis textos. He observat que quan un autor comenta la seva obra ho sol fer des de la posició més ferma i sincera, que sap si li agrada o no, per què i, a més a més, és capaç d'aclarir aspectes que, de no ser pels seus comentaris "des de dins", els lectors potser no sabríem encaixar bé el significat del text.

    M'ha agradat el teu comentari al poema, més que el poema en si (no sé si t'he de demanar disculpes); espero seguir llegint-te.


    Salut!
    Eqhes

  • no sé quants cops[Ofensiu]
    Perestroika | 09-07-2005 | Valoració: 10

    t'ho hauré dit ja , però m'encanta com escrius..:P

  • Impressió[Ofensiu]
    dunes | 09-07-2005 | Valoració: 10

    Probablement et llegeixo meys del que voldria, i la veritat és que ara ni tan sols recordo si alguna vegada t'he comentat. Però ostres... la teva manera d'escriure no em deixa indiferent... Últimament em costa força trobar les paraules adients, així que m'hauràs de disculpar, pk no sé com dir-te la proximitat que produeix un escrit com el que t'acabo de llegir. Transmets rutina, quotidianitat, transmets l'aire que es repeteix cada dia i que no tenim més opció que respirar-lo. Perquè o vivim el que ens toca o acabem amb tot de cop...
    Potser m'he allunyat del que potser pretenies evocar amb les teves paraules. Però ja se sap, unes paraules donen lloc a noves paraules, amb les que, de debò, he intentat donar nom al que m'has fet sentir amb les teves, de paraules.

    Res més, que el teu estil m'impacta i que aquest escrit no m'ha deixat indiferent.

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Tiamat

Tiamat

321 Relats

1499 Comentaris

680879 Lectures

Valoració de l'autor: 8.87

Biografia:
també al bloc d'europa de l'est
transiberia.blogspot.com,
a la revista
Revista Est'
i al mail
tiamat_relats@yahoo.es

Laura Bohigas, del 85. He estudiat filologia eslava i, en el meu temps lliure, viatjo als Balcans. Visc a Barcelona, però no en sóc. I més coses, però en l'essencial, poc més

Entre els 19 i els 22 anys vaig escriure 321 coses i les vaig anar penjant aquí. Ara m'he calmat i escric de tant en tant, però no ho penjo aquí. Llegeixo molt.